Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, daroo9876 napisał:

Czy z mazowieckiego ktoś dostał już decyzje? Chciałbym już załatwiać dokumenty (krus, ziemia) ale wypadało by chyba poczekać na decyzje żeby być pewnym. 

Podejrzewam, że będzie to prezent noworoczny ;) 

Opublikowano

Zbierasz dokumenty potrzebne do wniosku, wniosek drukujesz i uzupełniasz, jedziesz składasz i to wszystko. Żadnej umowy się nie podpisuje, to nie MGR

Później ARIMR weryfikuje to co dostarczyłeś i wypłacają pieniądze.

Opublikowano
23 godziny temu, cris10 napisał:

W biznesplanie mam wpisany opryskiwacz , ale zmieniłem teraz zdanie i chcę postawić silosy , nie bedzie żadnego problemu ze zmianą biznesplanu?

Jeżeli osoba która Cię prowadzi stwierdzi, że spełniasz wszystkie kryteria do postawienia silosów, to nie będzie problemu. Piszesz zmieniony biznesplan i czekasz na decyzję.

Opublikowano
20 minut temu, adamn999 napisał:

Wlkp  jestem 244 na liscie 

Teraz tylko notariusz i krus i skladam wniosek o platnosc może do konca stycznua sie wyrobie 

To Ładnie a powiedz mi Notariusz po co trzeba coś przepisać czy co bo ja miałem przepisane już w zeszłym roku gospodarstwo całość 

Opublikowano
48 minut temu, Jan92 napisał:

To Ładnie a powiedz mi Notariusz po co trzeba coś przepisać czy co bo ja miałem przepisane już w zeszłym roku gospodarstwo całość 

Miałeś w tamtym roku przepisane i bierzesz MR?

Opublikowano (edytowane)

Równiez miałem przepisane gospodarstwo w tym roku wiosną i biorę :) W WLKP. na 238 miejscu wiec nie jest źle :D

Edytowane przez Bolek96
Opublikowano
46 minut temu, MADER12 napisał:

Miałeś w tamtym roku przepisane i bierzesz MR?

A co w tym dziwnego? Mógł mieć przepisane 18 miesięcy przed złożeniem wniosku i wszystko jest ok.

W następnym naborze mają zwiększyć ten termin do dwóch lat.

Opublikowano

Orientuje sie ktoś czy jeśli podałem oferte maszyny z ceną X to czy jak bym chciał kupić o tych samych parametrach technicznych tylko droższą o 10 tyś to czy musiałbym od razu wprowadzać zmiany żeby przeszło ??

Opublikowano
28 minut temu, Caryx321 napisał:

Orientuje sie ktoś czy jeśli podałem oferte maszyny z ceną X to czy jak bym chciał kupić o tych samych parametrach technicznych tylko droższą o 10 tyś to czy musiałbym od razu wprowadzać zmiany żeby przeszło ??

Ja kupiłem ciągnik. We wniosku było podane marka, konkretny model i moc. Wyposażenie i cena ich nie interesuje, tylko musi się zgadać marka, model i moc.

Nawet to, że podałem ofertę z firmy X, nie obliguje mnie do tego żebym tam kupił. Mogłem kupić gdzieś indziej to samo.

Opublikowano
7 minut temu, MADER12 napisał:

Ja kupiłem ciągnik. We wniosku było podane marka, konkretny model i moc. Wyposażenie i cena ich nie interesuje, tylko musi się zgadać marka, model i moc.

Nawet to, że podałem ofertę z firmy X, nie obliguje mnie do tego żebym tam kupił. Mogłem kupić gdzieś indziej to samo.

No właśnie ja chce kupić ciągnik podałem im oferte danego modelu ale teraz myśle czy nie wziąść większej wersji w tej samej mocy ale to sie jeszcze zobaczy narazie jeszcze decyzji nie przysłali.

Opublikowano
Przed chwilą, Caryx321 napisał:

No właśnie ja chce kupić ciągnik podałem im oferte danego modelu ale teraz myśle czy nie wziąść większej wersji w tej samej mocy ale to sie jeszcze zobaczy narazie jeszcze decyzji nie przysłali.

Co to znaczy większej wersji?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v