romanekdeutz 88 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 88 1860 Za wcześnie, ja dwa tygodnie temu odkryłem tak samo wyglądającą i to był błąd, biegunka murowana. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 937 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 937 5323 Ja odebrałem z przodu bo było zepsute j przykryłem ponownie Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Dominiik 82 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 82 382 Sprawdź co w środku jeśli takie samo masło to współczuję Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 937 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 937 5323 Dalej było ok Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
robi57362 2367 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 2367 14148 hm to ile musi leżeć w pryzmie? pół roku? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 937 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 937 5323 zapewne jakbym nakrył odwrotnie ( czarna do góry) to byłoby dobre już ... Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
slawek74 12203 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 12203 22195 sześć miesiecy powinno starczyć 😁 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
robi57362 2367 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 2367 14148 jak toma sie do tego że w belkach starcza 3tyg i ukisniete? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
szymek 75 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 75 1026 no właśnie bo w tym roku chcemy pierwszy raz zrobić w pryzme, ile czasu musi się kisić? daje jakiś zakiszacz? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ThePerkins 937 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 937 5323 No jak pierwszy pokos chcesz robić to żeby było dobrze to z 6 tyg musi poleżeć, co nie oznacza że jak otworzysz wcześniej będzie źle. Może być nie do końca zakończony proces fermentacji jak i większe ryzyko psucia się później . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mx_racer 127 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 127 1147 robi57362 napisał:jak toma sie do tego że w belkach starcza 3tyg i ukisniete?Zapewne jest to pózno zbierane pazdziernik/listopad i dlatego się nie ukisiło bo nie było temperatur. W belach 4 pakos robiony koniec pazdziernika mam to samo Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
szymek 75 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 75 1026 żyto będziemy robić Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
RadekGawryluk 213 Napisano Marzec 27, 2021 Zaawansowany 213 625 U mnie w mieszance gorzowskiej było podobnie na początku zielone ale za 1m lux towarek 😄 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się