Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

kr9292 ja rozumiem że to tylko rzepak, i cena jest wysoka, ale narazie u nas jest dobrze. Faktycznie może 3 mce to krótko, ale nie mogę narzekać. I na efekty i na cenę tego rzepaku wg soi.

Pedro nie chciałam cię urazić sorki.

Opublikowano

W moich okolicach jest też taki przedstawiciel który nawiedza większych gospodarzy. Ci mniejsi wierzą w niego jak w Boga "bo on się zna ,bo on tym handluje" Śmiech na sali. Kolega osiem krów prze białkował 

Opublikowano

Widzisz @ pedro2 jak można z Wami dobrze jak można Wam wszystko mówić. Ogłaszasz wszem i wobec że GMO w Mlekpolu to ściema. Weź się chłopie ogarnij!!!Pewnych rzeczy się po prostu publicznie się nie mówi jeżeli nawet ktoś na szkoleniu tak mówił to nie powinno to wypłynąć po za ściany tej sali. Przedstawiciele Mlekpolu chcieli dobrze a wyszło jak zwykle sracie we własne gniazdo a później będzie darcie gęby że mocno kontrolują. 

Opublikowano

Grzesiu jak to ładnie ujales $ram na twoje głupie gadki, widać jak ładnie wchodzisz komuś w tyłek jak ktoś coś o mlekpolu napisze. Mówiąc jedna wielka sciema miał na myśli to, że ani na mleko ani na mięso gmo z pasz nie przechodzi co można w nie jednym artykule wyczytać. Czasami lepiej zapytaj zanim dostaniesz biegunki

Opublikowano

To widzę, że wszędzie na każdym szkoleniu ta sama gadka :D A mówili też Wam, że różnica w cenie między śr. sojową GMO, a bez GMO to 20-40zł/t, ja się pytam skąd on wziął te liczby? Albo jeszcze lepiej u nas powiedzieli, że śrutę sojową całkowicie da się zastąpić śrutą rzepakową i rolnik jeszcze taniej mleko będzie produkował bo przecież śruta rzepakowa jest o wiele tańsza niż sojowa :D A ja kilka osób zapytało czy dorzucą kilka gr do wypłaty z racji droższej śruty wolnej od GMO to powiedzieli, że jest tak samo jak ze zbiornikami na mleko, każdy musi mieć i łaski nie robi, a jak nie masz zbiornika to się pożegnamy czyli tak jak piszesz nici z tych kilku gr. Tak ogólnie to "Baju baju a będziesz w raju" :D

I tak rolnicy obarczeni są dużą papierologią, a oni jeszcze bardziej dokładają. No a na Piętnicę to chyba z 10 minut swojej gadki przeznaczył :D

a to dziwne bo też byłem na zebraniu i tylko wspomniane było ze Piątnica ma to wprowadzone już jakiś czas temu, później przedstawiciel firmy paszowej się wypowiadał o cenach i nie było takich stawek jak piszesz. Oj spałeś na zebraniu chyba

Opublikowano (edytowane)

@kosacki To jak ja spałem na tym zebraniu to powiedz kto z tych dwóch panów był przedstawicielem firmy paszowej bo na zebraniu była Pani Grażyna, Pan Jurek i właśnie wyleciało mi imię tego ostatniego ale na pewno przybył on bezpośrednio z Grajewa. Wydaje mi się, że te trzy osoby to właśnie pracownicy Mlekpolu bo nawet przyjechali służbowym samochodem Mlekpolu.

U nas to wyglądało tak, że na początku P. Grażyna powiedziała kilka słów, a potem ten drugi Pan (nie P. Jurek) od początku do końca zebrania tylko on sam mówił o tym wszystkim, a Ty piszesz, że jeszcze później jakiś przedstawiciel firmy paszowej się wypowiadał.

A jak nie słyszałeś tej kwoty 20-40 zł to chyba właśnie Ty spałeś :D

Edytowane przez WitekRolnik
Opublikowano

Haha dobre te szkolenie. Niby non gmo ale "wiecie,rozumiecie;)" po co tu piszecie takie rzeczy?jak grzesiu napisal, żeby sobie kłopotu narobić? Cala ta akcja z gmo to i tak bullshit na resorach i będzie promocja na uświadomienie konsumentów dużo kosztować. I jak możecie liczyć na wieksza cenę za to mleko? Ktoś za marketing musi zapłacić. Dobrze ze jeszcze kupołowiczanka na to nie wpadła. Lepiej poczekać aż inne mleczarnie wypromuja non gmo i wtedy okleic kartony. Tym bardziej ze bida z nedza w lowiczu.

Opublikowano

Grzesiu jak to ładnie ujales $ram na twoje głupie gadki, widać jak ładnie wchodzisz komuś w tyłek jak ktoś coś o mlekpolu napisze. Mówiąc jedna wielka sciema miał na myśli to, że ani na mleko ani na mięso gmo z pasz nie przechodzi co można w nie jednym artykule wyczytać. Czasami lepiej zapytaj zanim dostaniesz biegunki

Proszę Cię żebyś wypowiadaj się precyzyjnie bo później taka plota pójdzie w świat i już jej nie zatrzymasz. 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, de heus soję stosuje dopiero w paszach tych najdroższych czyli powyżej 1500/tonę, w tych tanich to sam rzepak

Edytowane przez PATr
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v