Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Bizon Z056
Opublikowano

Witam kolegów. Z racji ze mimo tego że lubię gdy są upały ale ostatnie dni dały mi mocno w kość. Mam pytanie czy ktoś montowal i siebie w kombajnów lub innym sprzęcie klimatyzator dachowy. I moje pytanie bo mam do wyboru klimatyzator wodny i klimatyzator napełniamy czynnikiem jak w normalnej klimie. Jak sprawują się wam te urządzenia w tegoroczne upały. A przedewstkim który wybrać. Jeśli temat już był proszę o połączenie. Wyszukiwarka na tel nic sensownego nie pokazała.

Opublikowano

Miałem kiedyś w ciagniku klimatyzator dachowy na czynnik jest on za słaby. Moc takiego urządzenia to jakieś 0.7 kw gdzie normalna klimatyzacja ma jakieś 4 - 8 kw. A te na wodę to nie wiem ale też pewnie rewelacji nie ma. Zostaje tylko montaż normalnej klimatyzacji.

Opublikowano

klimatyzator na dach na czynnik tylko z dostawioną sprężarką - jest moc. Te elektryczne są słabowate. Trochę nad głową huczy wentylator. Wodne wbrew pozorom dosyć działają tyle, że trzeba wodę w ciągu dnia w upał uzupełnić no i lepiej jak jest to woda demineralizowana.

Opublikowano

ja mam w ciezarówce wodny i może nie schłodzi jakoś rewelacyjnie ale jeśli wlejesz zimną wodę to już będzie całkiem przyzwoicie chociaż bez rewelacji ale za to ma ten plus że pobiera znikome ilości prądu i może mi chodzić przez 2 czy 3 dni bez odpalenia auta w poprzednim miałem klimatyzację dachową na czynnik chyba waeco 800 coś tam... no to jak normalna klimatyzacja miała chyba 2 kW mocy chłodzenia ale kwasy po 2 godzinach no może 3 puste... koszt wodnej 2 do 3 tys sprezarkowa dobra to 5 i więcej jak masz ogarnietego mechanika to zrobi Ci klimę napędzaną normalnie od silnika w 2 do 4 tys się powinien zmieścić jak umie kombinować;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez ktomek154
      cześć wszystkim, szukam prostego mechanicznego ciągnika z przednim napędem o mocy około 100 koni. W ciągniku poza klimatyzacją, radiem i światłami nie chce żadnych kabli i czujników. Co polecacie?
    • Przez Mati2812820
      Nie działa klimatyzacja, wentylatory w dachu włączają się na 5 sekund a później wyłączają. Gdzie szukać przyczyny?
    • Przez hurlimannD70
      Kupiłem cały bęben młocarni do bizona czyli z cepami ale bez osi. Jest to nowy oryginalny produkt z fmż Płock. Leżał w stodole 30 lat , zastanawiam się czy dawać go do wyważenia . Na jednej ze środkowych tarcz przykręcone są blaszki jest ich chyba 5 sztuk w kupie. Wygląda jak by był kiedyś w fabryce wyważany ale nie jestem pewien. A do wyważenia musze jechać ponad 250km . Czy takie bębny składane w fabryce były sprzedawane wyważane ?? Czy ktoś mi podpowie ?
    • Przez Lukecki
      Witam użytkowników, 
      Zakładam temat, gdyż chcę się trochę dowiedzieć o tym kombajnie, jednak w internecie nie mogę znaleźć jakichkolwiek rzetelnych informacji. Słyszałem o mankamencie w postaci zagrzewania się silnika w czasie pracy, chciałbym się dowiedzieć jak często to się zdarza.  Również chce zaczerpnąć nieco informacji o typowych usterkach. Z góry dziękuję za info i pozdrawiam 
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Dodaj nową pozycję...
v