Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak sie kupuje glosy wyborcow, juz jest jasne ze to nie zmieni sytuacji demograficznej polski.

ktos tu -oprocz mnie -bierze 500 +-dokladnie to moja zona kasuje, nie ja😅, wiec przepic nie moge. dorosle dzieci wychowalem bez tych pieniedzy i mlodsze pewnie bym dal rade-ale zdarzalo mi sie odpowiadac na pytanie dlaczego tego czy tamtego nie kupisz-mam dzieci w szkole, ktos kto nie ma kilkoro "hien' w domu niech sie nie wypowiada- jak niedawno wywalilem z samochodu po ponad 20 latach fotelik dla dziecka to radosc byla wielka...........

juz niedlugo wiekszosc dzieci bedzie sie rodzila w niepelnych rodzinach- moze na tradycyjnym wschodzie jest inaczej ale u nas to juz pod polowe podchodzi, matki ktore maja kazde dziecko z innym czy kilku partnerow to juz nie patologia tylko norma kulturowa.  w duzej mierze jest to zwykle obchodzenie przepisow-samotna matka ma sporow wiecej mozliwosci ciagniecia kasy z gops-u........

Opublikowano
Mirro - nie zastanawiaj się nad tym. Moja opinia-reakcja po przeczytaniu postu z pytaniem o patologię: debil? W starym testamencie nauczka w tym temacie idzie. Przecież Józef przygarnął panienkę przy nadziei a skutkiem tego Wiara w dobro i miłość nieskończoną, która z powodów politycznych zastąpiła panującego Trygława ze Światowidem. Nomen omen choć od południa to jednak z zachodu. Dziwne są też wędrówki ludów. Byłem kiedyś w jaskini Niedźwiedziej co w połączeniu z wystawami z Ojcowa tworzy ciekawe analogie...
Opublikowano

42 minuty temu, DTaras napisał:

Ciekawa sprawa to pincet. Najpierw pomoc i wyciąganie z dołka, po wprowadzeniu warunku drugiego dziecka jest to zwiększenie dzietności. Gdy ilość urodzin rosła był sukces, obecnie jest to impuls do chęci wychowania drugiego dziecka... Co ma zrobić samtnie wychowujący obecnie? Pracować na umowę (czyli płacić dochodowy i zus) nie może bo zabiorą dodatek. Do proponowanej zmiany mógł to robić bo miał 340 zł na żłobek i 160 mógł odłożyć na inny wydatek. Teraz wszystko z jednej wypłaty sam - trzeba zacząć Państwo kiwać bo inaczej jesteś odstawiony gdzieś na boczek...

Prawda zapewne jest taka że po prostu nie ma piniendzy i 500+ trzeba ograniczyć. To że zwiększy się dzietność było bzdurą więc zaczeły się biedne dzieci które zobaczyły morze. To tez jest "półprawda" bo główną istotą jest kupowanie głosów socjalnego elektoratu i budowanie wrażenia troskliwej , opiekuńczej władzy  

Opublikowano

tyle ze u mnie niejeden fotelik na raz wozilem. a swoich nie pale, fotelik komus dalem a podstawki dla wnukow zostawiam😂

ktory bog w polsce panowal-trudno powiedziec bo nie ma zadnych wiarygodnych zrodel- przez wieki pisac umieli tylko mnisi i nieliczni "naukowcy" ktorym raczej nie zalezalo na przechowywaniu starej wiary i obyczajow, wiekszosc z tego co wiemy o poganskich slowianach to jest XIX w wymysl fantastow ktorzy pisali na nowo historie "turbo-slowian"..

nowa wedrowka ludow wlasnie sie zaczyna-1,5 tys lat slowian na ziemiach nizu europejskiego wchodzi w okres koncowy,wymieraja wszystkie slowianskie narody od wladywostoku do chocieboza.

w czasach jezusa o slowianach nikt nie slyszal😅, wtedy prawdopodobnie gdzies pasli bydlo na stepach srodkowej azji, a to konopie to czasami sie indyjskie nie nazywa i kiedy go zaczeli uprawiac u nas- pozniej sprawdze ........

Opublikowano

czego-jak zwykle pieniedzy czyli bursztyn, skory, niewolnicy i co tam jeszcze mozna przeniesc lub samo przejdzie i z zyskiem sprzedac....

w czasach rzymskich slowianie prawdopodobnie zamieszkiwali tereny polnocnozachodniej rosji i krajow pribaltyki , moze przesmyk suwalski mazury i polesie, mazowsze wschodnie i nie mieli bezposredniej stycznosci z imerium romanum, podobno walczyli z rzymianami ale i starozytni kronikarze mieli fantazje a czego nie wiedzieli to wymyslili. dopiero po upadku rzymu i opuszczeniu terenow polski przez plemiona germanskie imigranci z azji zajeli te tereny.

jak wykazaly ostatnie badania genetyczne ok.1\3 polakow jest "tutejsza" czyli pochodzi od ludnosci zamieszkujacej od tysiaclecie teren kraju.

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Szczególnie na tym pierwszym co nie o.O

Raczej drugim jak by protestujący nie leżeli to by im gówno do mózgu nie napływało i myśleli by logicznie większość tych ludzi powinna się leczyć na głowę

Gość marekfarmer
Opublikowano
21 minut temu, PRIMO napisał:

Wiesz co Marku żałosny robisz się z tymi twoimi demotami -_-

A ty jesteś  od  lat   ,,żałosny,,  :)  

Opublikowano

Żałosne, jedni nazywają pistolety imieniem zastrzelonej, inni opisują sceny jako rozstrzeliwanie. W realiach innego kraju i z inną historią może i byłoby to śmieszne. Niestety u nas tylko żałosne i świadczące o mentalnym ubóstwie.

Opublikowano (edytowane)

To wyraz ogłupienia i braku myslenia. Jakiś prostak stworzył taki obrazek i jest on bezrefleksyjnie powielany. Jak jednemu wypada to czemu mi nie?

Ciekawe jaki byłby lament jakby PISowców tak opisali. Mozna być pewnym ze dopowiedziano by że chcą i zastrzlić, ze mowa nienawiści, nakłanianie do przemocy itd.

Zastanawia mnie że znakomita ilość memów , cytatów czy też całych tekstów jest wklejana przez zaciekłych zwolenników PIS. W połaczeniu z niejednokrotnie niesmacznymi tworami stawiam tezę że  wśród tego grona istnieje dość słaba zdolność samodzielnego formowania własnych mysli i pogladów.

Rysio to jest mocny gość  https://wiadomosci.wp.pl/ryszard-czarnecki-na-malediwach-ambasador-oskarza-polityka-i-oficjalna-delegacje-ue-o-zlamanie-prawa-6293798082627713a

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Po lekturze tego co zapodał Marek, stwierdzam że określenie "robić wodę z mózgu" w tym konkretnym przypadku nie ma racjii bytu. Autor chyba na głowę upadł. 
Jeżeli ten fragment ma świadczyć o niebywałym ataku na rządzących i próbie obalenia rządu, to chyba się z kimś na rozumy pozamieniali.
"W swoim wystąpieniu zaatakował obecnie rządzących i pochwalił opozycję, która wczoraj zakłóciła prace Sejmu. Stwierdził, że czuje się zobowiązany, „żeby wesprzeć Polskę w Europie i Europę w Polsce”. Podziękował także tym tym, którzy „gotowi są trwać przy europejskich standardach demokracji”
Jeszcze o puczu piszą. Nie możliwe. Wojsko nie wyjdzie na ulicę. A pierwszy który to zrobi może od razu uciekać do San Escobar. 

No chyba że wyprowadzą WOT.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Najwyraźniej dla prostych umysłów , proste przekazy są wystarczające. Nikt nie wnika czy maja sens i logikę.

"Z informacji, które portal niezalezna.pl uzyskał od unijnych polityków, wynika, że było to działanie skoordynowane i wcześniej zaplanowane. Źródła portalu niezalezna.pl twierdzą, że Donald Tusk miał odegrać w próbie obalenia rządu kluczową rolę"

Ci unijni politycy to pewnie Rysio Czarnecki i Fotyga a żródła to Gosiewska i Marek Jurek z Kuźmiukiem.😂

Opublikowano (edytowane)

Taaa a w ślad za Tuskiem  we Wrocławiu wylądowały dwa Herculesy z unijnymi bojówkami gotowymi do aktów prowokacji. 

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano

Przecież  oni  się kładli na ulicy przed sejmem i rannych udawali  xD  xD  

Powoli  kulisy ,,ciamajdanu,, wyjdą  na jaw   

Opublikowano

Nawet najbardziej zajadły leming przyznać musi że kolejne ruchy gospodarcze Morawieckiego są genialne, gospodarka pędzi jak nigdy wcześniej,dziś kluczowe firmy dla polski albo są repolonizowane ze skutkiem pozytywnym albo w mądry sposób wspierane jak np. pesa czy stocznie (można prześledzić WIG PIS - w końcu będziemy mieli polską gospodarkę i polski kapitał). Sektor bankowy PO rozjechało totalnie,całkowita wyprzedaż banków , a Morawiecki już odzyskał ponad 50% udziału w sektorze bankowym dla Polski.. dla przykładu tylko powiem że zysk wyprowadzany przez niepolskie banki za granicę to kilkanaście do kilkudziesięciu mld zł rocznie..wiec kilka autostrad... podobnie jest w każdym sektorze gospodarki... więc jak totalsi nie widzą słuszności w kierunkach działań Morawieckiego to są ułomni albo mają wrodzony gen podległości.Nie zbudujemy gospodarki firmami opartymi na kapitale zagranicznym więc jak ktoś kiedyś zwykła mawiać "nie będziemy ratować LOTu za wszelką cenę" to raczej miał nieczyste intencje i na pewno był finansowany przez CDU

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v