Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, fcbarcelonacule napisał:

prze sra ne

a letnia jak wygląda ?

Po lisciach nic nie widać żadnych obrażeń, u mnie bylo -2 przez godzinę. A ujemna temperatura przez 5

33 minuty temu, Agrest napisał:

Asahi podaje się łącznie z aminokwasami.

Letniej myślę że nic nie zostało po takich mrozach

A dlaczegóż to? 

Opublikowano

Nie miała już pąków? U nas tak doyebało że nawet magnolie i klony zmarzły. W okolicy tylko jeden ma letnie ale już po zimie miały przestrzelone pąki.

Opublikowano

Powój mi się zaczyna pojawiać jprdl 😐, jakieś skuteczne sposoby na zwalczenie czy nadal nic

Opublikowano
Dnia 30.04.2024 o 07:35, wcior napisał:

Glifo na powój chyba raczej słabo działa 

Czyli nie da się go zwalczyć bez wielokrotnej uprawy

Opublikowano

Miałem tak kiedyś z suganą na szczęście kilka krzaków ale co roku było to w tym samym miejscu. Nic nie pomogło. Tylko u mnie to nie wykształcały się do końca pelne owoce tylko taka kaszka się robiła. 

A u mnie ostatnia uprawka i niech zarasta

20240513_134443.jpg

20240513_135519.jpg

20240513_135533.jpg

Opublikowano
12 minut temu, thor1984 napisał:

Tu i tak jest dużo zostawione, zobaczyłbyś drugą odmianę jesienną tam to dopiero będzie rzeźnia jak skończę poloneza

Ale to zostawiasz na podwójny zbiór bo w jakim celu słupki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tommy66692
      Witam
      Założyłem ten temat poniewaz chce aby Ci którzy maja mailny, truskawki czy porzeczki podawali w tym temacie po jakiej cenie sprzedają
      Proszę o zestawienie cen z 2 dni np. oddawalismy 05.06.2008 i 06.06.2008 to piszemy posta w jakiej cenie oddawalismy przez te dni. Nie piszemy ceny za jeden dzien.

Teraz proszę o podawanie cen ogolnie, poniewaz sezon sie jeszcze dobrze nie zaczął a wiem ze niektorzy juz mają owoce wiec być moze ze juz sprzedawali.

Ostatnio w AgroBiznesie mówili ze cena wyjsciowa ma wynosic 6,60 zł Czyli bardzo dobrze. Z ceny malin rolnicy maja byc takze zadowoleni, ale okaze sie to w praktyce.
    • Przez pablos23
      Witam. Przeszukałem tematy ale nie znalazłem niczego podobnego. Posadziłem wiosną malinę (odmiana Polana). Słabo rośnie i chcę ją zasilić (w rzędach). Malina będzie teraz hakana, a nawóz dobrze wymieszał by się z ziemią. Jaki nawóz zastosować aby maliny poszły do góry ? Saletrzak czy Polifoskę ?
    • Przez jaczyk
      Witam. Czy może ktoś z was mi powiedzieć, czy to jest choroba czy jakiś robak na malinach. Mi się wydaje że to coś z chorób grzybowych, ale do końca nie jestem pewien bo już pryskałem środkiem i grzybobójczym i owadobójczym i nic nie pomaga. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
    • Przez sezam
      jakie są kombajny do malin i ile kosztują
    • Przez Dawcio1500
      Witam chciałbym się zapytać was na forum. Jakie nawozy dać malinie Polce jak zaczyna owocować?
      Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v