romanekdeutz 88 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 88 1860 Za wcześnie, ja dwa tygodnie temu odkryłem tak samo wyglądającą i to był błąd, biegunka murowana. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 939 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 939 5348 Ja odebrałem z przodu bo było zepsute j przykryłem ponownie Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Dominiik 82 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 82 382 Sprawdź co w środku jeśli takie samo masło to współczuję Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 939 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 939 5348 Dalej było ok Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
robi57362 2371 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 2371 14223 hm to ile musi leżeć w pryzmie? pół roku? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 939 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 939 5348 zapewne jakbym nakrył odwrotnie ( czarna do góry) to byłoby dobre już ... Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
slawek74 12228 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 12228 22239 sześć miesiecy powinno starczyć 😁 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
robi57362 2371 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 2371 14223 jak toma sie do tego że w belkach starcza 3tyg i ukisniete? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
szymek 75 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 75 1029 no właśnie bo w tym roku chcemy pierwszy raz zrobić w pryzme, ile czasu musi się kisić? daje jakiś zakiszacz? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 939 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 939 5348 No jak pierwszy pokos chcesz robić to żeby było dobrze to z 6 tyg musi poleżeć, co nie oznacza że jak otworzysz wcześniej będzie źle. Może być nie do końca zakończony proces fermentacji jak i większe ryzyko psucia się później . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mx_racer 128 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 128 1157 robi57362 napisał:jak toma sie do tego że w belkach starcza 3tyg i ukisniete?Zapewne jest to pózno zbierane pazdziernik/listopad i dlatego się nie ukisiło bo nie było temperatur. W belach 4 pakos robiony koniec pazdziernika mam to samo Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
szymek 75 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 75 1029 żyto będziemy robić Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
RadekGawryluk 213 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 213 625 U mnie w mieszance gorzowskiej było podobnie na początku zielone ale za 1m lux towarek 😄 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się