Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

ciekawe czy ty znasz lepiej angielski czy on polski ?????? chlopcze w krotkich spodenkach on sie urodzil i wychowal w londynie a po polsku mowi lepiej niz jaki po angielsku😂.

widzieliscie adriana w kosciele chyba z glodziem cos sie zakolegowal,a i tak lepiej wyszedl niz kwasniewski w charkowie😂, chyba z jego zdrowie [i to nie fizycznym] nie jest najlepiej. 

Do takiego plugastwa Róża Thun w roli głównej pasowała idealnie. Osiągnięto efekt synergii. Ten film koniecznie powinna pokazać polska telewizja. (link: https://www.arte.tv/de/videos/071436-003-A/re-polen-vor-der-zerreissprobe/) arte.tv/de/videos/0714…

Tu tefałeny i wyborcze mógłby się sporo nauczyć

Jak ktoś chce wiedzieć, czyje interesy reprezentuje P. Róża Thun, to proszę wpisać w przeglądarkę takie hasło: "List of all EU MEPs who George Soros and his Open Society"

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Jak był po 6 to tankowałem jak wszyscy ale wtedy to nie podatki  generowały wzrost ceny. Po prostu pytam się jak można być takim matołem by popierać kolejny podatek który rozluźni portfele. Żaden normalny człowiek nie cieszy sie że zostanie mu mniej To wbrew naturze

gdyby tak cel był szlachetny i tak naprawdę wszystkie drogi zostały by wyremontowane i zbudowane nowe ?

Opublikowano

No to obłóżmy sie jeszcze podatkiem po 20gr od litra a za 5 lat polecimy na Marsa😋Wszystkie drogi nowe i wyremontowane? Jakiś utopijny socjalizm ci se marzy. Wiem ze musisz bronić wszelkie głupoty  PIS ale chyba masz minimum szacunku dla własnegio intelektu.  No chyba że nikt ci nie wmówi że czarne to czarne a białe to białe

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Wszystkie drogi nowe i wyremontowane? Jakiś utopijny socjalizm ci se marzy. Wiem ze musisz bronić wszelkie głupoty  PIS ale chyba masz minimum szacunku dla własnegio intelektu.

z tego wynika ze ty nie masz szacunku do mnie przypinasz mi od razu wszystko to co złe  😎 a wczoraj skoczyłem siać rzepaki a tu na forum ruch jak ta targu już mi się nudzi czytać co mnie minęło i o czym sie pisze...

Opublikowano

Nie zebym od razu nie miał szacunku. do osoby jako takiej. Ja nie szanuje intelektu  ludzi którzy nie potrafią powiazań przyczyn i skutków a nade wszstko nie potrafia liczyć Jak ktoś tego nie potrafi to nic nie potrafi.

• Like 1
Opublikowano

Przestań jeździć 100 tys rocznie to od razu się czas znajdzie. 

Jak masz wszystko dobrze poukładane to i na 100 ha bedziesz miał dużo czasu No chyba że masz 7 upraw w 32 kawałkach w 3 gminach

• Haha 1
Opublikowano

Jakby Alamo miał chwilę czasu, to chciałbym aby zastanowił się np. nad takim malutkim pytaniem. A czyje interesy reprezentuje Pani Anna Maria Anders? Bo jak dla mnie to chyba tylko linii lotniczych. I co wnosi trzymanie tej osoby na stołku do działań naszego senatu? 

Opublikowano

A co wnoszą wassermany, walentynowicze itp? Nazwisko. Potomkowie zdradzonych o świcie sa z PiS,  a to znaczy że to jedynie słuszna partia.  To samo z Anders, przecież jak ktoś z takim nazwiskiem ich popiera,  to musi być partia prawdziwych patriotów. Nie ważne, czy dana osoba coś zrobiła, żeby te nazwisko znaczyło dziś to,  co znaczy, ważne że je nosi. Ważne jak dane nazwisko się kojarzy. Anders kojarzy się wiadomo z kim, pozostałe nazwiska nieważne  czy reprezentują kogoś,  kto coś dla kraju zrobił.  Ważne że reprezentują kogoś,  kto według narracji PiS poległ, został zdradzony, zginął przez Tuska i Putina służąc dzielnie dla kraju. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

No to obłóżmy sie jeszcze podatkiem po 20gr od litra a za 5 lat polecimy na Marsa😋Wszystkie drogi nowe i wyremontowane? Jakiś utopijny socjalizm ci se marzy. Wiem ze musisz bronić wszelkie głupoty  PIS ale chyba masz minimum szacunku dla własnegio intelektu.  No chyba że nikt ci nie wmówi że czarne to czarne a białe to białe

W tym tygodniu  gościłem  firmę  która   robi  drogi  asfaltowe.  100%  pracowników   zaczynając  od kierownika  po   walcowego   popierają  PiS   dlatego  że  teraz  coś  się  robi  bo  za czasów  PO-PSL  roboty  nie mieli  sporadycznie  gdzieś  asfalt kładli     odkąd  PiS  przejął władze    to  roboty  mają  coraz  więcej   asfaltu brakuje  

Opublikowano (edytowane)

A ja w tamtym roku gościłem  firmę,  która kładzie chodniki. 100% popiera opierdolenie na lewo materiałów, rozłożenie roboty na dwa sezony i "a da na flaszkę i będzie ok" 

A obecnie niejako goszcze druga ekipę -  kładąca asfalt do mnie do bloków.  100% z nich popiera zdjęcia krawężników i zniknięcie na 2 tyg. Potem pojawienie się na dwa dni,  żeby na stare płyty wysypac "podsypke"  i znowu zniknąć już na tydzień. Wszyscy też popierali to, że rok temu był robiony wjazd do szkoły, który teraz cały rozbierali bo był za nisko, bo kto by,  kładąc  go,  myślał o tym co będzie za rok.. 

Wybacz,  jeżdżąc po kraju (tyle co ja oczywiście jeżdżę,  co pewnie żadnym wyznacznikiem nie jest) nie widzę za wiele nowych inwestycji. Kontynuowane są stare, zaczęte już ładnych kilka lat temu. 

Choć sorry,  w gminie u mnie coś się dzieje - położyli asfalt w miejscowości dla jednego gospodarstwa, które miało dobry dojazd, w innej miejscowości położyli na pół wsi,  a reszta materiału poszła do polatana dziur gdzie indziej. 

A mniej lokalnie choć też w mojej gminie  - na drodze wojewódzkiej,  składającej się w większości z samych dziur(tu nie koloryzuje, naprawdę najgorszy odcinek u mnie w rejonie) zaczeli od zrobienia przystankow/wysepek.. Choć w sumie nie wiem,  może skończyli, bo potem już niec nie robili.. 

A to co mówisz o poparciu, to czekam tylko aż zaczniecie wrzucac

hqdefault.jpg

propaganda-sukcesu-953bbfbdbc913,750,0,0

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

PIS wprowadza nowy podatek w wysokosci 10gr/l więc kazdy zapłaci więcej a co za tym idzie mniej mu zostanie. To podstawy matematyki

Będziesz wyłudzał od państwa akcyzę? To chyba niegodne patrioty PISowca?

Ten podatek już jest zawarty w cenie paliwa. Został doliczony w momencie szybkiego wzrostu cen, a teraz po oficjalnym terminie wprowadzenia go w życie podwyżki już nie będzie i krzywousty będzie się chwalił, że to koncerny paliwowe wzięły go na siebie tak, jak on to obiecał.

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

W tym tygodniu  gościłem  firmę  która   robi  drogi  asfaltowe.  100%  pracowników   zaczynając  od kierownika  po   walcowego   popierają  PiS   dlatego  że  teraz  coś  się  robi  bo  za czasów  PO-PSL  roboty  nie mieli  sporadycznie  gdzieś  asfalt kładli     odkąd  PiS  przejął władze    to  roboty  mają  coraz  więcej   asfaltu brakuje  

Sprawdź to dokładnie bo może nawet 110% z nich popiera PIS No i niby o czym to świadczy? Ze teraz kilkukrotnie więcej inwestycji drogowych? Na drogach dzieje się dokładnie tyle samo ae większość toczących się krajowych budów zaczęła się nie za ich przyczyną A może dostają więcej zleceń  bo pewnie jakiś popierający PIS urzedas który jest teraz przy korycie im te zlecenia daje. 

Jak za PSL sporadycznie kładli asfalt to jak im się udało nie zbankrutowć? 8 lat nie mieć roboty ? A może jak tyle budują to nie potrzebny jest ten nowy podatek?

asfaltu brakuje 😂 - już kultowy tekst. A może  jeszcze tak zapierniczaja ze nie ma czasu załadować 😀

jacek , oczywiście ze tak będzie. 3 stycznia propaganda pokaże ze w porównaniu z 31 grudnia ceny nie wzrosły i ciemny lud to kupi jak mawia klasyk

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Oj z oPOzycją słabiutko !

Znalezione obrazy dla zapytania schetyna zÄby

Już słychać zgrzytanie zębów Schetyny! Trzech warszawskich radnych odchodzi z PO. Platforma traci większość w radzie miasta.

Czarne chmury zbierają się nad warszawską Platformą Obywatelską. Można nawet powiedzieć, że już słychać zgrzytanie porcelanowych zębów Grzegorza Schetyny. Troje radnych PO ogłosiło w sobotę odejście z partii. Tym samym klub straci większość w Radzie Warszawy. Czyżby przestali wierzyć w to, że plagiatowanie haseł i propozycji wyborczych nie pomoże Trzaskowskiemu w wygranej?

https://wpolityce.pl/polityka/410319-juz-slychac-zgrzytanie-zebow-schetyny-radni-odchodza-z-po

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Przemówienie , to nie kazanie .

Opublikowano
2 godziny temu, WawrzyniecPruski napisał:

Oj z oPOzycją słabiutko !

Znalezione obrazy dla zapytania schetyna zÄby

Już słychać zgrzytanie zębów Schetyny! Trzech warszawskich radnych odchodzi z PO. Platforma traci większość w radzie miasta.

Czarne chmury zbierają się nad warszawską Platformą Obywatelską. Można nawet powiedzieć, że już słychać zgrzytanie porcelanowych zębów Grzegorza Schetyny. Troje radnych PO ogłosiło w sobotę odejście z partii. Tym samym klub straci większość w Radzie Warszawy. Czyżby przestali wierzyć w to, że plagiatowanie haseł i propozycji wyborczych nie pomoże Trzaskowskiemu w wygranej?

https://wpolityce.pl/polityka/410319-juz-slychac-zgrzytanie-zebow-schetyny-radni-odchodza-z-po

Jakie to ma teraz znaczenie jak za niecałe 2 miesiace wybory i ustali się nowy porządek?

Opublikowano
14 godzin temu, daron64 napisał:

A ja w tamtym roku gościłem  firmę,  która kładzie chodniki. 100% popiera opierdolenie na lewo materiałów, rozłożenie roboty na dwa sezony i "a da na flaszkę i będzie ok" 

coooooooooooo k**wa wygrywa przetarg za cenę konkurencyjną jeszcze sama sobie podpierdala materiał ????????????????   wtf gdzie ty mieszkasz wiesz co to jest przetarg i zasady inwestycji  co komu opierdala ?????????????   co to znaczy czas inwestycji  co za bujdy opowiadasz 

wieczorynka zlikwidowała platforma obywatelska 17 czerwca 2013 prezes TVP Juliusz Braun zapowiedział usunięcie „Wieczorynki” z jesiennej ramówki Jedynki

15 godzin temu, daron64 napisał:

A obecnie niejako goszcze druga ekipę -  kładąca asfalt do mnie do bloków.  100% z nich popiera zdjęcia krawężników i zniknięcie na 2 tyg. Potem pojawienie się na dwa dni,  żeby na stare płyty wysypac "podsypke"  i znowu zniknąć już na tydzień. Wszyscy też popierali to, że rok temu był robiony wjazd do szkoły, który teraz cały rozbierali bo był za nisko, bo kto by,  kładąc  go,  myślał o tym co będzie za rok.. 

kto jest włodarzem twojej gminy partacze z po ?? kłamiesz jak z nut .....

15 godzin temu, daron64 napisał:

Choć sorry,  w gminie u mnie coś się dzieje - położyli asfalt w miejscowości dla jednego gospodarstwa, które miało dobry dojazd, w innej miejscowości położyli na pół wsi,  a reszta materiału poszła do polatana dziur gdzie indziej. 

A mniej lokalnie choć też w mojej gminie  - na drodze wojewódzkiej,  składającej się w większości z samych dziur(tu nie koloryzuje, naprawdę najgorszy odcinek u mnie w rejonie) zaczeli od zrobienia przystankow/wysepek.. Choć w sumie nie wiem,  może skończyli, bo potem już niec nie robili.. 

oj sory zacznij coś budować a później gadaj  czekam na rolety antywłamaniowe 4 miesiące bo nie nadążają z montażem dach klepaniem rocznej  daty 

zmiana kotła zamawiałem na wiosnę termin po 10 październiku 

czyli jak widzisz taka bieda i tak się źle żyje ....

13 godzin temu, Ulman napisał:

jacek , oczywiście ze tak będzie. 3 stycznia propaganda pokaże ze w porównaniu z 31 grudnia ceny nie wzrosły i ciemny lud to kupi jak mawia klasyk

100l 100 zł zwrotu z akcyzy ..... 

po podwyżce 10l 1 zł  100l 10zł masz 90zł 

za po wzrost akcyzy paliwo po 6 i tusk a teraz po wyborach niech jest po 8 i h*j w.... 

kto jest głupszy ??

Opublikowano

Kto jest głupszy? Po co zadajesz pytanie retoryczne? To że nie umiesz liczyć wie tu kazdy. 

86 pln zwrotu juz miałeś tak czy owak.

Przy 86 litrach masz taki zwrot jak miałeś dotąd a za paliwo zapłacisz o 8,6 Pln więcej. Przy 95 litrach masz 95 Pln zwrotu czyli teoretycznie zyskujesz 9 pln ale za te 95 litrów zapłacisz o 9,5 Pln więcej więc wyjdziesz na zero. Dopiero powyżej zuzycia 95l/ha mozesz mówić że coś zyskujesz ale jak pisałeś tyle się nie zuzywa więc na dobrodziejstwie PISu stracisz.

Rolety antywłamaniowe pewnie zakładaja żeby ich socjaliści PISowscy do reszty nie okradli

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

to jest głupszy? Po co zadajesz pytanie retoryczne? To że nie umiesz liczyć wie tu kazdy. 

86 pln zwrotu juz miałeś tak czy owak.

Przy 86 litrach masz taki zwrot jak miałeś dotąd a za paliwo zapłacisz o 8,6 Pln więcej. Przy 95 litrach masz 95 Pln zwrotu czyli teoretycznie zyskujesz 9 pln ale za te 95 litrów zapłacisz o 9,5 Pln więcej więc wyjdziesz na zero. Dopiero powyżej zuzycia 95l/ha mozesz mówić że coś zyskujesz ale jak pisałeś tyle się nie zuzywa więc na dobrodziejstwie PISu stracisz.

czemu na eu nie plujesz  gdyby nie eu to jeździmy paliwem po 3/2,50  

a ja ci porównywałem lata za kogo co się opłacało  dlaczego za po orlen nie był tańszy od niemieckiego ??

mam rozumieć ze po 7zł było  ok 

Opublikowano (edytowane)

To UE zabiera 3 pln podatków z kazdego litra paliwa?

Pokaz kiedy było po 7 Pln tylko tak naprawde a nie jak ostatnio Marek 

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v