Kiełbasa
 

Kiełbasa

  • 1539 wyświetleń

Wyrób własny.


Informacje o zdjęciu Kiełbasa




Rekomendowane komentarze

Strongman

Napisano (edytowany)

  • Zaawansowany
  • Strongman
  • 3215 7401

Ja dzisiaj robię kiełbaski.

Nie bieda tylko koszty,u mnie przykładowo jeden duży chleb idzie na jeden posiłek na 2 osoby plus małe dzieci.

Edytowano przez Strongman

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kaszlak79
  • 749 2769

Koszty oczywiście też są ważne w zasadzie wychodzi połowa z tego co by trzeba było kupić kiełbasę w sklepie. To samo się tyczy zresztą całego świniaka, jest o wiele taniej jak się raz na jakiś czas kupi podzieli i pomrozi.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kuna9977
  • 70 692

Aż ślinka cieknie. Unas weterynarią wszystkie świnie zniszczyły zostały tylko fermy. A uchować sobie gdzieś na lewo też problem bo gdzie ją schować chyba że w domu w pokoju. Gorzej jak w wojnie 

    • Like 2

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Sylwekx25
  • 5594 8707

U mnie też już świni nie znajdziesz. Praktycznie to zanikło

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
Strongman

Napisano (edytowany)

  • Zaawansowany
  • Strongman
  • 3215 7401

Ludzie zawsze chowali dla siebie w stodołach miedzy belami.

Najgorzej ze to kwiczy czasem i może się wydać.

Edytowano przez Strongman
    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kaszlak79
  • 749 2769

Chore czasy nadeszły, przypomina mi się jak żony dziadek opowiadał jak za komuny "nadprogramowe" świnie trzymał w piwnicy. Albo jak za okupacji Niemcy nawet kury rolnikowi policzyli.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kowalsky30
  • 464 292

Nima to jak mięso z biedronki. To od lokalnego rzeźnika jakieś dziwne, wprawdzie szczochami tym razem nie czuć, ale jakieś twarde i nijakie za to schab z biedronki rozpływa się w ustach. Do niego pełne kolejki za padliną po 22-24 zł a w biedronce pełne chłodziarki świeziutkego mięska po 8-10

Edytowano przez Kowalsky30

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jaco512
  • 1004 4831

Porównaj ile teraz kosztuje półtusza lub żywiec a mięso z biedronki.. ze stratą nie sprzedaje biedronka, więc gdzie haczyk?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kowalsky30
  • 464 292

Nie wiem gdzie. Ja bywam w marketach od wielkiego dzwonu a babka mówi, że po części to wojna wyniszczeniowa z lidlem a po części nadrabiają na ogólnej wartości koszyka, i że nie będzie kupować coś czego nie lubi tylko dlatego, że jest na promocji. Na pewno haczyka nie ma w jakości. Zresztą mleko też po 1,8 samych wiodących marek; polmlek, mlekpol, łowicz, mlekowita

Edytowano przez Kowalsky30

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kaszlak79
  • 749 2769
Kowalsky30 napisał:

Nima to jak mięso z biedronki. To od lokalnego rzeźnika jakieś dziwne, wprawdzie szczochami tym razem nie czuć, ale jakieś twarde i nijakie za to schab z biedronki rozpływa się w ustach. Do niego pełne kolejki za padliną po 22-24 zł a w biedronce pełne chłodziarki świeziutkego mięska po 8-10

Do tych dwóch rzeźników co jeżdżę kolejka długa a padliny nie sprzedają. Mięso w biedrze jest świeże ale tu chodzi głównie o sposób jak hodowli. Lokalny drobny hodowca aż tak mocno nie wali "polepszaczy".

jaco512 napisał:

Porównaj ile teraz kosztuje półtusza lub żywiec a mięso z biedronki.. ze stratą nie sprzedaje biedronka, więc gdzie haczyk?

Po pierwsze jak ktoś hoduje tysiące lub nawet dziesiątki tysięcy sztuk to ma inny koszt jednostkowy jak ktoś kto ma stado parędziesiąt / paręset sztuk. Po drugie metody produkcji w dużych hodowlach są nastawione maksymalnie na przyrost kosztem jakości. Po trzecie, tacy odbiorcy jak Biedronka często przerzucają koszty promocji na dostawców. Na zasadzie chcesz u nas sprzedawać, daj nam coś czasem po kosztach albo wręcz do tego dopłać. Tych haczyków jest pewnie jeszcze trochę. Ja w Biedrze już nigdy wieprzowiny nie kupię, jeszcze mnie stać nie jeść najtańszego mięsa.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj