Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ale jak cena jest za dobra to co poniektórym odbija i ziemia kosmos, nawozy i maszyny tez w góre

oststnio było do 650 netto. po niedzieli zamierzam wywozic to napisze co i jak

ja jadę w poniedziałek do kapki zobaczymy co będzię

Opublikowano

łódzkie propozycje najwyższe z różnych firm z wczoraj , netto loco zaklad

pszenica k  680

pszenica p  650

pszenzyto   630

zyto            580

witam gdzie tyle dają za pszenżyto w łódzkim ?

Opublikowano

Każdy co u nas sprzedawał na przełomie roku pszenicę w cenie 690-710 obstawiał że ta cena długo się nie utrzyma,zresztą kupujący twierdzili to samo i wszyscy wskazywali na Ukrainę a tu taki numer,cena faktycznie od 2 miesięcy stoi w miejscu+-10zl,furorę robi za to jęczmień cena na dziś 685 brutto

hej kto płaci za jęczmień tyle kasy???

Opublikowano

W kujawskom-pomorskim  w prywatnym obrocie już wołają 700

Opublikowano (edytowane)

Tak,ale jak prywatnie to nikt niechce faktury

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

dziś sprzedan 610 neto kapka jarosław a o tym że z ukrainy czy słowacji ciągną to nikt nie powie

Opublikowano

nawet nie wiem bo nie dają kartek z parametrami a nawet sie nie pytałem jakie są bo brałem otręby jeszcze i  zapomniałem się dopytać tylko powiedzieli cenę jaką oferują i tyle

ale jedno wiem nie robie już konsumcji w tym roku bo sie nie opłaca

Opublikowano

nawet nie wiem bo nie dają kartek z parametrami a nawet sie nie pytałem jakie są bo brałem otręby jeszcze i  zapomniałem się dopytać tylko powiedzieli cenę jaką oferują i tyle

ale jedno wiem nie robie już konsumcji w tym roku bo sie nie opłaca

bo na dobra konsumpcje ciezko sie zalapac bo co rok inny parametr zmieniaja

Opublikowano

Ja jutro pojade do Tarnogrodu jak wyjade z pod domu, dzis muiałem problemy zeby podciagnąc troche 1,5 przyczepy.

Maniek zrobiłes fote rozpiski ile płaci przy jakich parametrach, w Tarnogrodzie nie ma czegos takiego

Opublikowano

zapomniałem ale nie biorą teraz pod uwagę ilosć tylko jakie parametry

Opublikowano

Nie jeszcze podrożej bo dopiero zaczyna drożeć . Giełdy biją rekordy z dnia na dzień  a u nas jak zwykle odczujemy to po czasie . Oczywiście skupy będą udawać głupich że nic się nie dzieje jak zwykle ale wszystko do czasu . Tak jak pisałem wcześniej że nie 15 styczeń tylko w lutym dopiero zacznie się coś dziać . Teraz przydało by poczekać na podwyżki w kraju  ale zaraz ruszy ten słynny hejt w agrobiznesach o odpływających statkach ,rolnikach stojących w kolejkach ze zbożem bo muszą sprzedać na nawozy i jeszcze inne wymysły o podwyższonych zbiorach z Sant Escobar :) byle tylko namieszać w głowach rolnikom .

Opublikowano

Popieram kolege wyżej. Są przesłanki co do tego że zboże ma drożeć. Wystarczy śledzić stronkę agrofoto.pl tam są co pare dni artykuły odnośnie tego co się dzieje na giełdach jakie są raporty odnośnie światowych zapasów oraz jaka pogoda jest na świecie. Póki co zanosi się na wzrosty cen. Warto poczekać jeszcze te pare tygodni i zobaczyć co pokaże wiosna napewno wtedy się wiele wyjaśni.

Opublikowano

Agrofoto.pl to możesz śledzić, jak chcesz się dowiedzieć co nowego w reklamach środków do produkcji ;) A swoją drogą, te stoją na bardzo niskim poziomie.

Opublikowano

a moim zdaniem nic sie nie wydarzy tylko stagnacja zapowiadaja cieplo to ludzie beda wywozic a zboza jeszcze jest brakuje zeby jeszcze swinie potanialy i wtedy na pewno do gory nie pojdzie ciezko wyczuc a jezeli gieldy sa tak na zielono bo to spekulacja zeby ktos mogl cos na tym ugrac?? jedna wielka loteria i tyle....

Opublikowano (edytowane)

Nie jeszcze podrożej bo dopiero zaczyna drożeć . Giełdy biją rekordy z dnia na dzień  a u nas jak zwykle odczujemy to po czasie . Oczywiście skupy będą udawać głupich że nic się nie dzieje jak zwykle ale wszystko do czasu . Tak jak pisałem wcześniej że nie 15 styczeń tylko w lutym dopiero zacznie się coś dziać . Teraz przydało by poczekać na podwyżki w kraju  ale zaraz ruszy ten słynny hejt w agrobiznesach o odpływających statkach ,rolnikach stojących w kolejkach ze zbożem bo muszą sprzedać na nawozy i jeszcze inne wymysły o podwyższonych zbiorach z Sant Escobar :) byle tylko namieszać w głowach rolnikom .

Mi się wydaje że od kiedy jest TVPiS to hejt działa dla nas. Co chwila jakieś pierdoły o drożejącej kukurydzy, drożejących zbożach mimo iż absolutnie nic się nie wydarzyło a oni makaron na uszy że drożeje. No i wiadomo że wieś mlekiem miodem płynąca dotacje z UE itp. Ale donośnie zbóż to tak zauważyłem, przeciwieństwo agrobiznesu z przed roku.

Co za problem raz na tydzień rzucić okiem co się dzieje z ceną na giełdach. A to giełdy dyktują cenę na naszym podwórku.

http://www.kaack-terminhandel.de/en/cbot-wheat.html

Edytowane przez damianzbr
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v