Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem!!!


17 odpowiedzi na ten temat

#1 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 czerwiec 2011 - 21:07

Problem!!! Witam mam takie problem bo nie wiem co to za urządzenie które jest przedstawione na obrazku. Jeśli ktoś wie proszę o pomoc.
http://imageshack.us.../dsc000151.jpg/

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem!!! Dzisiaj, 17:25
  •  

#2 Share wojcik1996

wojcik1996

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kolonia Święte okolicie Aleksandrowa Kujawskiego
  • Zainteresowania:Motoryzacja,Hodowla opasów, rolnictwo
    http://www.youtube.com/user/wacik12341?feature=mhee

Napisany 20 czerwiec 2011 - 21:20

Problem!!! rozbierz to się przekonasz ;)
Zetor Team

#3 Share ziomal89

ziomal89

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraśnik

Napisany 20 czerwiec 2011 - 21:22

Problem!!! Jaki to mf?



Edytowany przez ziomal89, 20 czerwiec 2011 - 21:24.


#4 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 20 czerwiec 2011 - 21:48

Problem!!! Jest to radar kontrolujący poślizg kół. Występuje z ciągnikami, które posiadają komputer datatronic. Ten na prawym słupku w kabinie. Jest on jedynie przy wersji komputera z pokrętłem i trzema przyciskami. Gdy np. podczas orki, komputer wykryje poślizg kół to wtedy sam automatycznie podniesie pług trochę do góry. Gdy koła przestaną się ślizgać opuści go z powrotem. Oczywiście trzeba jakieś tam rzeczy poustawiać w komputerze, ale co dokładnie to nie pamiętam. Wrzucę instrukcję do niego.
https://rapidshare.c.../autotronic.rar

plik się nazywa autotronic, ale chodzi o datatronic

#5 Share kravter

kravter

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1218 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 10:19

Problem!!! to mf seria 61??

#6 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 10:23

Problem!!! raczej seria 30xx 31xx lub 36xx

#7 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 14:03

Problem!!! Dzięki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie bo ten radar umocowany jest na takich gumach które amortyzują wstrząsy i on mi się urwał i nie wiem czy mogę go umocować na sztywno na śruby. a jest to MF 3125.

#8 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 16:43

Problem!!! nie bardzo tak na sztywno. Zamontuj na gumowych podkładkach. A chciałem zapytać. Ten komputer na słupku działa u Ciebie?

#9 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 19:14

Problem!!! w jednym ciągniku działa a w drugim nie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem!!! Dzisiaj, 17:25
  •  

#10 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 19:23

Problem!!! a to masz dwa takie same komputery? i takie same ciągniki?
miałbym do Ciebie prośbę.. byłaby możliwość abyś wziął działający komp do traktora w którym działa i na odwrót?
Ponieważ u mnie on nie działa, a gadałem ze szpecem od tego i mówił, że najprawdopodobniej jest to wina instalacji, a nie samego komputera i chciałbym gdzieś u kogoś to potwierdzić. Byłaby możliwość?

#11 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 19:31

Problem!!! Moge zrobić tak ze wezmę ten komputer nie działający do ciągnika w którym działa i odpisze ale to dopiero jutro wieczorem spodziewaj się odpowiedzi. Powiem ci jeszcze ze w tym jednym komp nie działa bo moduł padł i jest podłaczone na krótko pomijając kompa. A z ciągnikami to mam 2 taki same czyli 3125 Datatronic.

#12 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 19:35

Problem!!! No dobrze. Byłbym bardzo wdzięczny za taką informację! Że w tym komputerze na słupku moduł(tam w komputerze w środku?) padł czy o jakimś innym module mówisz?

#13 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 19:45

Problem!!! Moduł który mi padł to nie jest w komputerze na słupku tylko pod kabiną z prawej strony obok schodków i on steruje przłanczaniem biegów żółw/zając, blokadą, przednim napędem. a ty jaki masz ciągnik?

#14 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 19:50

Problem!!! Aha to czyli wszystko Ci padło. Ale to ominąłeś cały ten moduł? W jaki sposób zarządzasz wszystkim?
Ja mam 3080. Mam w garażu ten komputer i radar. Brakuje mi przepływomierza.. i jak po podłączałem wszystko to nic mi nie wyświetla ten komputer..

#15 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 20:02

Problem!!! Tak wszystko padło. Ale mechanik zrobił mi ze wszystko działa jak wcześniej oprócz tego kompa na słupku. Ale on mi jest niepotrzebny. Z jakich okolic jesteś??

#16 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 20:06

Problem!!! Mnie trochę irytuje, że leży w garażu, a nie w ciągniku. Zawsze jakieś tam info o prędkości, prędkości wałka by było.
Ja jestem z Końskich woj Świętokrzyskie

#17 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 czerwiec 2011 - 20:13

Problem!!! Dokładnie masz racje ja muszę dopiero ustawić kompa zeby cokolwiek pokazywał.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem!!! Dzisiaj, 17:25
  •  

#18 Share piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 21 czerwiec 2011 - 20:22

Problem!!! ta instrukcja, którą wrzuciłem wszystko mówi co i jak poustawiać. Dobra w takim razie czekam na info co do jutrzejszej podmiany.
Dziękuję i Pozdrawiam
Piotr

Podobne tematy