GrzegorzKulawiecki

Members
  • Ilość treści

    96
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

4 obserwujących

O GrzegorzKulawiecki

  • Ranga
    Użytkownik

Ostatnio na profilu byli

1255 wyświetleń profilu
  1. Jesteś pewny na 100 % w takim razie ja u siebie opóźniłem zapłon bo przechyliłem w stronę bloku i mam wrażenie że lepiej pracuje i odpala, dziś grzałem świece płomieniową 90 sekund i odpalił za pierwszym razem Masz rozrusznik szybkoobrotowy? Ciekawe jakby dołożył jeszcze jedna świece płomieniową lub żarowe dać w kolektor ssący?
  2. Też kupiłem we wrześniu, czyli przyspieszyłeś zapłon przekręcając pompę w stronę bloku i to wszystko, Jeśli chodzi o zapłon? Jak długo Kręcisz aż odpali, Zanim założyłeś grzałke?, zastanawiam się jeszcze może pompka zasilająca na pompie niedomaga, przeglądałem dziś internet i zauważyłem że moja ma inne oznaczenie CD 3M 2283 W, motorpal, sprawdził byś mi u siebie oznaczenie swojej pompki zasilającej?, może moja jest za mało wydajna,
  3. Tak to normalne, ja też nie mam świec, i co ogarnąłeś temat odpalania? Mój też ciężko pali, mam pompę wtryskową po naprawie ale nic to nie pomogło, jak uda się odpalić to chodzi jakby nie na wszystkie tłoki tak pyrkocze i nie chce wejść na obroty, dopiero po kilku sekundach łapie na wszystkie tłoki, napisz czy rozwiązałeś problem, jak długo masz ciągnik? Od zawsze ciężko odpalał? Ile czasu grzejesz tą świece płomieniową?
  4. Mam to samo, mam wersję głowicy bez świec żarowych, i też pali tragicznie, podobno te sprzęty tak mają, dałem pompę do sprawdzenia, ale wątpię by to pomogło, ale kupiłem niedawno więc sprawdzę jeszcze pompe
  5. Na ciegnach mam dobrze, nie da się więcej, no mi też się wydaje że powinno te 2450 być, oczywiście nie będę używał tyle w polu ale czasami może się przydać
  6. Rozwiązałem dziś problem zbyt niskiego podnoszenia, od dźwigni podnosnika odchodzi cienki wałek frezowany, przestawiłem trochę na frezach i podnosi do samej góry, różnica jest duża bo siłownik dodatkowy wysówa się więcej o 5 cm. Także była to kwestia regulacji, teraz w pozycji P i M podnosi jednakowo wysoko, tylko pozycja D nie podnosi prawie wcale. Z tymi obrotami to jak u was w końcu jest darus74 piszesz ze twój zetor dochodzi do 2400 obr. A DarekD że u niego tylko do końca zielonego pola, czyli tak jak u mnie, wiec już nie wiem czy jest dobrze czy szukać przyczyny
  7. Wspornik od śruby ma taki luz na 0.5 cm to chyba niedużo, natomiast na ramionach i wieszakach jest luz w granicach 2 cm czy to może mieć wpływ że właśnie na tym podskakije pług? A ten drążek skrętny w którym miejscu się może wysunąć, to jest to co jest połączone ze wspornikiem śruby? Bo coś trochę wystaje z lewej strony jakieś 3 cm Czyli skoro obroty kończą się u ciebie na końcówce zielonego pola to tak jak u mnie w takim razie gdzieś na 2150 obr. na postoju bo w czasie orki ciężko by było uzyskać takie obroty W jakiej pozycji masz ustawiona dźwignię obok podnośnika, dzwigienke P, M, D U mnie gdy podnosze bez podpiętej maszyny to na P podnosi najniżej a na M i D wyżej, gdy zapne maszynę i jest na P to trochę nisko mi podnosi więc przedstawiam na M i okazuje sie wtedy że na M podnosi jeszcze niżej pod obciążeniem a na D wcale nie podnosi, coś jest chyba nie tak, wygląda to tak jakby ramiona nie podnosiły się do samej góry i wtedy jadąc z pługiem podnośnik podskakuje ponieważ nie jest uniesiony do samej góry Wspornik od śruby ma taki luz na 0.5 cm to chyba niedużo, natomiast na ramionach i wieszakach jest luz w granicach 2 cm czy to może mieć wpływ że właśnie na tym podskakije pług? A ten drążek skrętny w którym miejscu się może wysunąć, to jest to co jest połączone ze wspornikiem śruby? Bo coś trochę wystaje z lewej strony jakieś 3 cm Czyli skoro obroty kończą się u ciebie na końcówce zielonego pola to tak jak u mnie w takim razie gdzieś na 2150 obr. na postoju bo w czasie orki ciężko by było uzyskać takie obroty W jakiej pozycji masz ustawiona dźwignię obok podnośnika, dzwigienke P, M, D U mnie gdy podnosze bez podpiętej maszyny to na P podnosi najniżej a na M i D wyżej, gdy zapne maszynę i jest na P to trochę nisko mi podnosi więc przedstawiam na M i okazuje sie wtedy że na M podnosi jeszcze niżej pod obciążeniem a na D wcale nie podnosi, coś jest chyba nie tak, wygląda to tak jakby ramiona nie podnosiły się do samej góry i wtedy jadąc z pługiem podnośnik podskakuje ponieważ nie jest uniesiony do samej góry https://m.fotosik.pl/zdjecie/d5e0c3850e40e1d1 https://m.fotosik.pl/zdjecie/8255f117bbc8964d
  8. Dzisiaj miałem godzinkę orki, i niezauważyłem by rzęziło, wymieniłem filtry hydrauliczne, może to pomogło, na podniesionym troszkę puszcza, ale gdy zgasiłem na koniec i czyscilem pług, to stałem z 15 min, i podnośnik nieopadł, bynajmniej niezauważyłem, natomiast w drodze powrotnej do domu gdy jechałem szybko po asfaltowej równej drodze, znów stało mi się coś takiego że pług tak zaczął bujac że zaczęło podrzucac przód ciągnika do góry i nieuspokoji się to dopuki nieopuszcze trochę podnośnika, zdażyło mi się to już kilka razy, pług nie jest jakiś wielki bo trójka obrotowa, dlaczego tak się robi miał ktoś taki przypadek? Nigdy w żadnym ciągniku tak niemialem, tak jakby pług podskakiwał na podnośniku i gdy opada do podbija przodek do góry.
  9. Tak mam dodatkowy jeden siłownik, okolice Sieradza, no właśnie to moja pompa coś niedomaga skoro wchodzi na max 2150 obr. Tak mam wspomagający jeden siłownik, w takim razie pompa jest źle ustawiona coś bo u mnie jest Maks 2150 obr. Tak mam siłownik wspomagający, mieszkam koło Sieradza, no to z moją pompa wtryskowa jest coś nie tak, skoro maksymalnie wchodzi na 2150 obr., a ty długo Kręcisz by zapalił? Masz świece w nim?
  10. Nienasłuchiwalem tak dokładnie skąd to dochodzi, ale będę jeszcze orał więc wsłucham się bardziej, jaki zawór możesz bardziej sprecyzować gdzie się znajduje itd..., darus 74 ty masz też 9540?, jeśli tak napisz na jakie maksymalne obroty wchodzi twój zetek, bo mój dokładnie 2150 obr/ min, wydaje mi się że powinien bardziej np. Mój ursus zamyka licznik do konca A do podnoszenia mam tylko dźwignię, inaczej się nieda Właśnie zasilanie tej świecy paliwem następuje chyba dopiero przy odpalaniu??, czy na zgaszonym już się zapala, paliwo do niej dochodzi że szklanego odstojnika pod zbiornikiem, ile w ogóle czasu grzeje sie tą świece? Ja trzymam tak 30 s, ale jak potrzymam dłużej tak do 60 s, to słyszę takie głośne prztykniecie tej świecy co to może być dopiero wtedy się zapala? Czy poprostu za długo trzymam
  11. Jak się rozgrzeje w robocie, i uniose maszynę do góry to rzęzi coś cały czas, chyba w momencie jak pompa dobija to najbardziej wtedy, i w tym czasie opada delikatnie i do góry i tak w kółko
  12. Odpowiedział byś mi na pytanie z tematu o rzężenie w pompie 😉 A odnośnie akumulatora to ja mam własnir 140 ah 900 rozruchu i słabo kręci, właśnie dziś padł przy odpalaniu, rozrusznik mam szybkoobrotowy JUBANA, zastanawiam się czy nie kupić większego, może dlatego też ciężko pali mi mój 9540
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj