Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, LTZ55a napisał:

Będziesz go malował? Pewnie na czarno?

Na taki kolor

Zdjęcie0029.jpg

Pytanie, spotkał się ktoś z tolerancją luzów w samym mechanizmie różnicowym na satelitach?

Opublikowano

Ten kolor mi również nie podchodzi, generalnie wolę ruska, w oryginalnych barwach. Ewentualnie felgi w takim kolorze jak ma seweryn mi się nawet podobają bądź srebrne. A ten ze zdjęcia ma ciekawy podgrzewacz płynu chyba jakaś samoróbka. 

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, slawek80 napisał:

Pytanie, spotkał się ktoś z tolerancją luzów w samym mechanizmie różnicowym na satelitach?

Luz pomiędzy kołem talerzowym a atakiem i liz osiowy mam ale na satelitach ani słowa.

Opublikowano

nie wydaje mi się, dziwie się, że ktoś tak farbuje dziwnie MTZty, jak wyszedł czerwony niech będzie czerwony, teraz tylko czekać aż ludzie tu zaczną malować JD na czerwono, NH na zielono a Casy na żółto :P

Opublikowano

w sumie nie mój sprzęt :) ale ja bym swojemu tego nie zrobił, a mój już troszkę wypowiał i przydało by się mu odświeżenie lakieru.

Opublikowano (edytowane)

Seweryn w tej Twojej książce pisze coś o momentach dokręcania ataku ? bo ja takiej lektury nie posiadam...

Do ostatniej śrubki skończyłem dziś rozbieranie... teraz pasowałoby temperatura na + do mycia wszystkiego...

Edytowane przez slawek80
Opublikowano

Tyle wiem, ale chodzi mi o nakrętkę tę dużą na ataku, która dociska tryb razem z łożyskami stożkowymi. Oglądałem ruski film , ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem , że 200 N/m...

Opublikowano

Na filmie na pewno 200-toma nie dokręcił . Skrzynią by po ziemi kulał a nie dowalił. Mnie ciekawi czy dokręcając nie kasuje się luzu na łożysku. Jeśli tak to te 7 jest realne. Więcej zablokowało by łożysko.

Opublikowano (edytowane)

Ale może 7 kgm , a nie 7 Nm, bo te 7 Nm to nie da rady łozyska przesunąć po ośce

Seweryn jakbyś mógł to podaj te luzy na mechanizmie różnicowym, wiem ,że gdzieś były podawane , ale jestem leniem i nie chce mi się szukać:D

Edytowane przez slawek80