AGRAPLANT - INNOWACJE W ROLNICTWIE Nowy katalog
Przez
Agraplant, w Giełda rolna - rolnicza
-
Podobna zawartość
-
Przez Luba
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Wraz z grupą przyjaciół tworzymy portal dla rolników. Głównym celem przedsięwzięcia jest stworzenie oprogramowania które wyeliminowałoby papierową dokumentację prowadzoną w gospodarstwie.
Sam jestem rolnikiem i doskonale zdaję sobie sprawę, że temat jest bardzo rozległy, dlatego chciałbym Was prosić o propozycje funkcjonalności które wg Was powinny się w takim portalu znaleźć. Głównie chodzi o rzeczy związane z dokumentacją (rejestrami, ewidencją, książkami), którą trzeba prowadzić albo nie trzeba ale i tak się prowadzi dla siebie. Jeżeli macie jakieś inne sugestie to oczywiście też będą mile widziane.
Pozdrawiam,
Luba
-
Przez rolnikk70
Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi
-
Przez mustafakali
witam jakie wapno granulowane mogę pomieszać z NPK? i czy to w ogóle coś pomoże?
/?
-
Przez Joda
Witam!
czy ktoś z obecnych kolegów miał do czynienia z nawozem Lubofos 12?
12% fosforu rozkładanego w kwasach mineralnych.. podczas gdy konkurencja posiada fosfor który rozkłada się w wodzie.. czy ktoś może się wypowiedzieć jasno na ten temat i wytłumaczyć mi jaka jest w tym różnica ?
bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie rady
pozdrawiam
-