sumek666 5084 Napisano Listopad 5, 2018 rolnik wlkp. 5084 18043 katana? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19721 Napisano Listopad 5, 2018 stary sołtys 19721 36301 umfal?? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 25631 23593 O ta to w średniowieczu była na walkach rycerskich Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19721 Napisano Listopad 5, 2018 stary sołtys 19721 36301 Przed chwilą, sumek666 napisał: katana? bluza na zamek Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 (edytowany) Zaawansowany 25631 23593 A nie miecz samuraja? Nie pomyśl o penisie😉 A tak ogólnie to kurtka skórzana Edytowano Listopad 5, 2018 przez Agrest Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5394 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 5394 19473 Tytka i szneka? Znacie Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
grzesio31 4 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 4 613 Ile tego moczniku chcesz dać? Ja co roku dawałem pełny pakiet odżywek z Intermagu, ale teraz chyba nic nie dam... Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 (edytowany) Zaawansowany 25631 23593 150kg do 200 Ja jadę na minimalu. Odżywek praktycznie nie daję czasem rosasol do oprysku. Za 30groszy nie warto. W tym roku i tak krzewy o.ujały z owocowaniem. Gofert na poziomie 20t, a znajomy na Ben Gairn 26t z ha przerzucił Edytowano Listopad 5, 2018 przez Agrest Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
sumek666 5084 Napisano Listopad 5, 2018 (edytowany) rolnik wlkp. 5084 18043 5 minut temu, Bartek933 napisał: Tytka i szneka? Znacie usiod wew antryjce i wyciougnuł z tytki szneke z glancym a co to jest skibka? na końcu chleba jest kromka to wiaadomo Edytowano Listopad 5, 2018 przez sumek666 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
withanight 1108 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 1108 3203 29 minut temu, sumek666 napisał: Grymasy to są gable czyli widły do ziemniaków skład to sklep a sklep to piwnica tej ty tam niby spod Jarocina a się nie znosz U mnie od zawsze ,nawet teraz na klep mówi się skład sklep jako określenie piwnicy nie do końca chyba określa typowa piwnice sklepów nie określano przypadkiem tych piwnic wolnostojacych wykopanych w ziemi z półokragłym sklepieniem ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5394 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 5394 19473 Wole z budyniem Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
sumek666 5084 Napisano Listopad 5, 2018 rolnik wlkp. 5084 18043 Przed chwilą, withanight napisał: U mnie od zawsze ,nawet teraz na klep mówi się skład sklep jako określenie piwnicy nie do końca chyba określa typowa piwnice sklepów nie określano przypadkiem tych piwnic wolnostojacych wykopanych w ziemi z półokragłym sklepieniem ? tak, dokładnie - ziemianki. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
grzesio31 4 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 4 613 Ja tam nie urwałem nawet kg, ale w okolicy pod 20 dochodziło... Ile i jakie zabiegi stosujesz? grzyb to pierwszy pencozeb czy coś innego? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
withanight 1108 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 1108 3203 9 minut temu, sumek666 napisał: katana? kurtka , narzuta coś takiego 7 minut temu, Bartek933 napisał: Tytka i szneka? Znacie papierowa torebka , a szneka to drożdzówka, 1 minutę temu, sumek666 napisał: tak, dokładnie - ziemianki. no widzisz a typowa piwnica to taka chyba pod domem Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5394 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 5394 19473 Albo białe pyrki, a fuj fuj fuj Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
sumek666 5084 Napisano Listopad 5, 2018 rolnik wlkp. 5084 18043 białe kartofle to kaliszoki tylko jedzą Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 25631 23593 5 minut temu, sumek666 napisał: na końcu chleba jest kromka to wiaadomo Na końcu chleba to jest piętka, a chleb kroi się na kromki Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
sumek666 5084 Napisano Listopad 5, 2018 rolnik wlkp. 5084 18043 @Agrest nie znasz się na końcach są kromki a w środku są skibki a w smalcu są skwarki Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
withanight 1108 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 1108 3203 co to te białe pyrki ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 25631 23593 6 minut temu, grzesio31 napisał: Ile i jakie zabiegi stosujesz? grzyb to pierwszy pencozeb czy coś innego? Szczerze to nie chce mi się zaglądać do notatek, ale pierwszy siarkol, potem zato i penkozeb Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5394 Napisano Listopad 5, 2018 (edytowany) Zaawansowany 5394 19473 @sumek666Dokładnie dokładnie dokładnie, cebularze jedzą normalne żółte pyrki. A znasz smazony ser? Edytowano Listopad 5, 2018 przez Bartek933 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 25631 23593 Skwarki są i owszem ale chleba kroić nie umiesz😁 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19721 Napisano Listopad 5, 2018 stary sołtys 19721 36301 zwykłe kartofelki jeno białe Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Agrest 25631 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 25631 23593 1 minutę temu, Bartek933 napisał: @sumek666Dokładnie dokładnie dokładnie, cebularze jedzą normalne żółte pyrki. A znasz smazony ser? Te Francuz ten ser to chyba fondue, choć nie smażony a w garnku podgrzewany😁 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5394 Napisano Listopad 5, 2018 Zaawansowany 5394 19473 Biały ser się pruszy czy jakos tak a później na patelnii, mama robi a ja jem Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się