Skocz do zawartości

Pszenica jara Harenda

Harenda. Pozostało jeszcze T2 i T3.



Informacje o zdjęciu Pszenica jara Harenda

Zrobione z SAMSUNG SM-G318H

  • 2,4 mm
  • 1/846
  • f f/2.4
  • ISO 50
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • John175
  • 38 816

 - Przedsiewnie mocznik 150kg/ha

 - Siew 220 kg/ha

 - Saletra 160kg/ha

 - Odchwaszczanie - Sekator

 - odchwaszczanie jednoliścienne Puma

 - T1 - Boogie XPro

 - Skracanie Moddus 0,3l/ha + CCC 1l/ha + mikro + siarczan magnezu

- Saletra 150 kg/ha

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • John175
  • 38 816

tak, bo to po wymarzniętej ozimej, nawozy Pi K siane jesienią

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • rafal12
  • 1 157

jaki plon spodziewany założyłeś ? lub jaki udało ci się osiągnąć najwyższy z pszenicy jarej .? wygląda obiecująco

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mimi007
  • 81 497
Tylko popatrzcie jakie gościu ma ziemie, prędzej w te 10t jarej na 2kl uwierzę, niż 5 rzepaku na szóstej...

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • John175
  • 38 816

Ten kawałek ma 2,1ha i zebrany był z niego Wielton (w galerii) na którym było 20t. Wydajność z tego kawałka, średnia wyszła 9t/ha. Dodam, że ochrona na full, nawożenie także.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Pietras892
  • 439 4036
Wszystko możliwe kolega z tego co widać gospodaruje na Żuławach więc nie ma co tych ziem przyròwnywać do reszty kraju. Mam rodzinę między Elblągiem a Malborkiem i wiem że tam takie wydajności praktycznie norma przy intensywnej uprawie

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • claasmercator
  • 6 174
Jak tak czasem czytam o tych plonach na 1-3 klasie to się zastanawiam czy rolnictwo ma w ogóle sens jak ktoś ma 4-6 klasę gleby

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ZELKOW
  • 275 4067
napewno nie ma takiego rozwoju na 4-6kl jak na 1-3 bo podczas suszy, 4 w dół są potężne straty a wgóre już nieporównywalnie mniejsze i tak samo przy takich samych nakładach na 4kl uzyskasz max 9t/ha pszenicy a na 1kl 12t/ha czyli w sumie 2tys zawsze będą rolnicy na lepszej klasie do przodu o ile nie zdarzą się anomalia takie jak powodzie wymarznięcia i grady a pozatym jest mniejsze ryzyko załamania plonu na lepszej klasie, lepiej jest uplanować inwestycje , jedyna kwestia to cena takiej 1kl i jej ilość w kraju

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kamil255
  • 120 1198
Jak ja się cieszę,że posiadam gleby II i IIIa z przewagą II i niewielką ilość IVa.Nie wyobrażam sobie pracy na słabszych glebach ;). Wesołych świąt Panowie :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • John175
  • 38 816

Wam powiem,że I i II  klasa jest najlepsza ale przy wilgotnym roku nie  ma wielkiej różnicy między II , a a IIIa-b.   przy konwencojanych uprawach.
Do tego jeśli masz dobrze prowadzoną hodowle  na słabszych Ziemiach niewiele ustępujesz tym z I i II klasy :D 

 

Edytowano przez John175

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ZELKOW
  • 275 4067
Nie wiele ale jednak ustępuje a główny problem to akumlucja wody na 4kl jest słaba nie porównywalna do 1kl

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.