Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No właśnie . Każdy widzi tylko ile za całość , ale nikt nie widzi ile kosztuje cała reszta , żeby tą belę , czy też inną usługę zrobić . Jak się zacznie liczyć dokładnie to wtedy już tak kolorowo nie jest i trudno się wzbogacić robiąc usługi .

Opublikowano

Dokładnie, z tych 45 zł jak 10 zł zostanie ci się zysku to max, więc te 100 bel będzie zwracać ci się 10 lat a nie 3...

Opublikowano

Dużo ludzi narzeka że ceny usług wygórowane , ale np przejść u Nas przez wieś to , ciężko kogoś uprosić żeby zrobił coś u innego na zarobek . Ciekawe dlaczego , jak to takie popłatne B) ?

Opublikowano

Witam potrzebuje cennik usług c330:

1.Kultywatorowanie z wałem/1 godz.

2.Radlenie i obsypywanie ziemniaków/1 godz.

3.Orka zimowa pługiem 2/ 1 godz.

4.Kopanie ziemniaków/1 godz.

5.Bronowanie/1 godz. 

Opublikowano

Hej
Mam do was małe pytanie czy jesteście lub bylibyście zainteresowani usluga typu mycia i konserwacji maszyn rolniczych??? Cały czas zastanawiam się nad otworzenie takiej firmy. Usługa obejmowałaby mycie, sprzatanie wewnatrz kabiny, oczyszczenie z resztek pozniwnych, przesmarowanie, zabezpieczenie warstwa ochronna elementów narażonych na korozję, ożywałbym środków chemicznych nie żrących sprawdzonego producenta. Chodzi mi głównie o woj. Podlaskie ale będę wdzięczny za opinie z całego kraju.l?

Opublikowano

Biorąc pod uwagę że 3/4 rolników uważa że maszyny- "mają robić , a nie wyglądać" , to możesz mieć problem z biznesem .  B) 

Opublikowano

To nie zagranica,jak zabrudzisz asfalt to kare tobie doje......,tam są firmy przyjeżdżają na pole do rolnika i myją traktor+dana maszynę taniej wyjdzie wezwać taka firmę  niż kare co dostaniesz,wiec w PL lipa będzie.

Opublikowano

Kuzyn planowal takie cos... Ale jak mi powiedzial ze za wyczyszczenie bizona po żniwach by chcial 400 zl to podziękowalem i chyba nikt inny tez sie nie skusil :o za 400 zl to mogę 4 dni przy nim siedzieć i tez wyszykuje na glanc :P także zależy od ceny ale wątpię ze byliby chętni :o

A co do tych mandatów w polsce tez jest to dość kosztowny biznes sle ludzie przymykają oko

Opublikowano

Za 30 zł to nie wiem czy Ciebie nie wziąć średnio 10zł to cena folii więc 20zł za resztę czyli sznurek bądź siatka, paliwo i amortyzacja sprzętu i żeby coś zostało to nie źle.

Opublikowano

Powiedzcie mi ile brać za przyczepę ziemi , będą mi ladowac a ja mam wozic 2 km w jedna stronę i z powrotem, dodam ze przyczepa ma 4,5 t wywrotka , ziemia nie jest moja

Opublikowano (edytowane)

W ubiegłym roku siali nam QQ zestawem Zetor 8145 + Aeromat Kutno3 SO58 po 80zł za hektar, ale nie Byliśmy zadowoleni, więc w tym roku wzięliśmy talerzowego Gaspardo 4 z podsiewem nawozu sprzęgniętego z Fendtem 309 i Wziął 180zł za hektar, a my znowu nie zadowoleni. Przypadkiem nowym siewnikiem nie bierze się 120 zł za hektar?

Ile realnie można zapłacić za lekko zużytego Meprozeta S100 z podsiewaczem?

Edytowane przez bobcat2250
Opublikowano

gość chyba zgłupiał, koszt skoszenia trawy, przetrząsania, zgrabienia, zbelowania i owinięcia to ponad 60 zł(zależy ile belek z ha), daj jemu po 70 zł to wychodzi minimum po 130 za belki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v