Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam handlowal ktos z firma sklad handlowo-uslugowy jacek derendarz z wojewodztwa Łódzkiego? Prosze o jakies info na temat tej firmy.

Edytowane przez dipol
Opublikowano
1 godzinę temu, fezoi napisał:

Pszenżyto 630 netto , mój transport , umówione 50t przed godz.15 , ale umowy jeszcze brak (ciekawe czy przyślą ?) , dostawa po świętach .

Jaka firma?

Opublikowano
13 godzin temu, choinek.pawel napisał:

Hm... Robert konkurencję robi mlynowi... hmmm, ciekawe ciekawe, może i młyny coś się podniosą bo od dłuższego czasu już za konsumpcję po 660 netto proponują.

Tylko że na młynie w tym roku ciężko z parametrami a przed wjazdem na wage musisz podpisać  umowę  także juź nie wrócisz do domu z tą pszenicą!

Opublikowano

U mnie też każdy wypycha bo na podwyżki nie ma już co liczyć podobnie z rzepakiem :(

16 godzin temu, BENNY82 napisał:

Dzisiaj sprzedalem transport pszenicy i pszenżyta ceny 62 i 54 netto poszły w dół bo bylo troche lepiej szczególnie pszenżyto 40 pln na tonie w dół. Podlasie

U was pewnie przez ASF takie słabe ceny

Opublikowano

Animex to dawny Bakutil  też różnie biorą ze cenę mają ale po pobraniu prób różnie bywa cena 630 neto to na brutto 7 % = 675 zł ale jak wezmą żeby wyszło po 650 to dobrze będzie zawsze coś każdy zaniży w parametrach .

Opublikowano

Ja coś czuje że do żniw to już lepiej z ceną pszenicy może nie być a coś mi się wydaje że w najbliższym czasie możemy znów zaliczyć ostry zjazd cenowy i wypychanie towaru w panice. Dlatego w piątek sprzedałem całość pszenicy po 660+vat , cena z odbiorem z gospodarstwa, parametry i robak nie maja znaczenia, od poniedziałku  zaczynam załadunek i mam nadzieje że jeden problem z głowy.

Opublikowano

Mam w telefonie sms-y z 2017r z ofertami kupna od lokalnej firmy  - 4 kwietnia 690 netto loco - 24 maja 750zł, co ciekawe nowe zbiory na początku kwietnia ubiegłego roku kontraktowali na 600zł, dziś kontraktują na 630 , ja tam czekam 

Opublikowano
21 minut temu, pawel885 napisał:

Mam w telefonie sms-y z 2017r z ofertami kupna od lokalnej firmy  - 4 kwietnia 690 netto loco - 24 maja 750zł, co ciekawe nowe zbiory na początku kwietnia ubiegłego roku kontraktowali na 600zł, dziś kontraktują na 630 , ja tam czekam 

tylko że każdy rok jest inny, gdyby jeszcze porty brały pszenicę tak jak w zeszłym roku to też bym trzymał, ale jakoś na razie nie słychać nic o jakimś większy statku po pszenicę. 

Opublikowano
8 godzin temu, staszek131415 napisał:

U mnie też każdy wypycha bo na podwyżki nie ma już co liczyć podobnie z rzepakiem :(

U was pewnie przez ASF takie słabe ceny

wypychają bo nawozy kupują ale tyle ile muszą. nie asf tylko port nic nie bierze a to odbija się na cenach w całym kraju u nas ludzie jak trzymają świnie to przeważnie mają czym karmić i nie napędzają nawet lokalnych cen popytem na zboża  pośrednicy skupują zboża na zapas w bezpiecznych cenach i sprzedają paszarniom gdy jest zapotrzebowanie i upchnąć im cos to ciężko się wcisnąć w okienko zapotrzebowania. unas konsumpcja 620 netto a w centrum już dłuższy czas 660 i pewnie cos skoczy jeszcze 40pln x24t=960pln zysku -mały ale zysk przy większych ilościach cena pewnie lepsza i tak to w tym roku wygląda...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v