Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Powiedzcie jak tam u was z ilością ziemniaka do sprzedaży w magazynach bo w mojej okolicy mało kto jeszcze został z ziemniakiem. Ja mam jeszcze ok 120t vinety. Sprzedaję tylko tym co odbierają stale i czekam bo w końcu cena musi podskoczyc. Puki co 6zł sklepy i stołówki 8zł na worki do domów.

Opublikowano

w mojej okolicy wielu plantatorów wycofuje się z produkcji, większość ziemniaka poszła prosto z pola (głównie na cele paszowe), na razie ograniczenie podaży widać wyłącznie w rubrykach ogłoszeń w lokalnych gazetach (wiosną było po kilkanaście ogłoszeń a obecnie 2-3) nie ma to jednak obecnie wpływu na cenę, śmiem przypuszczać, że sytuacja utrzyma się do wiosny

Opublikowano

W sieradzkim narazie max płacą 4 zł.

Rano był u mnie klient, który potrzebuje dużo, bo wysyła do Bułgarii i mówi, że jeśli będą ładne i od 5 cm, to 5 zł za 15 kg zapłaci od ręki. Umówiłem się z nim na przyszły tydzień, bo nie mam jeszcze przygotowanych.

Jestem z okolic Sieradza.

Opublikowano

w mojej okolicy jest kilku plantatorów którzy zostawili w przechowalniach po 600 do 1000 ton ziemniaka na wiosne czekają na lepszą cene

i będzie :rolleyes: ja największą ilość ziemniaka będę sprzedawał na przełomie styczeń -luty.Co roku wtedy mam najlepsze zejścia.

Opublikowano (edytowane)

Hubert 4 dają naganiacze

Tak, naganiacze.

Sam sprzedaje po troszku, małe ilości.

@szarlej 5zł to już niezła cena. Są jeszcze tacy co dzwonią i oferują nawet 3,5 za 15kg.

Edytowane przez hubert1984
Opublikowano

Bellarosa już po 600zł za tonę :D Rozmawiałem z Mołdawianami - u nich najlepiej idzie Irga, żółtego kupują taniej na Białorusi. Irgę sprzedałem po 350zł tyle że sort od 4, Bellarosy wcale nie chcą bo niesmaczna. W tamtym roku mieli swojego ziemniaka do oporu.

Z nowych wieści to jeszcze to iż Rosja ma w ciul swoich ziemniaków i stąd brak tamtejszych kupców u nas. Za rok jeśli znowu suszy nie będzie na południu to wszystkie z czerwoną skórką w d.... sobie wsadzić będziemy mogli....

Opublikowano (edytowane)

wlkp. - stan na 08.11.2012

*Ziemniaki powyżej 5,5 cm - 6zł za 15kg. (Na export)

*Do mycia luzem pow 5 cm- 0,40 gr (kraj)

-----------------------------------

Prognozowanie ceny pewnej (to znaczy w 99 procentach gwarantowanej przez firmę pakującą myte ziemniaki w wlkp) za dwa miesiące do mycia to 0,60-0,70 gr ale powtarzam do mycia a to wcale nie gwarantuje że za ziemniaki w worku ktoś zapłaci przybliżoną cenę aczkolwiek coś to mówi że i taki ziemniak w worku może podskoczyć.

-------------------------------------

Edytowane przez ogrodnikPPL
Opublikowano

Przemol to u Ciebie słabo bo u nas 40 zł już płacą za 100kg.Liczę że w lutym cena będzie około 50 zł bo ziemniaka coraz mniej na jarmakach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez elektrotech
      stosowałem Sencor,Dancor...ale jakos nie bardzo jestem zadowolony..
      co stosujecie????
    • Przez goodkat
      Witam wszystkich:) nie zauważyłem tematu typowo pod ziemniaki bardzo wczesne, a ich uprawa jest bardzo ciekawa. Proszę o dzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Osobiście sadzę kilka arów, wiec wiedzy za dużej nie mam;)
    • Przez mrbarti44
      jaka jest grupa producencka dżeli
    • Przez jolanta1959
      Ceny ziemniaków w 2013 roku do sprawdzenia w wątku: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72466-ceny-ziemniakow-2013/
      Dyskusja o cenach ziemniaków w poprzednich latach http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1313-ceny-ziemniakow/

Ceny sadzeniaków jak na razie około 1400 zl za tone
      .
    • Przez damii1
      Dyskusja o aktualnych cenach ziemniaków przeniesiona do wątku o 2014 roku http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72464-ceny-ziemniakow-2014/page__view__getlastpost
      Wątek o cenach ziemniaków we wcześniejszych latach: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1313-ceny-ziemniakow/

ciezko powiedziec... ale moze 80gr bedzie
  • Dodaj nową pozycję...
v