Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

nie wiem czy mydlenie oczu. Z tego co wiem to w razie koniecznosci wyplacają ten fundusz. To nie udziały, ktorych ruszyc nie mozna. pisze cene brutto bo poprostu jest mi łatwiej. netto wyszlo 1.42 po odtrąceniu funduszu.

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Wydaje mi się ze od pazdziernika tamtego roku. Ale sama dokladnie nie wiem. Sama w Spomleku jestem od grudnia. ;)

Opublikowano

spomlek

pow 10 tys/l

kazeina 1.79

tłuszcz 3.98

cena 1.58

Przy tej kazeinie to takiej ceny byś nie uzyskał chyba chciałeś napisać 2.79

spomlek 

białko 3,3 (tylko dla zainteresowanych; cennik nie uwzględnia tej wartości w spomleku)

kazeina 2.58

tłuszcz 4.4

cena 1.52 (minus FSiR)

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

i co używali tego FSiR aby podnieść cenę mleka ??

od stycznia ubiegłego roku pobierają, mój błąd, sorki 

cena 1.52 (minus FSiR)

a kolega marcin87 wie czy używali czy nie :)

Opublikowano

Z tymi jalowkami to nie będzie tak kolorowo, zainteresowanie jest ogromne i podobno będzie współczynnik korygujacy więc może wyjść całe g*wno

Wiesz coś więcej na ten temat?

Opublikowano

Wiem tyle kolezka był u konrada za jalowkami ceny 2-3tys w górę jakby tego było mało to sam gorszy sort i nie ma z czego wybierać. Dowozilem papiery doradcy i mówił, ze telefonów masa od ludzi którzy wcześniej kupili i którzy chcą kupować i gdzieś się dowiedział że będzie ten współczynnik to tylko tyle. Jak na moje to Konrad za tą akcję powinien beknąć przecież to jawne złodziejstwo

Opublikowano

Mogą to się dorabiają. Niektórzy rolnicy myśleli że zrobią interes a tu może wyjść lipa. Sam nie wiem czy kupić czy nie. Żeby to było jasno określone kto dostanie a kto nie to można by było się zastanowić jeszcze

Opublikowano

To może oplaca się teraz jalowki sprzedac.Ile stoja teraz hodowlane spod oceny od rolnika?Aha i pytanko dlaczego konradowi placicie 8tys za jalowke a rolnikowi 5tys stekacie?Te zachodnie to jakies z podwójnym wymieniem czy jak he

święta słowa Polski ciemnogród nie zna granic sam teraz 3jalowki miałem 6netto i raptem 2chetnych i powiedzialem jebta się w garnek za 5tyś to wolę na mięsa sprzedać jak komuś prezenty robić jalowka 700kg pokryta superstition a on Ci powie co tak drogo .miesiąc temu za wybrakowana krowe wziąłem 4800 ale jakbyś kolczyki z pl zmienił na de lub dk to 8 by dali i teksty a może małe sprzedaje no tak za 400zl cielaka kazdy by kupił ale w życiu na rzeź i koniec
Opublikowano

Ja nie miałbym z tym problemu tylko znajdź mi kogoś kto sprzedaje polskie czystorasowe MO. Niewykonalne. Poza tym przy obecnym pogłowiu tej rasy nikt dobrego by nie sprzedał.

Opublikowano (edytowane)

Z tymi jalowkami to nie będzie tak kolorowo, zainteresowanie jest ogromne i podobno będzie współczynnik korygujacy więc może wyjść całe g*wno

W rozporządzeniu jest napisane że współczynnik korygujący działa na zasadzie zmniejszenia liczby sztuk maksymalnych, czyli może wyjść ze dopłata będzie np. Do 3 sztuk a nie do 30 a nie na zasadzie zmniejszenia kwoty dotacji jak to było w innych programach, co nie zmienia faktu że kupno teraz jałowek to głupota, jałówki tak podrożały że bez sensu jest ich kupno i martwienie się czy wytrzyma do 31 lipca 2020r... Edytowane przez PATr
Opublikowano

Polska dostała od Hogana chyba 100 mln wsparcia dla rolnictwa. Jest o tym w ostatnim tpr. Muszą do września się z tego rozliczyć i nie wiedzą czy zdąrzą. Dopłata jest do 20 szt a związi chcą zwiększyć do 30 szt. Z tych samych pieniędzy płacą za ograniczenie produkcji. Związki chcą jeszcze zwrotu kosztów zakupu kóz i jeszcze jakieś postulaty.
Faktycznie to gaszenie ognia benzyną. Najpierw płacą za zmniejszenie a teraz będą płacić za zakup jałówek, które spowodują teoretycznie wzrost produkcji. Tak wychodzi pisanie ustaw na kolanie bez konsultacji. Powinni przewidzieć, że ceny wzrosną i ustalić jakiś limit cenowy, że jałówka nie może kosztować więcej niż 9 tys brutto.

Opublikowano

Składaliscie wnioski na dopłaty o te jałówki już w marcu ? Bo obdzwoniłem agencje teraz i jesli nie złożyłem wtedy to teraz nie mam możliwosci otrzymania dopłaty

Opublikowano

W agencji powiedzieli że to jest tylko o przyznanie płatności, a główny wniosek miałbyć w marcu. Tak przynajmniej ja zrozumiałem , najlepiej zadzwońcie sobie i sie dowiedzcie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v