Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@freetaxi , ostatnie pytanie z mojej strony , jesli w gospodarstwie jest jeden budynek do utrzymywania zwierzat ale skladajacy sie z wielu pomieszczen kazde pomieszczenie ma osobne wejscie i oddzielone od drugiego jest sciana , to czy rodzice moga mi uzyczyc np 3 takich pomieszczen do utrzymywania bydla  a w 2 beda jeszcze utrzymywac swoje sztuki , bo osoba prowadzaca moj wniosek twierdzi ze to przejdzie , zadzwonilem do swojego oddzalu regionalnego (Poznan) i pani powiedziala mi ze musza mi uzyczyc calego budynku , a jak zadzwonilem do Warszawy to twierdzili ze jesli wyznacze sobie pomieszczenia to ok niebedzie problemow , prosilbym o odpowiedz jak ty to interpretujesz?  Pozdrawiam

Ponawiam pytanie , KamilPatyra Tak powinienes zeby zlozyc wniosek o platnosc na swoj 1ha

Opublikowano

A jak jest z kupnem ziemi? Jeśli mam okazję kupić ziemię to mogę ją kupić np. teraz,czy mogę dopiero po otrzymaniu pozytywnej decyzji? A jak jest z dzierżawami? Musi być umowa na 10 lat, ale czy mogę to zrobić teraz przed złożeniem wniosku o premie i czy wtedy będę musiał złożyć na tą dzierżawę wniosek o dopłaty?

Opublikowano (edytowane)

Witam !  

Jak wyglada sprawa z przyznaniem wozu paszowego na MR ? czy trzeba mieć wymagane iles sztuk bydła na 1m3 ? 

Edytowane przez gonzo1234
Opublikowano

WITAM PANOWIE I PANIE...

mam pytanko odnośnie prowadzenia Ewidencji przychodów i rozchodów

jak to prowadzicie nie bedąc na Vacie???

jak wpisywać przychody ze sprzedaży np na targu bo wiadomo sprzedaje sie tam po worku czy po dwa osobą prywatnym

a wiadomo nie wystawiam faktury ani paragonu

może ktoś mi to wyjaśnić albo może gdzieś pisze dokładnie o tym ?

Opublikowano

Pytanko do pana freetaxi

Zostanie mi przepisana działka na której są zasiane buraki cukrowe które są na tate i kukurydza za zielonkę przy czym na wniosku nie zamierzam mieć hodowli (tata by miał) i teraz pytanie czy nie bedzie kłopotu z tymi uprawami?? czy może z racji że to pierwszy rok to moga być na mojej działce ?? dodam że w kolejnych latach te uprawy uciekły by już na działki taty.

Opublikowano

freetaxi mam do Ciebie pytanie odnośnie szkoły. Jeśli na dzień składania wniosku mam szkołę średnią to mam 0 punktów i fakt,że będę kończył kurs R16 niczego nie zmienia,czy tak?

Opublikowano

Czy pod punkt 86 lub 84 z tabelki inwestycji:

"Instalacje nawadniające kroplowe" można podciągnąć wybicie studni głębinowej i zakup pompy, czy tylko zakup linii nawadniającej? Orientuje się ktoś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v