Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Tematy warszawskie w ramach walki z PO wrzuca tu Marek. Pewnie z centrali przysyłają.

Marek, czemu zarzucasz te memy ? 

Bo to temat  obecna sytuacja  polityczna w Polsce   więc  jak najbardziej na temat  :)  

9 godzin temu, soltys48 napisał:

bo nic innego nie potrafi?

A ty potrafisz coś  poza  gardzeniem i obrażaniem ????

Opublikowano

To już teraz tylko trzeba wysłać fakture do frau Merkel  https://wiadomosci.onet.pl/kraj/parlamentarny-zespol-ds-reparacji-przedstawil-wstepne-wyliczenia/z1003tv

Na razie w TVPis cisza ale mam nadzieję że znowu Antonii, Gosiewska,  Sakiewicz  i trotyl Gmyz dostaną apopleksji. Bedzie się działo  https://wiadomosci.onet.pl/swiat/katastrofa-smolenska-rosyjscy-sledczy-nie-bylo-wybuchu-na-pokladzie/l1z2fds

Jesli natomiast ten temat przejdzie bez echa to bedzie oznaczać że temat Smoleńska jest wyeksploatowany i przynosi wiecej szkód jak pozytku

Opublikowano (edytowane)

Ciekawi mnie celowość tworzenia zespołu do szacowania kwoty reparacji. Szanse na to dla kazdego normalnego człowieka sa  żadne ale zawsze można niekumatym ale zawistnym  i roszczeniowym wyborcom powiedzieć że jak niemcy zapłaca to będzie na socjal dla nich a jak nie będzie kasy to wina niemców którzy nie zapłacili.

Niezłe jaja - będziemy reanimować stocznie. Ciekawe ile bedziemy do tego dokładać

....a kolege śpiewaka proponuję przesunąć do sekcji gimnastycznej   https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zrodla-w-pis-macierewicz-chce-byc-prezesem-najwyzszej-izby-kontroli/jhg7nlb

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Zaiste, plan wspaniały. Macierewicz w NIK. W końcu wyniósł się z ekipą smoleńską z siedziby MON przy Klonowej. Coś mu tam Błaszczak próbuje przykleić, ale chyba krzywdy nie zrobi, a czas już by był najwyższy.
https://wiadomosci.wp.pl/czarne-chmury-na-antonim-macierewiczem-w-mon-trwa-kilka-sledztw-lista-zarzutow-sie-wydluza-6289858183555201a
Większego szkodnika od Antoniego w strukturach państwowych ciężko namierzyć, Klasą sam dla siebie.
A tu analiza stanu lotnictwa. W czarnych snach nie liczyłem że dojdziemy do takiego momentu.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1761864,1,tak-zlej-sytuacji-w-lotnictwie-wojskowym-nie-bylo-nigdy.read

Opublikowano (edytowane)

To są haniebne kłąmstwa. Antoni najlepszym  ministrem był. Błaszczak jest lepszy bo  leniwy co przy jego inteligencji jest cnotą. Niestety Antoniemu tej pozytywnej cechy Bóg poskąpił i dlatego zrobił taki diabelski burdel.  Ale tłuszcza się cieszy że jakiś harcerz z WOT ugasił dywan który zapalił się od peta a samoloty czy inne helikoptery to i tak mamy bo na defiladzie widzieli.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

Tam sa ziemie pylaste lub średnie gliny i zapewniam cie że to są ziemie średnie a  nie cięzkie.. Gliny ilaste  i wszelkie iły to dopiero jest meka

TAA  a u nas 60 to ciezko ma z 2 skibami czy są cięższe ... uprawa odpada lekkimi agregatami jak i biednymi 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

TAA  a u nas 60 to ciezko ma z 2 skibami czy są cięższe ... uprawa odpada lekkimi agregatami jak i biednymi 

Roman, ja sie nie znam na waszych 60 tkach i pługach. No ale niech ci będzie że 30 l/ha spalisz to pewnie raz na 10 lat a średnio ile? 16 tak jak napisałeś?  W tym wszystkim najistotniejsze jest że znakomita wiekszość rolników nic nie zyska na zwiekszeniu limitu jak Marek pisał ale za to wszyscy bez wyjątku poniosa wyzsze koszty paliwa 

A Kurski dziś dostał pierścień Inki . Chyba dla niego to wymyslili😷

Opublikowano
13 godzin temu, OnufryZagłoba napisał:

Jan Vincent "Bydgoszczu" Rostowski znów popisał się znajomością języka polskiego! 

http://niezalezna.pl/234605-jan-vincent-bydgoszczu-rostowski-znow-popisal-sie-znajomoscia-jezyka-polskiego-zobacz

Dl3gc98XsAApFFs.jpg

ciekawe czy ty znasz lepiej angielski czy on polski ?????? chlopcze w krotkich spodenkach on sie urodzil i wychowal w londynie a po polsku mowi lepiej niz jaki po angielsku😂.

widzieliscie adriana w kosciele chyba z glodziem cos sie zakolegowal,a i tak lepiej wyszedl niz kwasniewski w charkowie😂, chyba z jego zdrowie [i to nie fizycznym] nie jest najlepiej. 

Opublikowano
39 minut temu, Ulman napisał:

16 tak jak napisałeś?

tak 

40 minut temu, Ulman napisał:

W tym wszystkim najistotniejsze jest że znakomita wiekszość rolników nic nie zyska na zwiekszeniu limitu

moje bmw zyska usługodawcy itp 

Gersdorf - rocznik 1952- Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego Piotrowicz- rocznik 1952 - Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Ludzie którzy w tamtych czasach kończyli tak renomowane uczelnie mieli niezłe ustawienia w PZPR, czy to za sprawą rodziców czy też krewnych, więc nie mówcie że jedno święte a drugie diable. Najlepszym rozwiązaniem byłoby odsunięcie od stanowisk publicznych osób które zaczynały kariery za przyzwoleniem PZPR,najlepiej od roku 1990, lub są dziećmi byłych PZPR-owców

po jakiego kija gersdorf jest takim obrońcom demokracji a petrowicz bee

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Zapłacisz więcej,

jak zapłacę więcej bo nie jestem w temacie ??

14 minut temu, Ulman napisał:

Jacy usługodawcy😷

jak komuś robisz usługę to też paliwo potrzebne w traktorze 

Opublikowano

Może przesadą byłoby twierdzić, że PiS jest wart PO - rządzi w końcu dopiero trzy lata i nawet gdyby Komendant w ogóle nie próbował powstrzymywać procesów gnilnych swej partii, nie zdążyłyby one jeszcze zajść tak daleko. Ale przy wszystkich swoich wadach, anachronicznym, sanacyjnym wyobrażeniu państwa, ciasnocie politycznych horyzontów, siermiężności kadr, i tak dalej, i temu podobne - przynajmniej jest on partią polską. Jego sympatycy manifestują pod flagą biało-czerwoną, nie błękitną z gwiazdkami, a działacze mówią o potrzebach i interesach własnego kraju, a nie o pokornym ssaniu unijnego cycka w zamian za bezwzględne posłuszeństwo opiekuńczej mutti ojropie.

Lider zaś, zapatrzony w de Gaulle’a, ma wizję jak nas wszystkich uszczęśliwić. Nas, swój naród, nie siebie. Może to wizja chybiona, może nawet groźna, ale czyni go ona politykiem z innej zupełnie ligi niż poprzednik, który miał tyko "projekt" wskoczenia na możliwie najwyższy stołek, najlepiej w Unii, bo tam stołki wyższe od krajowych, z zasady. Czy nie jest charakterystyczne, że "totalna opozycja" i wszystkie wspierające ją tuzy intelektu starają się usilnie tej wizji Kaczyńskiego nie dostrzegać, choć przez trzy dekady swej politycznej aktywności wyłożył on ją wielokrotnie w licznych książkach, wywiadach i programowych mowach? Że ludzie uważający się w Polsce za "rozumną mniejszość" sprowadzili obraz wroga wyłącznie do "kuchennej psychoanalizy", insynuacji i żywiołowej nienawiści - chroniąc tym wprawdzie swoje "urojenie wyższościowe", ale skazując się na nieskuteczność? Bo przecież pierwszym warunkiem zwycięstwa jest właściwe zrozumienie sytuacji, a nie wmawianie sobie, że jest ona taka, jak by się chciało.Opozycja magnacka, której jedynym programem jest odzyskać utracone wpływy, układy i możliwości bezkarnego kręcenia lodów, otwarcie odżegnująca się od przedstawienia jakiejkolwiek wizji przyszłości, jakiegokolwiek programu, bo jakoby "ludzie nie oczekują programów?, tylko odsunięcia PiS od władzy" - to gwarancja trwania nawet najgorszych rządów tak długo, na ile tylko biologia pozwoli.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

jak zapłacę więcej bo nie jestem w temacie ??

jak komuś robisz usługę to też paliwo potrzebne w traktorze 

PIS wprowadza nowy podatek w wysokosci 10gr/l więc kazdy zapłaci więcej a co za tym idzie mniej mu zostanie. To podstawy matematyki

Będziesz wyłudzał od państwa akcyzę? To chyba niegodne patrioty PISowca?

Opublikowano

ulman to jak ty żyłeś za po jak był on po 6  przesiadłeś sie na rumaka ??   ale dostaniesz dodatkowe odliczenia 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Będziesz wyłudzał od państwa akcyzę? To chyba niegodne patrioty PISowca?

można to nazwać wyłudzeniem ??

• Like 1
Opublikowano

Jak był po 6 to tankowałem jak wszyscy ale wtedy to nie podatki  generowały wzrost ceny. Po prostu pytam się jak można być takim matołem by popierać kolejny podatek który rozluźni portfele. Żaden normalny człowiek nie cieszy sie że zostanie mu mniej To wbrew naturze

Jakie dodatkowe odliczenia? Jeśli myslisz o akcyzkie to przeczytaj co wyliczyłem. Wzrost ceny spowodowany nowym podatkiem zostanie zrównowazony większym zwrotem akcyzy dopieru po przekroczeniu 95 litrów na ha. 

Oczywiscie że wyłudzenie. Pobierasz akcyzę do paliwa którego nie zużywasz we własnym gospodarstwie. Narażasz skarb państwa na wypłatę nienależnych ci srodków. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v