Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jak tu wierzyć w sprawiedliwość . Jeszcze bydlak ma czelność stanąć przed oszukanymi i nie czuje się winny . Za samo sprzedawanie ciągników , których nie miał powinien beknąć .

Opublikowano

Nie, żebym faceta bronił, ale po kolei:
-producent dał homologację

-fakturę wystawił dealer
-rolnik zapłacił dealerowi i zarejestrował ciągnik
-dealer wpłacił producentowi kasę, ale czy w tytule przelewu był ciągnik tego rolnika, czy inne zobowiązania dealera wobec producenta?
Wszyscy czepiają się producenta, ale dealer nie chciał wystąpić przed kamerą i się oczyścić. Czemu nie pokazano dokładnie dokumentów? A prowadzący to już dno, strasznie chaotyczny i szukający na siłę sensacji. Powtarzam raz jeszcze, nie bronię producenta, bo gdyby chciał sprawę załagodzić, to ciągniki rolnicy by dostali, a to co on ma z dealerem to osobna sprawa.Ja jednak za d*pę bym brał dealera.

Opublikowano

Taa , a on taki biedny - nawet firmy nie ma , tylko jego żona teraz , a on nie wie nawet co tam się dzieje .

Opublikowano

Nie, żebym faceta bronił, ale po kolei:

-producent dał homologację

-fakturę wystawił dealer

-rolnik zapłacił dealerowi i zarejestrował ciągnik

-dealer wpłacił producentowi kasę, ale czy w tytule przelewu był ciągnik tego rolnika, czy inne zobowiązania dealera wobec producenta?

Wszyscy czepiają się producenta, ale dealer nie chciał wystąpić przed kamerą i się oczyścić. Czemu nie pokazano dokładnie dokumentów? A prowadzący to już dno, strasznie chaotyczny i szukający na siłę sensacji. Powtarzam raz jeszcze, nie bronię producenta, bo gdyby chciał sprawę załagodzić, to ciągniki rolnicy by dostali, a to co on ma z dealerem to osobna sprawa.Ja jednak za d*pę bym brał dealera.

Rozumiem co piszesz ale czy  zgadzasz się z tym że jak dobrze zrozumiałem tych ludzi jest masa a syndyk ma jeden traktor do zabezpiczenia roszczeń i uważam że diler nie był kretynem i nie wiedział co się kroi ,Producent przyjmuje kasę ale niema traktorów Pieniądze znikają ,firmę przejmuje żona a on mówi że to nie jest zabronione do tego dwóch prokuratorów nie widzi przestepstwa i umarza  sprawę LITOŚCI

Opublikowano

To, że prokuratura nie widzi sprawy, to nawet nie wiem jak to nazwać. Oczywiste jest też, że producent ma swoje za uszami(manewry z żoną) i to potępiam, ale dalej twierdzę, że dealer nie jest czysty w tej sprawie( po tym co widziałem w tv).

Opublikowano

ja bym nie wytrzymał i mu przypierdolił przed kamerami

jak ogladałem w tv to aż mnie reka chodziła.

Za samą głuptawą gadke powinien dostać w pape i ten jego uśmieszek. \

wiem wiem producent nie jest tylko winny, a diler takze nie lepszy, maszyn nie dostaje ok. 100osob a ONI dalej z premedytacja wprowadzali ludzi w błąd. 

Tylko kto tknie człowieka z portfelem około 14mln producent i diler ok. 14mlnx30%  .maja czym smarować i ślizgają się na cudzej krzywdzie

Opublikowano

A jakie inne zobowiązania pieniężne może mieć dealer względem producenta niż kasa za ciągniki?!. Jeżeli coś było nie tak to dlaczego dealer naciągnął dalej ludzi?.Nie wiem tego ,czy był tylko jeden dealer?

Opublikowano

Dealer też nie jest czysty, dostawał dokumenty a nie dostawał towaru. Rozumiem 1-2 ciągniki ale tu mowa o 100 ile czasu to trwało.

Rolnicy wpłacający też się nie zastanowili że ich towaru nie ma na placu. legalnie do obrotu wpuścili ok. 100 dokumentów upoważniających do rejestracji na pusto (tylko ciągnik sobie trzeba skombinować i wszystko jest legalnie).

Ja za każdy sprzęt który płaciłem widziałem na placu, jedynie za wały 20 000 zł zapłaciłem nie widząc towaru ale o 15 miałem je już na podwórku (ale ryzyko było).

Opublikowano

Niestety rolnicy kupili najdroższe dokumenty.

Ale przeciez jak sie kupuje czy to ciągnik czy inna maszyne jest wyznaczony termin dostawy przeciez to jest wiążące. Teraz powinni wnioskowac o odsetki od dilera-tak mi sie wydaje o nie wydanie towaru na czas,a diler ewentualnie niech sciga producenta. Kase bral diler i on jest jak narazie zalążkiem calego przekretu.
Przeciez jak sprzedajecie cokolwiek hurtownikowi a on dalej to przeciez osoba na końcu łańcuszka nie bedzie skarżyć producenta.
Tutaj akurat powinnien beknac za lewe setki homologacji dla fikcyjnego ciagnika-ów

Opublikowano

Do 1920 roku istniało prawo, że handlowac można tylko towarem, który handlujący ma na składzie. Zapobiegało to skutecznie handlowaniu "kotem w worku". Niestety, New Deal w USA skutecznie wyeliminował to i inne dobre zasady. Za popowstały "Futures" czyli handel zakładami na stawki. Skutki są takie, jakie widać - sprzedaż ciągników, ktore nigdy nie opuściły zakładu produkcyjnego.

A rolnicy są sami sobie winni - nie ma sprzętu do odbioru, nie płace faktury i nie rejestruję. Może to będzie nauczka dla innych. W tej sprawie winne są wszystkie 3 strony, każda w inny sposób.

Opublikowano

To  jest  bardziej pokręone ludzie brali porzyczki zastawiając  swój majątek czyli ciągnik bo dowód rejst. był Bank napewno żąda AC bo tak się  dzieje przy zastawach Kidyś wyrejestrowywałem samochód żeby uwolnić się od ubezpieczenia to musiałem  kawałek karoseri zawieść na złom aby uzyskać dokument do wydz. kom.Jak ci ludzie się uwolnią od OC chyba tylko wyrokiem sądu ,

Opublikowano

Tego człowieka nikt nie powinien szkodować!!! Cały ten artykuł to jeden wielki,obłudny STEK BZDUR. I fantazji Autora!!!!. Artykuł odbiega od realu w mocnym rażącym stopniu. Mało tego jeszcze padają bezczelne pomówienia pod adresem MS MLEKPOL, i Gabinetu Weterynaryjnego!! Mlekpol to dwa razy zapłacił tobie za działkę pod zlewnie i to nie małe pieniądze. Zapomniałeś już jak w zlewni zamki zaklejałeś kropelką. Jak zlewniarce dokuczałeś że mało nie poroniła, że wcześniaka urodziła tak jej dokuczałeś!co zapominałeś o tym??! Przez ciebie to nawet listonosza nam zmielili, bo listy"h8888E" przynosił od tych ***** co o kasę się upominają!! Tego też nie pamiętasz? Co weterynaria odmówiła ci usług?? 40 tysięcy byłeś winy, przez dwa lata nie płaciłeś, Caritas znalazłeś wśród weterynarii? PORYTE WIE KIM JESTEŚ I KOMU KRZYWD, PLOTEK ZASIAŁEŚ, PORYTE O TOBIE NIE ZAPOMNI I PORYTEGO NIE OSZUKASZ!!!!

Takie zdanie o nim ludzie mają. :) 

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie aukcje z podejrzanie niską ceną maszyn, są zazwyczaj oszustwem. A że ludzie są tak naiwni że wierzą w własny fart dlatego ci oszuści istnieją, sam fakt nie możności obejrzenia tego ciągnika to już powinien być czerwonym światłem dla takiej transakcji. 

Edytowane przez Sean
Opublikowano
Dnia 13.04.2017 o 19:00, stuart napisał:

Tego człowieka nikt nie powinien szkodować!!! Cały ten artykuł to jeden wielki,obłudny STEK BZDUR. I fantazji Autora!!!!. Artykuł odbiega od realu w mocnym rażącym stopniu. Mało tego jeszcze padają bezczelne pomówienia pod adresem MS MLEKPOL, i Gabinetu Weterynaryjnego!! Mlekpol to dwa razy zapłacił tobie za działkę pod zlewnie i to nie małe pieniądze. Zapomniałeś już jak w zlewni zamki zaklejałeś kropelką. Jak zlewniarce dokuczałeś że mało nie poroniła, że wcześniaka urodziła tak jej dokuczałeś!co zapominałeś o tym??! Przez ciebie to nawet listonosza nam zmielili, bo listy"h8888E" przynosił od tych ***** co o kasę się upominają!! Tego też nie pamiętasz? Co weterynaria odmówiła ci usług?? 40 tysięcy byłeś winy, przez dwa lata nie płaciłeś, Caritas znalazłeś wśród weterynarii? PORYTE WIE KIM JESTEŚ I KOMU KRZYWD, PLOTEK ZASIAŁEŚ, PORYTE O TOBIE NIE ZAPOMNI I PORYTEGO NIE OSZUKASZ!!!!

Takie zdanie o nim ludzie mają. :) 

Coś wiadomo jak potoczyły się dalej sprawy? 

Opublikowano

Odnośnie Jacka P. to w księdze wieczystej ( tej z licytacji gospodarstwa ) to ma jeszcze 1.3 mln długu  do spłaty... Odsetki od przeterminowanych kredytów sa ogromne, nie miał możliwości aby to spłacić... 

Opublikowano

Widać że przesadził z kredytami. Jakby wolniej się rozwijał to miałby szanse a tak nie wyszło. Przy cenie ponad 1.5 zł w piątnicy było mu źle i musiał się przenosić to musiał mieć konkretne raty do spłacenia