romanekdeutz 88 Opublikowano 27 Marca 2021 Za wcześnie, ja dwa tygodnie temu odkryłem tak samo wyglądającą i to był błąd, biegunka murowana. Odnośnik do komentarza
ThePerkins 1022 Opublikowano 27 Marca 2021 Ja odebrałem z przodu bo było zepsute j przykryłem ponownie Odnośnik do komentarza
Dominiik 82 Opublikowano 27 Marca 2021 Sprawdź co w środku jeśli takie samo masło to współczuję Odnośnik do komentarza
robi57362 2542 Opublikowano 27 Marca 2021 hm to ile musi leżeć w pryzmie? pół roku? Odnośnik do komentarza
ThePerkins 1022 Opublikowano 27 Marca 2021 zapewne jakbym nakrył odwrotnie ( czarna do góry) to byłoby dobre już ... Odnośnik do komentarza
robi57362 2542 Opublikowano 27 Marca 2021 jak toma sie do tego że w belkach starcza 3tyg i ukisniete? Odnośnik do komentarza
szymek 83 Opublikowano 27 Marca 2021 no właśnie bo w tym roku chcemy pierwszy raz zrobić w pryzme, ile czasu musi się kisić? daje jakiś zakiszacz? Odnośnik do komentarza
ThePerkins 1022 Opublikowano 27 Marca 2021 No jak pierwszy pokos chcesz robić to żeby było dobrze to z 6 tyg musi poleżeć, co nie oznacza że jak otworzysz wcześniej będzie źle. Może być nie do końca zakończony proces fermentacji jak i większe ryzyko psucia się później . Odnośnik do komentarza
mx_racer 141 Opublikowano 27 Marca 2021 robi57362 napisał:jak toma sie do tego że w belkach starcza 3tyg i ukisniete?Zapewne jest to pózno zbierane pazdziernik/listopad i dlatego się nie ukisiło bo nie było temperatur. W belach 4 pakos robiony koniec pazdziernika mam to samo Odnośnik do komentarza
RadekGawryluk 214 Opublikowano 27 Marca 2021 U mnie w mieszance gorzowskiej było podobnie na początku zielone ale za 1m lux towarek 😄 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się