Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Renault85-15TX napisał:

Koledzy czy mieliście jakieś skutki uboczne w pszenicy przy jesiennym odchwaszczaniu podczas nakładek oprysku, gdy środek był stosowany w max dawce? 

zawsze pryskam w max dawce i prawie zawsze mam jakies nakladki i nigdy nie mialem efektu ubocznego

Opublikowano (edytowane)

Panowie wiem że temat wałkowany już kilkanaście razy na AF ale nie mogę znaleźć rozwiązania które by mi pasowało. Chodzi o to jak podpiąć rozdzielacz 2 sekcyjny od tura ale tak żeby olej przepływał najpierw przez oryginalny rozdzielacz pod kierownicą  . Tylko żeby nie trzeba było uruchamiać sekcji Tzn ( równolegle ale najpierw na ten oryginalny rozdzielacz ) nadmienia że wywalony już jest regulator i cała reszta. cały schemat ogarniam tego podpięcia ale nie wiem czy ten ruski rozdzielacz ma 2 wyjście na powrót ?

Edytowane przez arkady12
Opublikowano

No czułem że tak będzie ok a jak by dać rozdzielacz pod którąś sekcje ? na trójniku tzn z oryginalnego rozdzielacza wyjść trójnikiem na szybko złącze i na rozdzielacz ? 

Opublikowano
Tylko po co? Jeśli przed rozdzielaczem od TUR a dasz trójnik i odejście na gniazdo to rozdzielacz będzie działal ale z gniazda nie będzie pożytku bo cały olej popłynie swobodnie rozdzielaczem. Żeby np wykiprowac przyczepę z tego gniazda to musiałbyś jednocześnie np podnosić TURa do góry i trzymac dźwignię tak długo dopóki przyczepa się nie podniesie. Ewentualnie za trójnikiem a przed rozdzielaczem trzeba dać zawór żeby można było zamykac przepływ oleju przez niego gdy będziesz chciał korzystać z gniazda.
Opublikowano

ah ... nie zwróciłem uwagi przy odbiorze tura i teraz mam problem ... chyba bede musiał tak zrobić na razie zrobię tak zeby tur chodził a potem zimą się pobawię dołożę jakiś zawór przed rozdzielaczem tura i tyle ...