Skocz do zawartości

Przedni napęd do C-360 [połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Rozmawiałem z dziadkiem na temat 60-tek z przednim napędem to podobno wychodziły seryjnie tylko, że wszystkie były na eksport. Był pewien czas jak można było kupić u nas za dolary, ale nikt nie dysponował taką sumą więc w Polsce nie uchowała się żadna sztuka!!!

Opublikowano

Jak zwykle wszystko co było lepsze szło za granice a tu mało co z takich super sprzętów zostało.Myślę że napęd w C360 byłby bardzo przydatny i nasz sąsiad mówił gdzie te przystawki do skrzyni dorabiają ale nie pamiętam.

Opublikowano

tu masz dane do gościa, który na allegro wystawił przód do 60 i twierdzi, że ma namiary do zakładu gdzie robił takie przystawki spróbuj może ci poda. TEL. 0 788 141 611 lub 0 793 627 888,e-mail: hasekking@op.pl; gg 2123536.

Opublikowano

ja już sie dokopałem do waszego ursusa c360 4x4 to w rzeczywistości jest co innego a mianowicie ZETOR 6945 on ma silnik c 360 skrzyna biegów, nawet układ podnosnikowy jest od ursusa jak by sie mu tylko obudowy i kabine zmieniło to nam wychodzi c 360 nic dodać nic ujać rocznik 79 jakby sie ktoś czegos jeszcze niedowierzał to mu linka pośle

Opublikowano
wiesz ja tez mam kilka pytan jezeli bys mógł daj mi swój gg (ja aktualnie nie mam)albo pisz na frum mołgłbys opisac jak załanczasz ten naped

z całym szacunkiem wałek zdawczy skrzyni w c360 znajduje sie właśnie tam gdzie jest ta przystawka. Mój wujek jest mechanikiem i ma kontakt z gościem który sprowadza przedni napędy od zetorów. kosztuje to 6tys.

Opublikowano
z całym szacunkiem wałek zdawczy skrzyni w c360 znajduje sie właśnie tam gdzie jest ta przystawka. Mój wujek jest mechanikiem i ma kontakt z gościem który sprowadza przedni napędy od zetorów. kosztuje to 6tys.

Do 5211 mnie by interesował co zawiera taki kpl. napęd.

Opublikowano

chłopaki nasze c 360 powstało z produkcji czeskiej zetor 4011 no w związko z tym przedni napęd pasuje bez przeróbek od zetor 5245 7245 macie tam przystawkę wał i napęd przedni a każda c 360 ma otwór do wymiany wałka gdyż przy wymianie nie trzeba go otwierać więc w zetorze to otwór do przystawkia w c360 tak samo

Opublikowano

Koło mnie koleś w lesie pracuje c-360 3P z przednim napędem. Kosztowało go to podobno 9000zł. Ma most z robura z przodu i mówi że niema takiego miejsca gdzie by nie wiechał...... <_<

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Powiem wam chlopacy ze naped przedni w c360 to piekna sprawa ja osobiscie jezdzilem takim Ursusem c360 4x4 po tym jak moj tato robil remont kapitalny w c360 4x4 to ja go po remoncie docieralem jak zawsze po robocie kapitalnej i bylo to w zime jak snieg mocno popadal i bylo go duzo i jak przez przypadek wjechalem w bruzde to nie moglem wyjechac na samym tylnym napedzie a jak zalaczylem przod to od razu poszedl bez mrukniecia:)

A przedni naped w c360 nie zamuli go wcale jak ktos tu pisal wczesniej bo on idzie bezpoisrednio z walka mocy od silnika wiel nie moze mu braknac mocy bo on i tak jest napedzany z tych zebatek od skrzyni biegow gdzie chodzi to caly czas wiec i tak nie ma to znaczenia na to czy on bedzie slabszy czy nie:)

A Ursus c360 4x4 to na prawde swietna sprawa nie ma lepszego ciagnika 4x4 w tym przedziale mocy:)

Pozdrawiam:)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

JA nie wiem jak jest w jumz ale jak chcesz cos wiedziec to poszukaj w dziale MTZ a nie Ursus:)

Opublikowano
JA nie wiem jak jest w jumz ale jak chcesz cos wiedziec to poszukaj w dziale MTZ a nie Ursus:)

Po pierwsze - pytam sie tutaj bo jest temat o przednim napedzie i mysle ze ktos bedzie wiedzial cos na ten temat a po 2 to nie pytam sie po to zeby ktos mi odpowiedzial - nie wiem...bo jak nie wiesz to sie nie odzywaj

Opublikowano

Kolego, dobrze Ci doradzono abyś zapytał w dziale MTZ, tam masz dużo większe szanse uzyskania zadowalającej odpowiedzi, tutaj rozmawiamy o przednim napędzie ale w C360 :)