Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty masz senge ekologiczną ze tak cię boli parę oprysków? Do wszystkiego podchodzić z głową i zgodnie z etykietą a nie widzę zadnego problemu ze ludzie będą to jedli, Zresztą nie tylko ludzie ale ja i moja rodzina również. Nie walę chemią wieczorem a rano idę rwać jakby Cię to interesowało.  

Nie boli mnie to tylko powinni pobrać truskawki na badania z pozostałości po opryskach jak przekroczy to 100 tys kary .

Opublikowano

spokojnie do zbiorów wszystko się rozłoży. środki co mają 1,3,7,14dni nie będą ci wiecznie działać. 

nie można gadać jak ci że randap to trucizna i pokazują traktor na polach że on ją roznosi. każdy co stosował raundap na jakimś nieużytku, polu zachwaszczonym to wie że owszem raundap prawie na wszystkie chwasty podziała a za miesiąc te chwasty na nowo rosną więc co to za trucizna

Opublikowano

Program znam tylko pytałem czy się go trzymacie czy może jakieś inne metody stosujecie. Co do oprysków w pełni się zgadzam z Tobą Galan będą pozostałości powinna być surowa kara, tylko tak jak mówi Racyl aby były pozostałości trzeba jechać wieczorem a rano rwac

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem tu nowy. Mam pytanie. Mozna scielic  sloma truskawki jak kwitna. Czy lepiej zaczekac.?  Nie wplywa to na zapylenie  itd? W czasie kwitnienia mozna dac asahi. Dzis  bylo -2, truskawki okryte byly

Edytowane przez edek85
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, edek85 napisał:

Witam jestem tu nowy. Mam pytanie. Mozna scielic  sloma truskawki jak kwitna. Czy lepiej zaczekac.?  Nie wplywa to na zapylenie  itd? W czasie kwitnienia mozna dac asahi. Dzis  bylo -2, truskawki okryte byly

Lepiej poczekaj, bo z piątku na sobotę nadają przymrozki, a jak wyscielisz to szybciej ci się będzie wychładzac powietrze i jest przez to większe prawdopodobieństwo uszkodzeń przymrozkowych. Co do zapylenia to nie zauważyłem różnicy pomiędzy wyscielonymi a nie wyscielonymi. 

W czasie kwitnienia można spokojnie dawać asahi. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Grunt się szybko ochładza jak jest słoma i nawet pod włóknina zmarzną gdy jest słoma. 

Jak były odkryte i było -2 a kwitną to te asashi pomoże tak jak nieboszczykowi książeczka nabożeństwa. Na truskawki czeka się cały rok a nie chciało się jednej nocy przykryć. Ja mam grunt przykryty włóknina od czasu tego mrozu na Marka i tak siedzą. 

Opublikowano (edytowane)

Kolega miał okryte na przymrozki :) A Asahi pomoze np w regeneracji otartych przez wloknine liści, bo że kwiaty wróci do żywych to nie ma co się łudzić. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

pastuch elektryczny z niebieską taśmą, źle się pryska ale przynajmniej sarny nie przełażą

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, cinek1808 napisał:

Grunt się szybko ochładza jak jest słoma i nawet pod włóknina zmarzną gdy jest słoma. 

Jak były odkryte i było -2 a kwitną to te asashi pomoże tak jak nieboszczykowi książeczka nabożeństwa. Na truskawki czeka się cały rok a nie chciało się jednej nocy przykryć. Ja mam grunt przykryty włóknina od czasu tego mrozu na Marka i tak siedzą. 

to pewnie ładnie liście zmordowane po tych wiatrach tak jak i u mnie

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Z piątku na sobotę u mnie nadają +2, to mogą wyjść z tego jakieś przymrozki. 

to u  mnie podobnie

Edytowane przez racyl
Opublikowano

u mnie były przykryte te co wyrośnięte to liście zmęczone po ostatnich dwóch wietrznych dniach a rumba, granda niższe to i nie wiele

Opublikowano

Adam Niedzielski o aktualnej sytuacji epidemicznej w Polsce. Dwa nowe ogniska indyjskiej mutacji koronawirusa

Adam Niedzielski przekazał, że potwierdzono dwa nowe ogniska indyjskiej mutacji koronawirusa w Polsce. Jedno w okolicach Warszawy, a drugie w Katowicach. W związku z tym wprowadzono nowe zasady dla osób, które przyjeżdżają do Polski z Brazylii, RPA oraz Indii. Będą musiały one przebyć obowiązkową kwarantannę bez możliwości zwolnienia się z niej testem.

No PANOWIE będzie zaraz 4 fala i sezonu będzie lipa .

Opublikowano

w tym rzecz że Ci co się chcą tak szczepić albo już się zaszczepili to mają motorki w d*pach i po to jest im potrzebne szczepienie żeby praktycznie zaraz zachowywać jak kiedyś nawet przed czasem jak szczepionka zacznie działać.

za dużo obiecują dla zaszczepionych i to może być problem że to świństwo ściągną nie koniecznie bezpośrednio z tych krajów co ono jest

Opublikowano

Ładna truskawka.

Nie masz ich dużo, takie pojedyńcze to łatwo przejść i wyrwać.

Już tak jest że pod przykryciem lubią bardziej rosnąć. u mnie miejscami to łąka od gorczycy polnej a u ciebie to pikuś

w poprzednim roku to w młodej mi wyskoczyły chwasty a stara była czysta a w tym roku na odwrót młoda czyściutka a w starej czy to przykrytej czy nie chwaściora wyskoczyło

Opublikowano (edytowane)

To stara (5letnia,o chwasty to się nie martwię) w młodszych to też robi się zielono. Wcześniej to beetup szedł to praktycznie umnie 90%chwastow eliminował. Roxana w tym roku pędami wybiegła mi za liście no i dostała mrozem , pewnie ze 30% (było raz -7)może więcej poszło. Ten honey mnie niepokoi, już powinien kwitnąć a pędy krótkie , gdzieniegdzie tylko kwiatki

Edytowane przez zimnepiwo
Opublikowano
1 godzinę temu, zimnepiwo napisał:

To stara (5letnia,o chwasty to się nie martwię) w młodszych to też robi się zielono. Wcześniej to beetup szedł to praktycznie umnie 90%chwastow eliminował. Roxana w tym roku pędami wybiegła mi za liście no i dostała mrozem , pewnie ze 30% (było raz -7)może więcej poszło. Ten honey mnie niepokoi, już powinien kwitnąć a pędy krótkie , gdzieniegdzie tylko kwiatki

Ogolnie truskawka u nas bez okrycia stoi przy ziemi. Moze byc tak ze  zaraz bedq kwitly i bedzie kupa.  Bo nie wierze ze tak szybko krzak urosnie. W zeszlym roku o tej porze mialem takie truskawki jak w tym roku pod agrowloknina