Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pytanie czy nie za mała wydajność pompy. Gdybyś chciał szybko wylać 500l na ha to może być problem. Bo rozumiem że to z wentylatorem?

To oryginał czy ktoś zmieniał?

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał(a):

Pytanie czy nie za mała wydajność pompy. Gdybyś chciał szybko wylać 500l na ha to może być problem. Bo rozumiem że to z wentylatorem?

To oryginał czy ktoś zmieniał?

Chyba oryginał, no z wentylatorem, i tak nie pogonię bo pryska się c-330 

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Wolno da radę.

Ile za to?

2016r 5k pryskał jakieś 30 ar 2 lata ostatnie nie pryskał nic

Opublikowano

Pytam, bo mam obiecany 300l z wentylatorem i byłby do handlu.

Teoretycznie zgodnie z umową mógłbym już go brać.

Byłby do sprzedania i myślałem max 3tys.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał(a):

Pytam, bo mam obiecany 300l z wentylatorem i byłby do handlu.

Teoretycznie zgodnie z umową mógłbym już go brać.

Byłby do sprzedania i myślałem max 3tys.

Co to za opryskiwacz? 

Opublikowano

Zawieszany z wentylatorem 300l. Plastikowa żółta beczka. Ta płaska by środek ciężkości był przy błotnikach. Pewno tad len

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał(a):

Zawieszany z wentylatorem 300l. Plastikowa żółta beczka. Ta płaska by środek ciężkości był przy błotnikach. Pewno tad len

Troszkę beczka mała 400 to akurat na 2 razy obskoczę

Opublikowano

Nawet nie pytałem ale po rzucie okoem to raczej 300.

400 i odstający wentylator to już robi się na pograniczu stabilności jazdy przy pełnym

Opublikowano
W dniu 29.12.2024 o 20:13, Agrest napisał(a):

Nawet nie pytałem ale po rzucie okoem to raczej 300.

400 i odstający wentylator to już robi się na pograniczu stabilności jazdy przy pełnym

Kiedy będziesz miał??? byłbym zainteresowany...400 właśnie ciężko ze stabilnością na górkach....a ciągany weź nawracaj na 15 metrach... szerokość rzędów 2,5 metra....

Opublikowano
4 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Kiedy będziesz miał??? byłbym zainteresowany...400 właśnie ciężko ze stabilnością na górkach....a ciągany weź nawracaj na 15 metrach... szerokość rzędów 2,5 metra....

Tak wąsko, ja sadze 3m i c-330 ledwo się mieści 

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał(a):

Najlepewniej po 13 lutego.

W kontakcie....

1 godzinę temu, MonteChristo napisał(a):

Tak wąsko, ja sadze 3m i c-330 ledwo się mieści 

6 letni Glen i Tadmor żal jeszcze likwidować.. tego roku 20ar caskady i 10 ary Oktawii pod pług poszło a wsadzone 10arPrzechyby też już szerzej 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Wiesio80 napisał(a):

bardzo dużo używek ma łamane dyszle... co najwyżej o wałku trzeba pamiętać... albo sam się przypomni...

Edytowane przez Shaun
Opublikowano
5 godzin temu, Shaun napisał(a):

bardzo dużo używek ma łamane dyszle... co najwyżej o wałku trzeba pamiętać... albo sam się przypomni...

Przypomniał mi się w prasie rolce jak mi się rozbezpieczyl....😭

Opublikowano
5 godzin temu, fcbarcelonacule napisał(a):

były pytania o rsm czy saletrosan w malinie,  ja zapytam o polidap wczesną wiosną

Kilka lat stosuję w styczniu razem z solą potasową.

Opublikowano
W dniu 2.01.2025 o 06:55, Henryk69 napisał(a):

Kilka lat stosuję w styczniu razem z solą potasową.

Ile soli sypiesz? 

Opublikowano
W dniu 29.12.2024 o 18:51, MonteChristo napisał(a):

Posiada ktoś opryskiwacz tad-len tl400s  pompa p-60 ? 

ja mam takiego tad lena tylko z inna pompą i wentylatorem i ogólnie jest ok tylko mam wrażenie jakby na jedna stronę słabiej dmuchał ale może to moje wrażenie bo roślina jest dobrze pokryta. Przez kilka lat użytkowania zero problemów tylko jakieś rzeczy serwisowe. Fajna spraw to to ,że górna dysza z jednej i drugiej strony tak jakby kręci cieczą robocza przez co ładnie pokrywa też górę rośliny pod warunkiem, że rozstaw rzędów nie jest za szeroki. Fajnie, że każda dyszę można ustawiac pod kontem jakim się chce. 

19 godzin temu, Henryk69 napisał(a):

Sorry sól mieszam z superfosfatem.

Oo ja też wracam do początku swojej przygody z malinami gdzie po skoszeniu szedł super fosfat z solą albo polifoska. Potem z wiosny jakiś wieloskładnik bezchlorkowy i azot zazwyczaj w postaci saletry czy tam saletrzaku w 2 dawkach. I wtedy miałem najładniejsze maliny. Im więcej kombinowania tym maiłem gorzej. 

@fcbarcelonacule ja pytałem kiedyś co prawda w temacie truskawek ale to to samo bo odebrałem wyniki analizy przed nowym nasadzeniem malin i wszystko niby było ok bo działka przygotowywana 3 czy 4 lata ale okazało się, że ph ok a wapń odżywczy sporo poniżej normy to chłopaki poradzili mi aby szybko podnieść ten wapń odżywczy to stosować siarczan wapnia. Tylko on nie odkwasza.. 

Opublikowano
12 godzin temu, thor1984 napisał(a):

ja mam takiego tad lena tylko z inna pompą i wentylatorem i ogólnie jest ok tylko mam wrażenie jakby na jedna stronę słabiej dmuchał ale może to moje wrażenie bo roślina jest dobrze pokryta. Przez kilka lat użytkowania zero problemów tylko jakieś rzeczy serwisowe. Fajna spraw to to ,że górna dysza z jednej i drugiej strony tak jakby kręci cieczą robocza przez co ładnie pokrywa też górę rośliny pod warunkiem, że rozstaw rzędów nie jest za szeroki. Fajnie, że każda dyszę można ustawiac pod kontem jakim się chce. 

Masz jakąś tabelę by mniej więcej wiedzieć jak dawkę cieczy ustalić?