Skocz do zawartości
patrk4512

Problem z zamkami Z569/1

Polecane posty

patrk4512    0

Witam, niedawno zakupiłem Sipme Z569/1. Niestety mam z nią pewien problem. Na testach u sprzedającego zamki na klapie zamykały sie normalnie zaraz po opuszczeniu klapy, testy były robione C360. Natomiast u mnie w 4512 klapa się zamyka zamki zamykają się tylko delikatnie nie zaskakując za rygle. Wydaje mi się ze siłowniki nie cofają się do końca zatrzaskując zamki. W czym moze tkwić problem? zaznaczam ze wszystko jest dokładnie przesmarowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr6991z    3

Zamykasz klapę pod ciśnieniem? Gdy zamknie się klapa musisz dobić ciśnienie aby zamki wskoczyły na swoje miejsce.

Edytowano przez Piotr6991z

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wojcik1989    2

jak w klapie jest silownik jednostronnego działania to mozliwe ze rozdzielacz w  ciagniku jego blokuje. Miałem podobnie w metalfachu prasie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
patrk4512    0

A problem może leżeć w złym podpieciu hydrauliki? Mam w ciągniku 4 wyjścia. Po przeczytaniu instrukcji obsługi do ciągnika i kilku tematów na forum nadal za cholerę nie wiem jak to ogarnąć. Miał ktoś doczynienia z tym ciągnikiem? Dodam jeszcze ze ciągnik ma sprawna pompę ponieważ w turze chodzi elegancko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
patrk4512    0

Problem rozwiązany. Jak ktoś wcześniej napisał w tym modelu Sipma na klapie są siłowniki dwustronnego działania. A żeby Ursus 4512 taki siłowniki obsługiwał, grzybki na poszczególnej sekcji rozdzielacza musza byc wkręcone. Jeżeli nie będą zwyczajnie ciągnik zamknie tylko tylnią klapę a nie dociągnie zamków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Agri666
      Witam Case 5150 pro mam problem z hydrauliką mianowicie chodzi o to że po uruchomieniu ciągnika działa ona dopiero po 2 minutach (chodzi o podnośnik,  ładowacz oraz wyjście na węże hydrauliczne )  gdy juz dziala sprawdzilem cisnienie jest koło 200 bar ... Natomiast jeżeli chodzi o jazde polbiegi wspomaganie wszystko działa od razu ... 
      Co zostało zrobione 
      -wymienione filtry 2 od hydrauliki
      -sprawdzone elektro zawory 
      Znajomy mówi że może to być zawór mechaniczny na pompie nie mam pojęcia gdzie on może być 

    • Przez Agri666
      Mam problem z landini gdy opale ciągnik nie działa wspomaganie i Jazda .... ładowacz działa podnosi i cała reszta ... gdy ciągnik chodzi około 3 minuty zaczyna działać wspomaganie oraz jazda jednak gdy np. pociągnę za wajchę od załączenia hydrauliki np na kipier to słychać jak rośnie ciśnienie pusze próbuje kręcić kierownicą i znów nie działa tak samo jazda wszystkie filtry zostały wymienione ... świeci się kontrolka na czerwono taka zębatka z kroplą oleju w środku czekam na jakieś pomysły   


    • Przez marconi965
      Witam, mam problem z mlecznoscią swoich krów. W tej chwili dojonych jest 9 krów (HF), dziennie mam tylko ok. 90l. mleka. Krowy dostają dziennie ok 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10kg siana, 10 kg sianokiszonki, 3kg śruty zbożowej ( owies, jęczmień, pszenica, pszenżyto) oraz 1 kg. śruty rzepakowej. Czy miał ktoś podobny problem? Nie wiem czy popelniam błąd w żywieniu, czy to jest już problem w genetyce. Proszę o pomoc.
    • Przez KrzysztofZabro
      Witam posiadam pług obrotowy 3 skibowy firmy huard i ursus szóstka nie chce go obrócić, znaczy czasami weźmie do połowy a czasami nawet obróci ale to wolno co może być przyczyną i czy to wina ciągnika czy pługa ?
    • Przez BaszaPasza11
      Witam. Końcem lata kupiłem siewnik Poznaniak SO43/C2 i zabrałem się za pierwsze siewy jesieni 2016. Ustawiłem siewnik zgodnie z tabelą i zrobiłem próbę kręconą i siewnik wysiał zawartość POŁOWĘ MNIEJSZĄ OD TEJ NA TABELI. No i wiosną było tak samo. No i jesienią 2017 spróbowałem inną odmianę pszenicy i dalej tak samo. Z resztą na każdym zbożu oszukuje. No i muszę ustawiać tzw. po swojemu aby dobrze było. Wiem że niema co się sugerować tabelą ale żeby aż o połowe?! No i dodam że jak kręce kołem to czuć delikatny luz tak jakby coś przeskakiwało (napewno nie łańcuch). Proszę o pomoc bo naprawdę to jest denerwujące że trzeba tyle razy praktykować aż wyjdzie dokładna ilość. Jak do tego podejść, co wymienić i czy ktoś spotkał się z tym problemem. Siewnik z 2004r
×