Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj miałem kontrolę z agencji odnośnie cross compliance. Świnie przeniosłem do budynku, gdzie nie ma bydła, a oni mówią, że to co wyszło w sierpniu (ustawa o ASF) to jest nic w porównaniu do tego, co ministerstwo szykuje teraz. Chodzą pogłoski, że całkowity zakaz hodowania świń będzie normą u nas.

W moim regionie na hodowców świń mówi się, że CHOWA ŚWINIE, oby to stwierdzenie nie stało się dosłowne. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Taaaa , nie mogą . Sie samemu odechce jak dalej tak będą gnębić . Takim małym hodowcom jak ja , łatwiej to rzucić , niż użerać się z kontrolami i debilnymi wymaganiami .

Opublikowano

Orientuje się jakie ceny są w strefach czerwonych i niebieskich ? U mnie niestety od dzisiaj strefa czerwona chociaż w okolicy żadnego dzika albo świni "zarażonej" nie było :( 

Opublikowano

a co to w dzisiejszych czasach znaczy maly hodowca, taki co ma 15, 50 albo 200 sztuk ? ile to jest miec malo ?

600-800 rocznie cykl zamknięty uwaza się za małego  ,perspektywiczny ponoć powyżej 1500szt rocznie cykl zamknięty,ostatnia sprzedaż 8szt 5,60 netto

Opublikowano

Dziś 1500 szt rocznie jest może duży ale za rok może być już średni. To tak jak z ilością odsadzonych prosiąt czym więcej tym lepiej, przyrostami tak samo, mięsnością itp.  ale poprzeczka jest coraz wyżej.

Opublikowano

Jak otwarty to przy tych cenach warchlaka niewiele zostaje więc przy 500 czy 5 tysiącach może zostać tyle samo B)

Opublikowano

Jak otwarty to przy tych cenach warchlaka niewiele zostaje więc przy 500 czy 5 tysiącach może zostać tyle samo B)

matematyka się kłania,jeśli niewiele zostaje przy 500 szt to przy 5 tyś będzie to już NIEWIELE

chociaż sam nie popieram hotelówki to jednak jeśli na sztuce zostaje 30-50 zł to jest różnica w zarobku na 500 szt,a na 5 tyś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v