Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@brzozak2 common rail vs pompowtryski

moze opisze roznice miedzy liczba c. a liczba o.

to tak jakbysmy posuwali panne od przodu badz od tylu. od przodu bralibysmy pod uwage cycki jako parametr opisujacy zwloke zaplonu, a od tylu pupcie. jesli dojdzie do zbyt szybkiego "zaplonu" to panna bedzie nie zadowolona, jesli bedzie zbyt pozny to tez bedzie nie zadowolona bo ja umeczysz jak konia na rodeo.

opisana pupcia i cycki to nasze liczby o. i c. wszystko jedno czy mieszanka zajarzy sie od iskry elektrycznej, czy od koncowki fali, ktora rozpocznie zaplon, tak samo wszystko jedno czy zajarzysz sie cyckami czy pupcia i tak musisz to zrobic optymalnie.

:P Takich ludzi mogłoby być więcej i szacun za pomysł pozdr :P

Opublikowano
Taki ltz-ecik napewno fajniejszy jest od c 360 i ekonomiczny, jest taki wokolicy, ale gościu ma tak że często jak dostanie po garach wypluwa uszczelkę spod głowicy i gościu se chwali że każdy gar ma osobno głowicę

Heheh to bylo dobre. LTZ chlodzony powietrzem nie ma uszczelki pod głowicą :P

C-360 czy MF 255 czy Zetor 5211 czy C-360 3p - Agrofoto.pl Forum - strona 19

Ferdek bez urazy. Ale fajny tekst :P

Opublikowano

witam

mam pare pytan w tym roku koncze gimnazjum i mam dostac gospodarstwo od wujka ok 15ha hciałbym sie załapac jak kazdy na dofinansowanie dla młodych rolnikuw wienc po gimnazjum chciałbym is to technikum rolniczego(bo zawoduwi niema w okoliczy) ale jesli pujde to bede musiał byc w internacie bo niema dojazdu.a jesli będe placił przez 3 lata KRUS a niebęde miał szkoly to tesz sie załapie??

a jesli by ktos mugł powiedziec jakie som wymogi jestem z woj.opolskiego czy ktos by mugł podac jaka jest srednia woj albo gdzie to moge znales lub gdzie sie mam udac aby mi dokładnie wytłumaczyli?

dziękuje z gury za pomoc sory za błendy prosze poprawic jesli sie znajdom.

haha:D On to sobie chyba z moderatorów jaja robi:D Mi tam błędy nigdy nie przeszkadzają, sam popełniam ich dość dużo, no ale bez przesady!

Opublikowano

@hospodar żalił się, że kierowca poszedł do innego. tongue.gif Zresztą pod znakiem zapytania stoi, to czy jeszcze zobaczymy tu @Lorda. blink.gif Być może jak Feniks z popiołów odrodził się jako @Hospodar. laugh.gif

Autorem tekstu jest @Bobek_Farmer

Opublikowano

"Ja to jeszcze lalke dmuchaną z wentlem samochodowym, żeby sprężarką pompować, bo już usta i płuca mnie bolą :/"

W temacie

Co byście kupili jeszcze do swojej gospodarki żebyscie byli zadowoleni? haha :D

Opublikowano

"buuuu żeby ci kukurydza po trzy kolby dawała, żeby ciągnik poślizgu w polu nie miał żeby

pszenica po 80 ziaren z kłosa ty chytrusie jeden" klatwa czarodzieja @garka w temacie "pierwsza skladka na AF"

Opublikowano

mirasek

Jeśli blokator nie działa to napewno nawalił bulbulator i trzeba wymienić przyczłapy, taką część rubensztyka od holajzy, którą przykręca się do trykotki.

wiadomo o co biega :blink: :huh: :o

Opublikowano

TEMAT:Pytanie do uwodzicieli, lordhagen:

"Mnie to najbardziej denerwowało, jak mi gościówa słodziła, jakim to wspaniałym jestem chłopakiem itp. itd. głupoty, no myślałem, że mi zaraz poleci Bizona kupi, tak mnie wychwalała..."

HAHAHAH dobre!

Opublikowano

@damian18

jedno osiowy się na góry nie nadaje bo jak zwalimy juz pół rozrzutnika i mamy podjechać pod górę to są problemy i to chyba jedyna wada jedno osiowego;p

kris14 z cięta ripostą i przywróceniem do myślenia

A jak będziesz miał dwuosiowy to ciężar też pójdzie na tył i co wtedy zrobisz?

pozamiatane

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v