Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomalowanie to czasami nie lada wyzwanie. Sam sobie maluje zawsze ciagniki i teraz tobie nastepny, gdzie maski blotniki plastikowe to uj mnie strzela bo szlifowania od groma a nigdzie plaskiej powierzchni nie ma a samie okraglosci. Zeby to byla blacha to do piaskowania i z glowy a tak juz zmarnowalem z 15 godzin i minimum drugie tyle mnie czeka a nie ruszam korpusu ciagnika czyli w sumie ok 30 godzin roboty min. do tego felgi piaskowanie ok 500 zl, farby i lakiery itp 1000 zl bo gownem malowac nie bede to juz mamy min 1500 zl i 30 godzin no x chosby te 30 zl to nastepny +- 1000 zl czyli 2500 zl.....Fakt ze ciagnik sporo wiekszy jak c360 ale od nowosci nie malowany a na c360 to raczej jedna warstwa farby nie lezy wiec czyszczenia wiecej...

Opublikowano
Dnia 21.01.2021 o 22:59, Kubawww napisał:

Za taką padake jak piszecie placic 2k za samo pomalowanie??? To sie mija z celem raz, w tych ciagnikach jak nie cieknie to znaczy, ze nie ma oleju poprawic hamulce, elektryke i wedlug mnie nie ma co w to inwestować.

Skoro nie potrafisz zrobić żeby nie ciekło to lichy z ciebie mechanik, i się nie bierz za to jak ma kasa pójść w błoto.

Opublikowano (edytowane)

Nie no bez przesady, co z tego że uszczelnisz wycieki jak to będzie na chwilę. Jakość części jest marna więc nawet najlepsze chęci i duża fachowość nie wiele pomoże.

Edytowane przez akmaly
Opublikowano

Tak ty wszystko wiesz. Jakość części do starych ursusów jest marna, naprawa na chwilę i co chwilę coś. Ale ty i tak wiesz lepiej bo uszczelniacze to nie części a i uszczelniacz sam uszczelnia, nie ważna powierzchnia z jaką współpracuje tylko ważne że to uszczelnienie założone przez fachowca. 

Opublikowano

adi wszytsko wie najlepiej w kazdej dziedzinie a ursus jak to ursus raz cieknie raz nie u mnie z podplacaka jak nic nie jest na ramionach zaczepione nie cieknie a tylko uczepie przetrzasarke i juz sie leje chociaz poskladane ładnie odtłuszczone i na sylikon dokrecone tez mocno i z ciezarem cieknie w ursuie nie ma reguły :D musi leciec

Opublikowano
9 godzin temu, macius11157 napisał:

adi wszytsko wie najlepiej w kazdej dziedzinie a ursus jak to ursus raz cieknie raz nie u mnie z podplacaka jak nic nie jest na ramionach zaczepione nie cieknie a tylko uczepie przetrzasarke i juz sie leje chociaz poskladane ładnie odtłuszczone i na sylikon dokrecone tez mocno i z ciezarem cieknie w ursuie nie ma reguły :D musi leciec

W jakiej każdej? Składacie w syfie paproch się dostaje,lub kupujecie gówniane uszczelniacze i narzeka że sie leje.Skoro uczepiasz przetrząsarkę to może czas zamontować EuroZłącza a nie jeździć na dziadowskich.Jedynie gdzie mam teraz większy wyciek to na wałku pedału sprzęgła,trzeba otwór przewiercić i dać tulejkę.Jak nie potraficie składać jak należy to płaczcie dalej,najprościej najlepiej zwalić na części.Złożone Fachowca.... No naprawdę do Ursusa trzeba fachowca 

@akmaly Ty zawsze masz najwięcej do powiedzenia a nic nie masz w galerii

• Haha 1
Opublikowano

@akmalyA czemu akurat pomyślałeś że twoje zdjęcie? Co ty pedał czy co? Dobrze wiesz że chodzi mi o robotę.Narzekają ooo jakie części złe narzekają często gęsto na cylinderki hamulcowe.Jeden z drugim brudas nie wyczyści dobrze bolców na dole nie przesmaruje,popieprzy sprężyny lub nie przesmaruje cylinderka smarem dedykowanym.Ciągnik stoi całą zimę bo co odpalać i się przejechać... Przychodzi wiosna depnie parę razy i cylinderek się zaciął.

Opublikowano
12 godzin temu, Adi96 napisał:

W jakiej każdej? Składacie w syfie paproch się dostaje,lub kupujecie gówniane uszczelniacze i narzeka że sie leje.Skoro uczepiasz przetrząsarkę to może czas zamontować EuroZłącza a nie jeździć na dziadowskich.Jedynie gdzie mam teraz większy wyciek to na wałku pedału sprzęgła,trzeba otwór przewiercić i dać tulejkę.Jak nie potraficie składać jak należy to płaczcie dalej,najprościej najlepiej zwalić na części.Złożone Fachowca.... No naprawdę do Ursusa trzeba fachowca 

@akmaly Ty zawsze masz najwięcej do powiedzenia a nic nie masz w galerii

Gościu sam sobie odpowiadasz na pytanie bo wiesz wszystko najlepiej. Nie chce mi się z Tobą drążyć tematu nawet bo jest to bez sensu. Ale Ci odpowiem 

Robię przy ciagnikach nie takich jak 360 czy samochodach  .  I tam nie ma problemu z wyciekami inne przyleganie elementów płaszczyzna jest A w 360 brak przylegania I zazwyczaj się poci chyba że napchasz tone sylikonu że powylazi do okola.. Nie wiem skąd wziąłeś e uszczelniacze ciekna ? Nic takiego nie mówiłem. Uszczalniacz jak źle założysz(uszkodzenie przy monrazu) to wiadomo że cieknie.

Eurozlacza są u mnie już dobre 10 lat I nie cieknie że złączki tylko pisałem wyraźnie że sączy się z ciężarem z pod plecaka 

Opublikowano

@macius11157 Już ty nie przesadzaj z tymi płaszczyznami są liche to prawda,ale nie na tyle że się nie da uszczelnic.No tak silikonu dać od ch***a a potem dookoła batony🤣🤣🤣.To czemu u mnienie cieknie?warstwa wystarcza w zupełności,może u ciebie rzeźniki sa i tak po dokręcali że wszystko pokrzywione.Mówią że się nie da,a mój egzemplarz tego dowodzi że sie da.Kumpel robił podnośnik uszczelniał,dałem mu wskazówki 1.5 roky i ma suchy a jeździ po lesie i katuje w polu.Dalej płaczcie i narzekajcie,cuda narobione potem płacz że cyrki sie dzieją🤣

Opublikowano
13 godzin temu, Adi96 napisał:

@akmaly Chciałbym zobaczyć jak robisz,ale jak traktujesz zabawę to traktuj dalej.

Zobaczyć na zdjęciach, dobre sobie. Możesz pozostać z wyobrażeniem że remontuję stara zasyfioną 60 w stodole a do około słoma i moja mina z zazdrością o takiego fachowca z fotografii na agrofoto.