Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzymaj sobie i 10 lat tę pszenicę, ja pier**lę, żalisz się czy chwalisz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KrystianBieniek napisał:

Ja myślę że z paszowymi zbozami nie jest tak źle bo widzę że ludzie tam jeżdżą pewnie w czerwcu podpisali umowy i teraz muszą się wywiązać

Jeśli masz dobre parametry to sprzedasz za 900 tylko poczekaj jeszcze

Ja rok temu sprzedawałem po 610 cena była po 650 ale potracili mi za białko bo miała 12.5 ta sama pszenica miała już w czerwcu powyżej 13.5 białka i leży na składzie w Polskie mlyny a teraz mam możliwości sprzedać po 800 wydaje mi się że było warto czekać przy 400 tonach × 190zł z moich obliczeń wynika że jak bym teraz sprzedał to jestem 76000 zł do przodu lecz będę czekał na 900 netto

Jeszcze niedawno pisałeś że nie będzie podwyżek teraz piszesz o nierealnych cenach a jak pszenica będzie niedługo po 900 netto to mam nadzieję że wstrzymasz się od komentarzy

Jaka wysokość opłat miesięcznie 1t za przechowanie ,ile dodatkowo liczą ewentualnie za pozostałą logistykę[rozładunek,załadunek]

Opublikowano
6 minut temu, staszek131415 napisał:

Ale jaka pszenica ma te parametry bo każdy pośladporośnięty tylko ma więc zapomnijcie o takiej cenie

Nie wszystko jest tak zasmarkane jak w twojej wsi. Poślad porosnięty to kup sobie za 600 Pln na worki z OLX

Opublikowano
34 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ale jaka pszenica ma te parametry bo każdy pośladporośnięty tylko ma więc zapomnijcie o takiej cenie

Patałaszek to ty zapomnij o cenie 600 brutto a niebawem nawet 700, nawet 500+ ci tego nie zrekompensuje 

Opublikowano (edytowane)

Ameba nie przejmuj się pośladem. Za poślad w zamojskim płacą już po ok 650 netto a u nas tradycją jest że mamy najniższe ceny w Polsce. 

Cena z dzisiaj zzz 781 brutto czyli jeszcze nie podnieśli. Żadnego ciągnika na placu.

Edytowane przez melon10641
Opublikowano

Lubycza od wczoraj 660 netto ( 706 brutto 7%) za paszową. Na miejscu Staszka to ja bym kupował na olx po 600 i odsprzedawał do Elewarru po 700. Jakby cięzarówkę nazbierał to byłoby lepsze jak ten swiński biznes. 

Opublikowano (edytowane)

Mieszkania pasz Neorol  pszenica paszowa 750netto  sąsiad wczoraj dwie wieltonki zawiózł i kolejek nie było  . Staszek i Tomiagrokujawy pewnie zaraz zawału dostaną 

Edytowane przez pio25w
Opublikowano
panowie patrzcie jakie są sygnały z Rosji plony uwalone do 50% kosili nawet po 2 tony z ha, ziarna mało jest ja myślę że może dojść do 1000
Opublikowano
55 minut temu, pio25w napisał:

Mieszkania pasz Neurol  pszenica paszowa 750netto sąs sąsiad wczoraj dwie wieltonki zawiózł i kolejek nie było  . Staszek i Tomiagrokujawy pewnie zaraz zawału dostaną 

A co to za mieszalnia bo nie ma takiej firmyy chyba ż ew Twojej stodole ;) mnie akurat cena zboża mało interesuje w tym roku bo ani nie kupuję ani nie sprzedaję

Opublikowano

Bo głupot jakie wypisujecie nie spos ób zostawić bez komentarza ;)

Opublikowano

A Wy po jaki uj tu ciągle się brandzlujecie? Kółeczko wzajemnej adoracji.

Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

Bo głupot jakie wypisujecie nie spos ób zostawić bez komentarza ;)

Ale jak cie to nie interesuje  to skąd masz pojecie jak sprawa wygląda naprawdę? Z internetu? Z TVPis?

A po co wogóle ty czytasz i piszesz w temacie który cię nie interesuje?

Tomi, tobie to jakoś bardzo doskwiera że jest już 7 na początku ceny nawet na paszową? Jak masz marne plony to zrozumiałe ale to i tak lepiej niż przy tych plonach miał byś zeszłoroczne ceny. Czytając co piszesz mam wrażenie że na paru ha chciałbyś zarobić majatek i nawet jak będzie po 1000pln/t to jest źle. Może ty masz za małą skalę po prostu albo  ego za duże.

• Like 1
Opublikowano

Mam 140-150 ton na sprzedaż, ale paszy gotowej dla krów kupuję kilka ton miesięcznie, więc już widzę podwyżki rzędu 300 zeta na tonie danej paszy i jakoś szczęśliwy nie jestem. Z jednego w drugie.

Opublikowano

Załozysz nowy i znowu trafi się klient co nie wierzy że np Wipasz płaci 700 bo na olx jest po 600. Żeby się małolatów i wiejskich filozofów pozbyć to powinien być abonament miesięczny w wysokosci równowartości 10 win Czikita i wtedy spora część miała by dylemat co lepsze.

Opublikowano
54 minuty temu, TomiAgroKujawy napisał:

Mam 140-150 ton na sprzedaż, ale paszy gotowej dla krów kupuję kilka ton miesięcznie, więc już widzę podwyżki rzędu 300 zeta na tonie danej paszy i jakoś szczęśliwy nie jestem. Z jednego w drugie.

150ton sprzedaż drożej to zostanie Ci kasę nawet jak kupisz kilka ton paszy miesięcznie do krów w najgorszym wypadku wyjdziesz na zero więc po co ta zazdrość że inni się cieszą że  sprzedadzą drożej? Zbiory i tak dużo mniejsze więc w porownaniu z ubiegłym rokiem więcej się nie zarobi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kissmy... napisał:

PLN netto z dostawa PORT/OLEJARNIA
Psze 14 880-900
Psze 12,5 870-880
Psze pasz 720-760
Rzep 1620-1650
Pszenzyto 700-740
Zyto 660-700

Taka sytuacja

gdansk czy szczecin?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v