Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jasne że kontrolowany. PiSdy myślą że rolnik głupi i we wszystko uwierzy. 

Nie tak dawno w wywiadzie jeszcze mówił że wnioski są pod kontrolą i powoli realizowane a nagle teraz przed wyborami mu się przypomniało że można by szybciej?

Edytowane przez damianzetor9540
  • Like 1
Opublikowano

Nie był kontrolowany. Tołwiński z mojego okręgu który to ujawnił kandyduje z listy Konfederacji. Chciał go ośmieszyć, tymczasem nagranie ma wydźwięk pozytywny dla ministra. Moim zdaniem obsługa wniosków trochę przyspieszy

Opublikowano (edytowane)

Już przyspiesza. Mam znajomą w Siedlcach w powiatowej to dostali wnioski żeby umowy podpisywać młodego rolnika i wszystkie te mniejsze pieniądze. Modernizacja została podobno w Warszawie. 

Moja prowadząca z młodego powiedziała że realnie kasa za nabór w 2019 będzie                   luty - kwiecień wcześniej nie ma szans

Edytowane przez Farmer6820
Opublikowano
51 minut temu, danielhaker napisał:

Nie był kontrolowany. Tołwiński z mojego okręgu który to ujawnił kandyduje z listy Konfederacji. Chciał go ośmieszyć, tymczasem nagranie ma wydźwięk pozytywny dla ministra. Moim zdaniem obsługa wniosków trochę przyspieszy

Nieprawda. Nie było ani słowa o tym na TVP bo specjalnie oglądałem. PiS próbuje to przekuc w mówienie że ardanowski to dobry gospodarz ale po 4 latach rządów chyba można zrobić więcej. Wg mnie to porażka ministra rolnictwa.

Opublikowano
16 minut temu, marluk napisał:

ardanowski

nazwiska piszemy wielką literą

16 minut temu, marluk napisał:

Wg mnie

według mnie nie szkoda życia na te kilka liter,dziwny skrót

• Haha 1
Opublikowano

Hej! Może ktoś się orientuje czy jak chce zmienić maszyny w biznesplanie po wypłacie pieniędzy to muszę dostarczać z poprawkami oferty na nowe maszyny? Czy te oferty muszą być z aktualną datą? Część maszyn kupiłem w roku 2017 a na wiosnę chce kupić resztę i właśnie nie wiem czy muszę do tych kupionych maszyn znowu zbierać oferty

Opublikowano

Orientuje się ktoś od jakiego momentu musi być prowadzona księga przychodów i rozchodów ponieważ chciałbym złożyć wniosek o płatność pierwszej raty (od decyzji minęło już 7 miesięcy)?

Opublikowano
6 minut temu, freetaxi napisał:

Ewidencję rozpoczynamy prowadzić najpóźniej w dniu rozpoczęcia realizacji biznesplanu. 

czyli kiedy bo mnie to inetesuje a z tej odpowiezi nie wiem... czy od momentu kupna pierwszej maszyny, wypłaty kasy, czy kupna pierwszego zwierzecia jesli sa podane w biznesplanie jako zwiekszenie hodowli

Opublikowano

Trzeba pamiętać, że dokument potwierdzający rozpoczęcie realizacji biznesplanu musi być powiązany w tym przypadku z rozpisanymi środkami obrotowymi. Jeśli nie ma tego w bp to ARiMR tego nie uzna. 

Opublikowano
14 minut temu, piotrekstok napisał:

w środę zrobione poprawki w biznesplanie i wczoraj zawiezione poprawki i podobno jest już wszystko dobrze, prawdopodobnie czekamy już na decyzję. woj. małopolskie 

Z którego naboru? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v