Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam kolegów. Z racji ze mimo tego że lubię gdy są upały ale ostatnie dni dały mi mocno w kość. Mam pytanie czy ktoś montowal i siebie w kombajnów lub innym sprzęcie klimatyzator dachowy. I moje pytanie bo mam do wyboru klimatyzator wodny i klimatyzator napełniamy czynnikiem jak w normalnej klimie. Jak sprawują się wam te urządzenia w tegoroczne upały. A przedewstkim który wybrać. Jeśli temat już był proszę o połączenie. Wyszukiwarka na tel nic sensownego nie pokazała.

Opublikowano

Miałem kiedyś w ciagniku klimatyzator dachowy na czynnik jest on za słaby. Moc takiego urządzenia to jakieś 0.7 kw gdzie normalna klimatyzacja ma jakieś 4 - 8 kw. A te na wodę to nie wiem ale też pewnie rewelacji nie ma. Zostaje tylko montaż normalnej klimatyzacji.

Opublikowano

klimatyzator na dach na czynnik tylko z dostawioną sprężarką - jest moc. Te elektryczne są słabowate. Trochę nad głową huczy wentylator. Wodne wbrew pozorom dosyć działają tyle, że trzeba wodę w ciągu dnia w upał uzupełnić no i lepiej jak jest to woda demineralizowana.

Opublikowano

ja mam w ciezarówce wodny i może nie schłodzi jakoś rewelacyjnie ale jeśli wlejesz zimną wodę to już będzie całkiem przyzwoicie chociaż bez rewelacji ale za to ma ten plus że pobiera znikome ilości prądu i może mi chodzić przez 2 czy 3 dni bez odpalenia auta w poprzednim miałem klimatyzację dachową na czynnik chyba waeco 800 coś tam... no to jak normalna klimatyzacja miała chyba 2 kW mocy chłodzenia ale kwasy po 2 godzinach no może 3 puste... koszt wodnej 2 do 3 tys sprezarkowa dobra to 5 i więcej jak masz ogarnietego mechanika to zrobi Ci klimę napędzaną normalnie od silnika w 2 do 4 tys się powinien zmieścić jak umie kombinować;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez topolek
      Witam zmagam sie z problemem klimatyzacji w NH ts100
      Jezeli odpale zimnny silnik i wlacze klime to sprezarka pracuje i nabija (rurki sa zimne) ale slabo chłodzi albo wcale do tego czasami sprzeglo od sprzezarki cyka jak by chcialo zalączyc sprezarke a nie moglo(ale sie udaje póki silnik nie rozgrzany).
      po 30 minutowym rozgrzewaniu silnika sprezarka juz nie ma ochoty sie wcale zalaczyc.
      dodam: osuszacz byl wymieniany klima byla nabita tydzien temu (1100 czynnika jest a dopiero dzis wyczytalem ze potrzeba do niego 1500 ale to chyba nie powinno w niczym przeszkadzać) parownik przedmuchany filtry czyste, wlacznik klimy sprawny, bezpieczniki tez. 

• Przez Renault145
      https://m.olx.pl/oferta/bizon-zo56-CID757-IDyYR2O.html?backUrl=%2Fajax%2Fmojolx%2Fdetails%2F516899010%2F
    • Przez ktomek154
      cześć wszystkim, szukam prostego mechanicznego ciągnika z przednim napędem o mocy około 100 koni. W ciągniku poza klimatyzacją, radiem i światłami nie chce żadnych kabli i czujników. Co polecacie?
    • Przez Mati2812820
      Nie działa klimatyzacja, wentylatory w dachu włączają się na 5 sekund a później wyłączają. Gdzie szukać przyczyny?
    • Przez hurlimannD70
      Kupiłem cały bęben młocarni do bizona czyli z cepami ale bez osi. Jest to nowy oryginalny produkt z fmż Płock. Leżał w stodole 30 lat , zastanawiam się czy dawać go do wyważenia . Na jednej ze środkowych tarcz przykręcone są blaszki jest ich chyba 5 sztuk w kupie. Wygląda jak by był kiedyś w fabryce wyważany ale nie jestem pewien. A do wyważenia musze jechać ponad 250km . Czy takie bębny składane w fabryce były sprzedawane wyważane ?? Czy ktoś mi podpowie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v