Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma racje obdzwoniłem wszystkich skupujących do których mam nr telefonu były i ubojnie i handlarze i u handlarza min 40-50groszy więcej na kg

jak oddałem z rok temu na wbc to o te 40-50gr więcej mi wyszło po przeliczeniu na wagę żywą niż dawali handlarze a co ciekawe jak się później dowiedziałem handlarz do tej samej ubojni wozi co sprzedałem

Można powiedzieć że wszędzie jest jakieś ale a gdzieś sprzedać trzeba ;) Jestem po rozmowie z panem Grobelnym z ABP naświetlił mi sprawę jak to wszystko wygląda i myślę że pójdzie jeden kojec 8 sztuk mieszańców na próbę :)

jaką cenę ci powiedział???

W Pini cena dobra ale co to terminów płatności to lepiej się nie wypowiadać. ... a bydla mają sporo bo sam Wozniecki przywozi połowę uboju

to jakie ceny wtedy dostaje Woźniecki ? Takie:

Propozycja z Pini beef za O 13,2 R 13,6 przy ilości samochodowej 30 szt.

czy jeszcze lepsze?

Opublikowano

W Pini cena dobra ale co to terminów płatności to lepiej się nie wypowiadać. ... a bydla mają sporo bo sam Wozniecki przywozi połowę uboju

Znajomy im wstawiał (handlarz ) po pół roku dostał pieniądze za ostatnią partie a na początku było wszystko ok 3 dni i mial kase

Opublikowano (edytowane)

kiedys z handlarzem rozmawiałem i mówił ze sa zakłady gdzie sa lepsze wybicia a ceny niższe i takie gdzie jest wyższa cena a wybicie niższe. Wiadomo na tej samej sztuce w dwóch zakładach nie sprawdzi ale biorac pod uwage ilośc i srednie wybicie to widać.Wiec myślę że u handlarzy tez tak to działa.

Edytowane przez Farmerski
Opublikowano

Cena dla handlarzy zależy przede wszystkim od ilości dostarczonego towaru. Tez ich kantują ale nie tak mocno i też im różnie płacą. Pewne wybicie ma sie wtedy gdy się znajomości. A wiele rzeczy po prostu trzeba wiedzieć. Np kiedy wepchnąć krowę z antybiotykiem, albo byka który się powiesił.

Opublikowano

kiedys z handlarzem rozmawiałem i mówił ze sa zakłady gdzie sa lepsze wybicia a ceny niższe i takie gdzie jest wyższa cena a wybicie niższe. Wiadomo na tej samej sztuce w dwóch zakładach nie sprawdzi ale biorac pod uwage ilośc i srednie wybicie to widać.Wiec myślę że u handlarzy tez tak to działa.

to tak samo jak z kupnem na wagę żywą przez owych handlarzy, ci co dają lepsza cenę to walą na wadze a uczciwie zważony to cena niższa A z drugiej strony to jest jeszcze tak jak wcześniej pisałem : handlarz dawał przykładowo 6.8 na żywą i miał je zawieść do zakładu X . Ja chciałem 7 i nie doszliśmy do porozumienia i sam sprzedałem do zakładu X na wbc i wyszły 7.2 na żywą Miałem byki zważone na pewnej wadze.

Opublikowano

Każdy najeżdża na. Pini. Wiadomo przez pierwszy rok swojej działalności rżnęli na wadze wbc jak chcieli . Ja tam ważę na swojej wadze przeliczam , i jakies tragedii nie widzę a sprzedaje so Pini juz rok. Do mnie z Pini juz drugi dzień dzwoni 13,7 juz proponuje za r

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v