Skocz do zawartości

Jak Wam odpalają ciagniki zimą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj w robocie - Renault mascot nie odpalił , Kia odpaliła pochodziła pół minuty, zdechła i już nie zapaliła, widlak nie zapalił. Paliwo z lokalnej stacji , prawdopodobnie pozamarzalo w przewodach. A to dopiero drugi dzień mrozów :)
Opublikowano
panowie moj john deere mam go pierwszy rok i dzis chcialem go uruchomic po 3 tyg postoju temp o 5 rano -19 i kontrolka od swiec grzala ze 2 sekundy i nic kreci i kiszka to nie za krótko 2 sekundy kiedy ponownie włączyłem zaplon juz sie nie zapalila moze ktos wie o co tu chodzi ?
Opublikowano

W Nh kontrolka też świeci się tylko chwilkę jak jest ciepło gaśnie odrazu a na mrozie może 2-3 sekundy i palę i łapie odrazu. 

W JD moim zdaniem wolno kręci rozrusznik a gdy zmrozi to całkiem ledwo kręci... Dla mnie to trochę paranoja nowy ciągnik i żeby nie odpalal... 

Opublikowano

Minus 14- C360 na płynie- czajnik gotującej wody po silniku i pali bez problemu. Na większe mrozy mam kupioną opalarkę elektryczną, gorące powietrze w kolektor i nie ma problemu

Opublikowano

U mnie w zetorze 5245 jak i 6245 podczas mrozów włączam grzałkę na 30min i nie ma problemu z odpaleniem. Poza tym po podgrzaniu i odpaleniu silnik równiej pracuje niż po odpaleniu bez grzałki, no i akumulator i rozrusznik mniej się zużywa. 

Opublikowano

To paliwo z oryginalnego Orlenu o niczym nie świadczy.

Tu masz wątek w którym opisałem jakie paliwa są sprzedawane w orlenie zależnie od pory roku:

Zobacz, że jedynie zimowy Ekodiesel Ultra 2 jest do -32*C, reszta, łącznie z Vervą do -20*C.

Polecam ON z Lotosu - Dynamic Diesiel. Auto na wtryskach piezo odpala i pracuje nieporównywalnie lepiej jak z na Vervie. Bardzo dobrze jeździ również na paliwach z Slovnaft.

Opublikowano

Orlen w moich stronach dobrej opini nie ma tak samo jak tesco czy oszołom. Ja mam pod nosem stacje  Moya.   Tankuje już u nich kupe lat i nigdy nie miałem problemu. Trzeba by z ciekawości próbę zrobić. Z cukrem zimowe wygląda płynnie :P

Opublikowano (edytowane)

Przykładowa verva powstaje na etapie tankowania cysterny poprzez dodanie uszlachetniacza do normalnego produktu., 

Olej napędowy zimowy też jest produkowany w kilku odmianach różniących sie temperaturą blokowania filtra paliwa.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Przecież jest już temat o paliwie, tam napisałem jaki ON sprzedaje m.in. Olren i Lotos. Kwestia nie kto jaki sprzedaje, a kto jakie kupuje:) Skąd wiesz jakie paliwa są fizycznie na stacji?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
    • Przez przemyslaw111187
      Witam
      Mam dwie duże przyczepy Pronar 14 ton ciągnik 150km mam problem z wyjechaniem z kukurydzy po kiprowaniu na bok . Jazda prawie na wprost nie ma możliwości wykręcenia na bok lub zajechania drugi raz.Do tej pory miałem mniejsze przyczepy i nie było problemu
      Może ktoś doradzi jaka kolejność i jaka technika wyjeżdżania?
  • Dodaj nową pozycję...
v