Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, tomekk1986 napisał:

Luxtab tez nie wyrównuje ostatnich podwyżek, to chyba za dużo $$ wychodzi jeśli sprzedali towar 

Widzę że trzeba się będzie trzymać na drugi rok przy sprzedaży dwóch firm które wyrównują ceny naprawdę a nie tylko w SMS i na fb. A ULTP ktoś wie czy mają podnieść?

Edytowane przez Miran
Opublikowano
44 minuty temu, Miran napisał:

Widzę że trzeba się będzie trzymać na drugi rok przy sprzedaży dwóch firm które wyrównują ceny naprawdę a nie tylko w SMS i na fb. A ULTP ktoś wie czy mają podnieść?

A myślisz że mają wyjście? Jak chcą kupić to muszą wyrównać. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, grapen23 napisał:

Znajomy sprzedawał i poszło dobrze. 

Oj tam grapen23 przepruszam z tym pajacowaniem może mnie trochę poniosło.ale czasem tak jest ze jeden suszy tyton który jest w 95 procentach w klasach 1-3 a innemu wychodzi 50/50 1-3 z 4-5. Po to jest to forum żeby się wzarenie wspierać doradzać czasem opierdolic 😛

w środę zdawałem u siebie do łt ładny tytoń to zastrzeżeń nie było a nawet pochwała była ze ładny kolor.wczoraj w PM juz tak rewelacyjnie nie kupowali mniej więcej 3/4 dostawy tak jak posortowany był ale bez szału widocznie juz się najedli bo za każdą odstawa były tam kolejki.

na 99% jestem pewien że pm nie wyrówna i nie podniesie cen,  także jeśli ktoś tam woził gorszy tyton raczej nie straci. 

Edytowane przez basserman1989p
Opublikowano

Zdawałem w poniedziałek w PM i poszło jak było naszykowane. Wcześniej jak woziłem to część poszło lepiej.

Firmy z nas kpia najpierw obiecują wyrownie a teraz wypinają się na nas. Na następny rok powinien być zapis w umowie że w razie podwyżek firma zobowiązuje się do wyrównania a nie tylko obiecanki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzegorz197 napisał:

Zdawałem w poniedziałek w PM i poszło jak było naszykowane. Wcześniej jak woziłem to część poszło lepiej.

Firmy z nas kpia najpierw obiecują wyrownie a teraz wypinają się na nas. Na następny rok powinien być zapis w umowie że w razie podwyżek firma zobowiązuje się do wyrównania a nie tylko obiecanki.

A bo to pierwszy raz tak jest? Kilkalat wstecz pm robił zagrywke w grudniu ze jeśli zdasz ileś procent kontraktu to coś tam więcej zyskasz. Zrobili to jak wiedzieli że nie mają nakupione tyle ile im potrzeba a i tak Ci co wtedy sprzedawali byli delikatnie "goleni " także na święta nikt nie musiał fryzjera zaliczać.podobnie działa "premia" w uniwersalu 2 zł powyżej 65% kontraktu i klasyfikowanie tego samego sortu tytoniu na 2-3 różne klasy w zależności od "humoru "kupującego.z tego samego bela jest Ci  w stanie zrobić lepsza i gorsza pierwszą klasę albo dać 2. I to nie jest mój wymysł tylko takie rzeczy spotkały juz wielu plantatorów. Jak się stoi w kolejce pod wykupem wszystkiego idzie sie dowiedziec.w tym roku jeszcze może w 2 firmach takiego "cyrku " nie robią.temat kupowania to temat rzeka. .dużo można by napisać 

Opublikowano

Sprzedawałeś w Universalu na tą premie? Ja tak, nawet 3t więcej poza kontrakt i nie narzekam. Wręcz przeciwnie bardzo fajnie wyszło i nie zauważyłem żeby gorzej wtedy klasyfikowali. Dwa lata wstecz to tak ale teraz tego nie odczułem. Sprzedaż mam zakończoną, teraz tylko trzeba w odpowiedniej cenie zrobić zapasy nawozów i opału na przyszły sezon. Tylko ciężko trafić kiedy to będzie najtaniej bo już na samym nawozie widać różnice cen z września i obecnie. 

Opublikowano
9 godzin temu, Aroo22 napisał:

Sprzedawałeś w Universalu na tą premie? Ja tak, nawet 3t więcej poza kontrakt i nie narzekam. Wręcz przeciwnie bardzo fajnie wyszło i nie zauważyłem żeby gorzej wtedy klasyfikowali. Dwa lata wstecz to tak ale teraz tego nie odczułem. Sprzedaż mam zakończoną, teraz tylko trzeba w odpowiedniej cenie zrobić zapasy nawozów i opału na przyszły sezon. Tylko ciężko trafić kiedy to będzie najtaniej bo już na samym nawozie widać różnice cen z września i obecnie. 

Przez ostatnie 3 lat robiliśmy tam caly kontrakt i nie  było sezonu żeby  nie było do nich zastrzeżeń co do kupowania.

Opublikowano
41 minut temu, Leszek0 napisał:

wysyłali SMS wczoraj tak samo jak agrotab

No właśnie że nie dostałem od nich nic. Pewnie dlatego że miałem tam 200kg a sprzedałem 650. Zawiózł bym jeszcze ale jak tak w kulki se lecą..... Wrzuć jeśli możesz tego SMSa od chłopaków 

Opublikowano

W zwiazku w ciagle zmieniajacymi sie cenami tytoniu Tobacco of Poland podjela decyzje o przyznaniu premii w kwocie srednio 2,5 zl za kazdy 1 kg sprzedanego tytoniu w klasach 1-3 od dnia 28.11.2022 do dnia 28.02.2023

Ceny po przyznaniu premii beda wynosily

1-25,5

1B-24

2-21

3-19

zapraszamy do odstaw 

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, tomasz1992xds napisał:

W zwiazku w ciagle zmieniajacymi sie cenami tytoniu Tobacco of Poland podjela decyzje o przyznaniu premii w kwocie srednio 2,5 zl za kazdy 1 kg sprzedanego tytoniu w klasach 1-3 od dnia 28.11.2022 do dnia 28.02.2023

Ceny po przyznaniu premii beda wynosily

1-25,5

1B-24

2-21

3-19

zapraszamy do odstaw 

Ewidentnie oszukują tylko czy nas samych czy siebie też. Chłopaki dali d*py dwa razy tego roku, sprzedałem raz, pierwszy i ostatni u nich. Pieczona w ubiegłym roku nie równał, tego roku obiecał że wyrówna i jeśli nie tego nie zrobi to chyba będzie miał problem z kupnem w przyszłym sezonie. Pękala chyba wyrówna bo po cenniku przyszedł SMS o wyrównaniu.

Opublikowano
43 minuty temu, tofik420 napisał:

Ewidentnie oszukują tylko czy nas samych czy siebie też. Chłopaki dali d*py dwa razy tego roku, sprzedałem raz, pierwszy i ostatni u nich. Pieczona w ubiegłym roku nie równał, tego roku obiecał że wyrówna i jeśli nie tego nie zrobi to chyba będzie miał problem z kupnem w przyszłym sezonie. Pękala chyba wyrówna bo po cenniku przyszedł SMS o wyrównaniu.

Chyba Pękali coś tam można wierzyć co do wyrównania itd.ma dluuugi termin płatności bo czasem pieniądze przychodzą w ostatni możliwy dzień w którym ma zapłacić czasem niektórzy dłużej czekali w poprzednich sezonach ale co do zapewnien są najbardziej wiarygodni.