Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jacek Krawiec: Ale słuchajcie, nie chciałem przy nim gadać. Jak była ta kampania 2011 r. i oni tam z cenami jechali cały czas, że paliwo po 6 zł PiS napierdalał. No i jest ta impreza w Focusie, już wiadomo, że wygraliśmy. Z Donaldem się spotykam i on: Teraz k**wa, to paliwo może być nawet i po 7 zł [śmiech]

0b27c218527a202379ce9a0ec1925a26a,4,0.jp

widziałeś kiedy była najdroższa a czemu najdroższa była w 2012/11

przepraszam miało być po 6 

Oto cała prawda o cenach w Polsce! Jak wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego, pod rządami premiera Donalda Tuska (55 l.) koszty życia w naszym kraju drastycznie rosną. W niektórych przypadkach drożyzna dochodzi prawie do 50 proc., odkąd Platforma przejęła władzę.

https://www.se.pl/wiadomosci/polska/wzrost-cen-w-polsce-za-rzadow-donalda-tuska-nawet-o-46-proc-drozej-aa-h2gu-XPWx-Xw6g.html

mam rozumieć za pisu też podobnie ??

• Like 1
Opublikowano

I nadal nie rozumiesz jak świat działa i może dlatego baranów słuchasz. Dolar za który kupowano ropę kosztował w 2008 od 2 do 2,5 Pln/USD. Resztę spróbuj wydedukować sam.

Podejzewam że wtedy wszscy się z Tuskiem dogadali i  niemal wszystkie sasiednie kraje miały  wyższe ceny od nas . To musiał być sPISek  https://www.rmf24.pl/ekonomia/news-drozyzna-na-stacjach-paliw-diesel-przekroczyl-6-zl-za-litr,nId,429768

I na dodatek twierdzą że wbrew twoim informacjom Niemcy mieli sporo droższe paliwo od naszego. Kłamią? 

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Kto jest głupszy? Po co zadajesz pytanie retoryczne? To że nie umiesz liczyć wie tu kazdy. 

86 pln zwrotu juz miałeś tak czy owak.

Przy 86 litrach masz taki zwrot jak miałeś dotąd a za paliwo zapłacisz o 8,6 Pln więcej. Przy 95 litrach masz 95 Pln zwrotu czyli teoretycznie zyskujesz 9 pln ale za te 95 litrów zapłacisz o 9,5 Pln więcej więc wyjdziesz na zero. Dopiero powyżej zuzycia 95l/ha mozesz mówić że coś zyskujesz ale jak pisałeś tyle się nie zuzywa więc na dobrodziejstwie PISu stracisz.

Rolety antywłamaniowe pewnie zakładaja żeby ich socjaliści PISowscy do reszty nie okradli

Podniesiony  limit zwrotu do ha  +  do  1 DJP  to nie rekompensata  za opłatę paliwową.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

coooooooooooo k**wa wygrywa przetarg za cenę konkurencyjną jeszcze sama sobie podpierdala materiał ????????????????   wtf gdzie ty mieszkasz wiesz co to jest przetarg i zasady inwestycji  co komu opierdala ?????????????   co to znaczy czas inwestycji  co za bujdy opowiadasz 

kto jest włodarzem twojej gminy partacze z po ?? kłamiesz jak z nut .....

oj sory zacznij coś budować a później gadaj  czekam na rolety antywłamaniowe 4 miesiące bo nie nadążają z montażem dach klepaniem rocznej  daty 

zmiana kotła zamawiałem na wiosnę termin po 10 październiku 

Jak ja to, k**wa,  lubię jak ktoś z drugiego końca kraju wie lepiej i mi będzie pieprzyl,  że kłamie. 

Pracowałem w urzędzie i wiem co to przetarg i jak on wygląda. Jak się przygotowywalo dokumentację,  jak się po przetargu wykonywalo inwestycje. A ty przy ilu zamówieniach publicznych ty uczestniczyles?  

Chodniki w mojej miejscowości - inwestycja wspólna gminy z powiatem. Materiały rozjechaly się jak szefa nie było. Trzymali je u mnie, bo miałem kawałek utwardzonego  placu zaraz przy drodze. Widziałem jak je załadowali i do kogo zawiezli.  Ale ty pewnie tam byłeś bo piszesz,  że bujdy gadam. 

Hmm zakładasz rolety? Nie czujesz się bezpiecznie u siebie w domu? Co na to minister Brudziński? 

Na kocioł w tamtym roku czekałem koło 3msc bo dość duży był. Mniejsze były w kilka tyg,  albo od ręki. 

Edit

Co do włodarzy, to dwie różne gminy. Jeden jest wójtem od początku lat 90, kiedyś był w PSL, teraz  nie mam pojęcia. W drugiej nie znalazłem wzmianki do jakiej partii należy. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Podniesiony  limit zwrotu do ha  +  do  1 DJP  to nie rekompensata  za opłatę paliwową.

A kogo to obchodzi? Liczysz ostateczny bilans,  winien- ma. Przy 86 litrach państwo zabiera ci 8,6 Pln dodatkowego podatku a nie dostajesz nic,  więc w ogólnym bilansie państwo ci zabiera nie daje. Niestety takiej prostej arytmetyki nie potrafisz ogarnąć a jedynie zaklinasz rzeczywistość.

Opublikowano

Ale jaja, Rydzykowi pewnie marzy się aby uczelnie podczas studiów korygowały światopogląd studentów. Pewnie tych zagranicznych też. To bardzo ciekawa teza i myslę że jakiś biometryczny czytnik powinien stać przy wejściu, aby włączać alarm w razie próby wejścia takiego osobnika. Wszyscy wykazujący cechy lewaków i marksistów- leninistów, powinni uczestniczyć w zajęciach korygujących.  Ale to już nie jest śmieszne tylko groźne. 

Opublikowano
58 minut temu, daron64 napisał:

Jak ja to, k**wa,  lubię jak ktoś z drugiego końca kraju wie lepiej i mi będzie pieprzyl,  że kłamie. 

Pracowałem w urzędzie i wiem co to przetarg i jak on wygląda. Jak się przygotowywalo dokumentację,  jak się po przetargu wykonywalo inwestycje. A ty przy ilu zamówieniach publicznych ty uczestniczyles?  

Chodniki w mojej miejscowości - inwestycja wspólna gminy z powiatem. Materiały rozjechaly się jak szefa nie było. Trzymali je u mnie, bo miałem kawałek utwardzonego  placu zaraz przy drodze. Widziałem jak je załadowali i do kogo zawiezli.  Ale ty pewnie tam byłeś bo piszesz,  że bujdy gadam.

Jak dobrze kojarzę to pracujesz obecnie w mundurówce (Chyba że pomyliłem to wybacz).

Wiedziałeś o przekrętach o kradzieży i co? 

Pracowałeś przy sporządzaniu lipnej dokumentacji do przetargów i co?

Wiedziałeś o popełnieniu przestępstwa i co?

Opublikowano

Kryterium przetargów to cena. Tak chce ustawodawca. Dokumentacja czyli papier, przyjmie wszystko. Jeżeli postępowanie przetargowe zostało przeprowadzone zgodnie z ustawą, to nie ma mowy o "lipności. No chyba że oferujący prace z góry zakładał że nie wywiąże się z kontraktu. 
A tak wogóle to co miał zgłosić? Materiały nie jego, ludzie nie jego. Jeżeli wykonawca ma złapane parę robót jednocześnie, to i tak wiążący jest termin ich zakończenia. Tym bardziej dostawy materiałów i tylko wolą prowadzącego prace jest ich zadysponowanie w miejsce gdzie są potrzebne w danej chwili.

Opublikowano

Bałem się narazić Markowi, żeby nie powiedział, że jestem kapusiem. 

A na poważnie, to co do drugiej części to pracowałem w urzedzie, ale nie napisałem, że coś było "lipne". Chodziło mi o zarzut, że nie wiem jak wygląda proces przeprowadzania i później wykonywania zamówień publicznych.  A co do materiałów, to z początku myślałem, że zabierają po prostu od nas po skończonej części pracy bo nam plac był potrzebny. Okazało się później, że było inaczej. Suma zapewne duża nie była, bo mowa o materiałach sypkich. Które szybko "wyparowaly". Szarpać  się dla zasady? Pewnie powinienem. 

Opublikowano (edytowane)

W końcu Antoni może będzie mógł potwierdzić teorie o ataku UFO . Dalej to samo - podobno , gdzieś , ktoś , coś ...

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Tak swoją drogą , to dziwne że nie powołano jeszcze żadnej komisji , która by zbadała czy Rosjanie nie stoją za ciągłym rozbijaniem się limuzyn rządowych .

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

a co to jest wg. Ciebie??

2 godziny temu, daron64 napisał:

Ojoj biedny rydzyk

http://rss.dziennik.pl/~r/Dziennik-Wiadomosci/~3/WnL8aXgQmTQ/580326,o-tadeusz-rydzyk-pieniadze-uniwersytety-przesiakniete-lewactwo.html

Pytanie, do tych co studiowali - zauważyliście gdzieś na uczelniach lewactwo, albo marksizm? 

Bidny bidny chyba na maybacha brakuje

Studiowałem na dwóch różnych uczelniach trzy kierunki i nic takiego o czym on pisze nie zauważyłem, dodam tylko,że studiowałem i za pis i za po

Opublikowano

Skrzynki podmienione przez Rosjan? Nooooo to już chyba przekracza moje zdolności pojmowania w kwestii preparowania takich urządzeń i danych zapisywanych. Warto dodać że na rożnych nośnikach i w różny sposób. 
Taras, wal śmiało. Każdy kontakt z róznorodną grupą ludzką jest cenny. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
54 minuty temu, soltys48 napisał:

a co to jest wg. Ciebie??

Zwrot  Akcyzy  

Opublikowano
Mirro - kasa niestety. Może jakiś projekt z Unii. Zobaczę. Poza tym to następne coś...
A propos zwrotu akcyzy. Nigdy tak nie robiłem. Gdy faktura jest ze stycznia to wniosek w lutym można złożyć za rok bieżący czyli zgodny z fakturą? Logika mówi - tak ale różnie z przepisami jest...
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Kryterium przetargów to cena. Tak chce ustawodawca. Dokumentacja czyli papier, przyjmie wszystko. Jeżeli postępowanie przetargowe zostało przeprowadzone zgodnie z ustawą, to nie ma mowy o "lipności. No chyba że oferujący prace z góry zakładał że nie wywiąże się z kontraktu. 

miruś to nie wojsko wszystko jest zaplanowane od a do z 

http://murow.pl/download/attachment/4163/kosztorys-inst1-z-sali-gimnastycznej.pdf

4 godziny temu, Ulman napisał:

A kogo to obchodzi? Liczysz ostateczny bilans,  winien- ma. Przy 86 litrach państwo zabiera ci 8,6 Pln dodatkowego podatku a nie dostajesz nic

czego jeszcze chcesz mało ci 500+  jeszcze paliwo + ?

Opublikowano

Jak sytuacja obecna pokazuje w wojsku Romanie jest jescze gorzej. Nie potrafi się zaplanować, to kupuje się na zasdzie pilnej potrzeby operacyjnej. Za chwilę okaże się że firma krzak sprzedała naszym ładunki do foteli kupione w innym kraju, a tam wycofane z powodu konieczności ich wymiany. Efekt pilot nie zyje , samoloty uziemione , winnych brak. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v