-
Podobna zawartość
-
Przez the1mati1
Czy mogę zrobić kiszonkę z owsa z gorczycą którego przez dwie ostatnie noce trochę omroziło (dwie noce pod rząd po jakieś -3/-4 stopnie)? Taki owies nadaje się jeszcze na kiszonkę? Nie jest za duży może z 20cm. Lepiej w pryzmę czy w bele? Nie będzie się psuł oraz czy nie zaszkodzi opasą?
-
Przez koval103
Witam!!!
Jako że nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji o cenach zbóż, postanowiłem zwrócić się o zapytanie na tym forum. Otóż szukam w jakich cenach mogła by chodzić mieszanka zbożowa : ( owies i jęczmień sześciorzędowy). Województwo Łódzkie .
Pozdrawiam !!!
-
Przez kubek123
Cześć,jestem tu nowy i mam nietypowe pytanie co zasiać w 2016r. żeby jak najwięcej zarobić.Mam hodowlę krów mlecznych ziemia do wyboru to klasa 4,5,6 około 60 ha weźmy pod uwagę też że jest coraz większa susza mieszkamy na woj.mazowieckim
-
Przez Rolnikt25
Witam ma problem w owsie pojawiło się dużo gorczycy polnej którym chwastoxem to prysną turbo, extra, trio owies ma 3liście to chyba jeszcze zawcześnie na oprysk a czy moge do chwastoxu dodać odżywke typu plonvit z, insol, ekolist nigdy tego nie robiłem więc pytam.
-
Przez Agro_Durdy
Na owsie dokładnie to na liściu flagowym pojawiły się białe plamy owies był pryskany dwa dni temu mocznikiem, siarczanem magnezu siedmiowodnym,oraz plonvitem z góry mówię że dawkowałem tak jak na opakowaniach było nic "na oko"
Prosił bym o rady czy pryskać jakimś fungicydem co robić ?
-