Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość peres100
Opublikowano

odswiezam temat bo chcialbym w swojej 912 miec walek 1000 tylko nie wiem jak sie za to zabrac

Opublikowano

Z prawej strony ciągnika na skrzyni pośredniej masz taki owalny dekielek na dwie śrubki i za nim powinien być wałek który zamieniasz z tym co siedzi z tyłu i masz już 1000 obr.

Gość peres100
Opublikowano
Z prawej strony ciągnika na skrzyni pośredniej masz taki owalny dekielek na dwie śrubki i za nim powinien być wałek który zamieniasz z tym co siedzi z tyłu i masz już 1000 obr.

mozesz to tyroche dokladniej wyjasnic albo najlepiej daj jakies zdjecie gdzie ten walek ma sie znajdowac

a jak ten walek zamienic ?

czy to duzo roboty z tym jest?

Gość peres100
Opublikowano

znalazlem juz ten walek tylko on ma drobne frezy i jak go zaloze na tyl to mi zaden przekaznik nie bedzie pasowal bo wszystkie maja szerokie frezy.

moze mi to ktos wyjasnic jak to zrobic

Opublikowano

Nie ma problemu ten wałek co wyjąłeś ma z jednej strony otwór na "szczycie" zaślep ten otwór na równo i po problemie, będziesz miał 1000 obr/min. Ale to będzie już kombinacja, bo do takich obrotów powinien być inny WOM (dlatego ta końcówka ma drobny frez).

Opublikowano

ja w jx90 na 1000 przy cyklopie i przyczepie samozbierającej cykam:) taki bajer jak ciągniczek sobie cyka ładnie a cyklop chodzi jak szalony:) bo ciapek to zawsze chodził szalony a cyklop nie za bardzo:D i w paliwie oszczędnie

Opublikowano

Witam , odświeżam temat . Mam MTZ 52 i zastanawiam się nad zakupem rozrzutnika obornika tylko mam problem bo są tam obroty na 1000 i jak przełączyć na 540 obr. o ile jest w ogóle taka możliwość . Moglby mi ktoś napisać jak zmienić te obroty ? Z góry dzięki :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
    • Przez przemyslaw111187
      Witam
      Mam dwie duże przyczepy Pronar 14 ton ciągnik 150km mam problem z wyjechaniem z kukurydzy po kiprowaniu na bok . Jazda prawie na wprost nie ma możliwości wykręcenia na bok lub zajechania drugi raz.Do tej pory miałem mniejsze przyczepy i nie było problemu
      Może ktoś doradzi jaka kolejność i jaka technika wyjeżdżania?
  • Dodaj nową pozycję...
v