Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, 90210grzesiu napisał:

koniu Tylko, że Ty co chwilę piszesz tak jak napisał Albert;P

może nie co chwilę, ale wtedy gdy jest temat ,,sprzedawać czy czekać". Z resztą nie ważne. Obiecuję poprawę :P

12 minut temu, ws71 napisał:

W sumie bardzo racjonalne podejście @koniu

Można jaśniej? Bo nie wiem którego posta się to tyczy?

Opublikowano
4 godziny temu, Taurus83 napisał:

Koniu to największy spekulant na AF. Prawda wyszła na jaw. Pewnie płaci mu cargill i FDW

P.S. Dobrze że ferie już się kończą i niedługo trzeba brać się za książki...

Teraz to wymyśliłeś że jakiś pierwszy leszy Janusz handlu zbożem może być w komitywie z Cargilem. Byłoby to możliwe tylko i wyłącznie w sytuacji gdyby szwagier janusza handu był dyrektorem zaopatrzenia w danej placówce cargilowskiej w dodatku trwało by to do momentu w którym pierwsza wewnątrzfirmowa kontrola wykryła by poczynania nieuczciwego pracownika działającego na niekorzyść firmy.

45 minut temu, koniu napisał:

może nie co chwilę, ale wtedy gdy jest temat ,,sprzedawać czy czekać". Z resztą nie ważne. Obiecuję poprawę :P

Właśnie do tego którego ciągle powtarzasz ,, gdy jest temat ,,sprzedawać czy czekać" ,,

Opublikowano
9 godzin temu, koniu napisał:

Podzielić na partie i sprzedawać co pewien czas

Opublikowano

pisałem parę stron wcześniej że w zimie każdy ma więcej czasu więc i ja więcej czasu spędzam przy komputerze i na AF. Przyjdzie wiosna to każdy będzie zaglądał na forum wieczorem lub sporadycznie zajrzy się raz w tygodniu. Agrofoto jest zbyt popularne więc nie ma szans żeby utworzyć coś swojego :P

@damianzbr zdaje się że @Taurus83 śmiał się z posta którego ktoś napisał nad nim. Przynajmniej tak to zrozumiałem.

Poza tym masz rację, Cargill i FDW to zbyt poteżne firmy i nie ma szans żeby działy się tam jakieś machlojki cenowe. W cargillu popatrzeć na rygor jeśli chodzi o BHP, a co dopiero musi być w sprawach papierkowych i cenowych. Zresztą w FDW od 2-3 lat też zaczęły się stopniowo cyrki jesli chodzi o papiery. Umowy, certyfikaty, awizacje, wcześniej pojechał wysypał i tyle.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Pawel2678 napisał:

koniu piszesz że sprzedajesz na  2-3 razy zboże i jednocześnie że gospodarstwo jest rodziców więc to ty czy rodzice sprzedają?

Nie czepiaj się szczegółów czy ja czy rodzice bo to najmniejszy problem.

2 godziny temu, AleksanderX napisał:

Oj chyba nie masz się czego zaczepić lepiej czep  się swej zony

Dokładnie.

2 godziny temu, monix napisał:

a gdzie pracujesz u TRACZA

Nie, nie w agromacie. Pisałem Ci już. Waga

Edytowane przez koniu
Opublikowano

Dwa tygodnie temu  na pszenżyto też miałem propozycje 600 zł netto, tydzień temu juz tylko 560 zl netto ,ponoć staniało ale cały czas kupujący mówi ze będzie tylko taniej  ale co dziennie dzwoni do mnie i  pyta czy sprzedaje.   Wszystkie ceny z odbiorem z podwórka .   Jeszcze czekam ze sprzedaza.

Opublikowano

pszenżyta nie skupujemy. Teraz tylko pszenica. W żniwa jęczmień ozimy browarny, jary browarny i rzepak. Pszenżyto w okolicy z tego co mi wiadomo 590-610 netto.

Opublikowano

Jest tu jakis moderator? Bo chyba towarzystwo zapomniało od czego jest to forum.... sprzedalem 27t pszenicy bialko 12 , gluten 28, 680 netto transport do mlyna po stronie kupujacego. W tym tyg popycham resztę i szukam zbytu na qq.

Opublikowano
26 minut temu, Jurek87 napisał:

Jest tu jakis moderator? Bo chyba towarzystwo zapomniało od czego jest to forum.... sprzedalem 27t pszenicy bialko 12 , gluten 28, 680 netto transport do mlyna po stronie kupujacego. W tym tyg popycham resztę i szukam zbytu na qq.

cena marzenie. Teraz sprzedałeś czy wcześniej klepałeś jakiś kontrakt? No i pytanie kiedy kasa?

Opublikowano

Mam do sprzedania 3 auta pszenicy 15 białka, 32 gluten, gęstość 780-800. Gdzie to dobrze pchnąć w lubelskim? Jak dotąd najwyższa oferta z podwórka to 660 netto..

Opublikowano

Okolice Poniatowej. W mojej okolicy jakościowej nikt nie kupuje. Nie bardzo jest kiedy samemu wozić. Wolę żeby ktoś Tira podstawił. Nie muszę już sprzedawać. Podwórko załadowane nawozem do żniw, zapas gotówki jest a jeszcze oprócz pszenicy 50 t rzepaku w silosie. Na rzepaku nie wygrałem w tym roku na przetrzymaniu....

Opublikowano

ba niestety my tez pierwszy raz rzepak przechowywalismy ale ze kasa potrzebna byla poszedl w listopadzie i 30 zł na plus zarobilismy na tonie bo w zniwa o 30 zł tanszy byl a ze przechowywala firma za darmo pod warunkiem sprzedania do nich to dobry interes poszedł .ale zboze tanieje teraz roznica co by w zniwa sprzedal a teraz 20 zł na tonei na paszowce pszenicy i najgorsze ze sypane bylo do sb koszty rozladunku zaladunku przechowywania itd i juz takie szyte na przebite

Opublikowano
3 godziny temu, koniu napisał:

cena marzenie. Teraz sprzedałeś czy wcześniej klepałeś jakiś kontrakt? No i pytanie kiedy kasa?

21dni  termin i płacą na czas , na priv moge dac tel , bez kontraktu , jutro umawiam nastepne auto mam nadzieje ze cena nie spadła ....

3 godziny temu, king12 napisał:

Gdzie taka cena?

Jelonki ostrow maz.

43 minuty temu, Alio napisał:

Okolice Poniatowej. W mojej okolicy jakościowej nikt nie kupuje. Nie bardzo jest kiedy samemu wozić. Wolę żeby ktoś Tira podstawił. Nie muszę już sprzedawać. Podwórko załadowane nawozem do żniw, zapas gotówki jest a jeszcze oprócz pszenicy 50 t rzepaku w silosie. Na rzepaku nie wygrałem w tym roku na przetrzymaniu....

Jak nie masz ciśnienia to trzymaj , cena powinna sie odbić ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v