-
Podobna zawartość
-
Przez UrsusC-330
Witam,
Mam pytanie odnoszące się do wyboru parametrów pompy i agregatu prądotwórczego, mam około 1 ha truskawek, wykopałem studnie głębinową, głębokość studni 30 m, lustro wody jest na ok. 12m i teraz jakie parametry, moc powinna mieć pompa i agregat żeby dały rade pchać tę wodę?
-
Przez Sylwek123
Witam niedawno kupilem opryskiwacz berthoud bez komputera z napedem od kola . Wie.ktos moze na jak to dziala i jak ustawic dawke oprysku?? Zdjecie ponizej jest tylko podgladowe moj opryskiwacz jest taki sam
-
Przez kubatedi
Cześc wam !
Mam pytanie czy dobrze na tym wyjdę
Mam pole 1.12h posiane tam jest teraz żyto dankowskie diament i mam pytanie czy po tym życie można posiać pszenżyto ozime Meloman oczywiscie z centrali Jest to pole klasy V piaseczek O jarym zbożu tu nie ma mowy A żyto hybrydowe nie zbyt mnie interesuje I teraz chciałbym zrobić tak ściernisko po życie opryskać agrosarem na perz następnie przed orką siewną dać 2t/h agrosulca i do tego 1t/h wapna nordkalk nastepnie przedsiewnie 300-400 kg polifoski 6 i posiać to pszenżyto
Za wszelkie oponie "kulturalne" bardzo dziękuję
-
Przez tomek2201
Witam. Dodajecie do oprysków na chwasty mocznik? Jak to wpływa na działanie herbicydu? Nie osłabia to jego działania? Zastanawiam się czy nie dodać do oprysku jakieś 12 kg mocznika na hektar. Nie będzie to za dużo? Roślin nie przypale?
-
Przez kubatedi
Cześć mianowicie mam żyto dankowskie diament jest niestety rzadkie i chciałbym jeszcze zaplikować na druga dawkę ok 200kg/h saletry amonowej 34N co da w przeliczeniu około 70N w czystym składniku i teraz moje zapytanie czy przed podaniem tej dawki mogę zastosować taki oprysk (tzn taką mieszaninę ) Creone 480sl+Jakiś nawóz makroelementowy +karate zeon 100 cs ?
Dzięki za odpowiedzi
-