Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie Ziemkiewicz ( Alamo), albo coś robimy zgodnie z ceremoniałem wojskowym, albo nie robimy tego wcale. W każdym innym przypadku wychodzi "ciulnia z grzybnią". Jeżeli przewidziana jest jedynie asysta to sprawa prosta. Jeżeli zaś kompania honorowa i apel poległych to obrzędy muszą przebiegać jak mówi kwit. Dobrze że Adamowicz postawił na swoim bo czas był najwyższy aby mądrości Antoniego zostały wycofane z oficjalnego obiegu. To daje nadzieję że wróci normalność i nie będzie problemów z pozostałymi rocznicami, choćby powstań. Bo tak w ogóle to byłby wstyd dla szefa MON że w zasadzie na własne życzenie, wojsko jest marginalizowane. Kubeł zimnej wody doprowadził do pożądanej sytuacji, czyli dogadało się dwu ludzi na odpowiednich szczeblach.
Chcecie to dalej uskuteczniajcie swoje żale i płacze. Opozycja nie ma tu nic do gadania.

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Może tak na rzecznika praw dziecka byś wystartował? Doświadczenie w plagiatach już masz

https://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiewicz/news-opozycja-totalna-czyli-instynkt-smierci,nId,2619893

Na chwilę,jeżeli pozwolisz chciałbym zostać Twoim rzecznikiem,chciałbym oznajmić całej reszcie zblatowanym,w Twoim imieniu że osiągnęliśmy dno.., kolejne lata,miesiące,tygodnie,dni,bez widoków na przyszłość,będziemy poświęcać się, wspierać Schetynę by przywrócił nam kolorowość,obecnie narzekamy na forum,oznajmiając innym jakimi nieudacznikami życiowymi jesteśmy,mającymi już depresję.

Tu jeszcze moja krótka charakterystyka z bolałych psychicznie lemingów. Musicie być wyjątkowo smutnymi osobnikami w życiu codziennym,dzień w dzień psychicznie narzekalstwo,bez wątpienia to nie nałóg,to już choroba,bez wątpienia współczuję waszym rodzinom,otaczacie ich w ten sposób złymi emocjami,w tym przypadku depresją.Uważam że powinniście porozmawiać z własnymi rodzinami temat tego problemu,myślę że owocna byłaby wizyta u specjalisty.

• Like 2
Opublikowano

Hi , hi . Sam ciągle narzekasz , że niektórzy mają inne zdanie niż Ty . Zrozum , świat byłby nudny , gdyby wszyscy chcieli tego samego .

Opublikowano (edytowane)

Jak chory może diagnozować chorobę u innych?

"Nie ichszość" jest dla Alamo zupełnie obca więc mówi i robi to co władza i tak jak władza.  Na nieszczęście co do pisania to kradnie nałogowo co wydaje się dziwne bo ponoć złodziejstwo PIS straszliwie tępi

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Hi , hi . Sam ciągle narzekasz , że niektórzy mają inne zdanie niż Ty . Zrozum , świat byłby nudny , gdyby wszyscy chcieli tego samego .

Jak ciągle,myśl zanim piszesz.Porównaj ilość moich wpisów z ilością zbolałego leminga.To naturalne że racji mi nigdy nie przyznasz, jesteś zaprogramowany na stronę przeciwną,jednak dobrze wiesz że mają problemy depresyjne,urojoną histerię,życiowy obłęd itp.Zwróć uwagę jak kmiotki całe wakacje spędzili na forum,chyba nie potrzebujesz lepszego dowodu.To jest potwierdzenie psychicznego stanu który da się zauważyć u leminga

• Like 1
Opublikowano

jak ktos tu napisal "kradziejna c*pa" -nie wie jakie wyniki wyborcze ma pis w szpitalach psychiatrycznych😃. kapus taki jak alamus pewnie robilby tam za ciote.....

prawdziwie dobra a nawet dojna zmiana dotknela polska polityke- rzadzacy zaczynali krasc i oszukiwac po dojsciu do wladzy a tu ekipa bylejakiego zaczela juz w czasie kampanii

https://natemat.pl/247145,sztabowcy-jakiego-zlapani-na-jezdzie-na-gape-komunikacja-miejska

bieda idzie-prezes zaczal ostro oszczedzac nawet na ubraniu, byl ostatnio w gorach w identycznym ubraniu jak 2 lata temu, nawet czapeczki nie zmienil😎, jak ktos ma naprawde chore stawy to siedzi w domu na tylku a nie po szlakach chodzi-ciekawe po co ta szopka ????

Opublikowano
17 minut temu, Alamo napisał:

Jak ciągle,myśl zanim piszesz.Porównaj ilość moich wpisów z ilością zbolałego leminga.To naturalne że racji mi nigdy nie przyznasz, jesteś zaprogramowany na stronę przeciwną,jednak dobrze wiesz że mają problemy depresyjne,urojoną histerię,życiowy obłęd itp.Zwróć uwagę jak kmiotki całe wakacje spędzili na forum,chyba nie potrzebujesz lepszego dowodu.To jest potwierdzenie psychicznego stanu który da się zauważyć u leminga

Opis schorzenia     https://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowość_paranoiczna

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Teatrum przedwyborcze. Temat faktycznie poruszający.😂

Poruszające  że  kandydat  ,,krakoski,,  idzie śladami    kandydata  z Budy Ruskiej 

xD  xD  xD  

Opublikowano

http://www.sadyogrody.pl/prawo_i_dotacje/104/sadownicy_powinni_doprowadzic_wreszcie_do_samoorganizowania_sie_rozmowa_z_ministrem_rolnictwa,14893.html
Pan minister raczył zaliczyć odlot, orbituje.☺️ Ten fragment poniżej. Nie mi ktoś wyjaśni co właściwie marzy się Panu Ardanowskiemu. Bo mnie się wydaje że komunizm z ludzką twarzą.
"I zapewnia, że resort chce im w tym pomóc tworząc w ramach ”Planu dla wsi” – Krajową Grupę Spożywczą o charakterze holdingu. - Zaznaczę, że nie chcemy tworzyć molocha państwowego, który będzie sterowany przez państwo i będzie skupował wszystko, co pojawi się na rynku. Jesteśmy w kraju otwartym, wolnorynkowym, w którym każdy prywatny producent ma prawo funkcjonować. Natomiast spółki podległe rządowi, będą również prowadziły skup, będą obracały tymi produktami i je eksportowały, żeby zrobić miejsce na rynku. Będą też wyznaczały poziom cen jaki jest możliwy do zapłacenia rolnikom bez zniszczenia firmy, zachowując minimalny dochód. Ten poziom cen będzie wskaźnikiem cenowym również dla firm prywatnych, które obecnie po prostu kpią z rolników, wiedząc o tym, że na rynku jest nadprodukcja, że rolnicy są niezorganizowani i mają nóż na gardle - dodaje."
Pytanie czy Pan minister przeprowadził już rozeznanie na rynku który chce regulować. Jeżeli mówi o minimalnym zysku, to znaczy że będzie dokładał do interesu.
Poziom cen holdingu nie będzie żadnym wyznacznikiem, bo są nim kontrakty zawierane przez przemysł z odbiorcami. Jeżeli przez ostatnie 10 lat Niemiec płacił za kg czegoś 2 euro, to nie zapłaci więcej ze względu na chciejstwo Pana Ardanowskiego. Jeżeli nie odbierze towaru, to przedsiębiorca z nim zostanie i nie będzie pieniążków na zapłacenie rolnikowi i funkcjonowanie firmy. Ale sny przecież można mieć.

Opublikowano

Kto ma mieć ten minimalny zysk? Holding czy rolnik? 

Masz racje ze jeśli kupią powyżej cen na rynku to będziemy do tego biznesu dokładać z. naszych podatków. Co więcej może się okazać ze produkty holdingu będą nie konkurencyjne i nikt tego nie. będzie.chcial kupić. 

Pomysl jest ułomny także ze względu  na to ze. nie jesteśmy jakimś olbrzymim graczem na globalnym rynku. Jak tańsza będzie malina z. Bułgarii czy wiśnia z Węgier a holding będzie kupował drogo ze względów propagandowych to straty na samym starcie gotowe. 

Powrot do komunistycznej mentalności - zamiast producent kombinować jak zarobić to państwie próbuje centralnie sterować rynkiem z. nadprodukcją by uczynić ja rentowną. To jest postawione na głowie tak samo jak pomysł przejęcia przez rolników supermarketu

Opublikowano (edytowane)

Z tym że jedni myśleli, iż ci drudzy zatrzymają się na tej linii a ci drudzy wiedzieli że i tak pójdą dalej. Pakt bez większego znaczenia dla losów Polski, bo w zamierzeniach miał dać Niemcom tylko czas na przygotowanie agresji na Sowietów. Taka dyplomacja na dwa kroki do przodu. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Sprzymierzeńców szukali. Jednakowoż przy okazji własnego o sobie nadludzkiego mniemania mieliśmy zapewne zostać wchłonięci przez Rzeszę więc tak jak napisałeś. Głównie się domyślam o czym piszecie zatem z góry przepraszam za wpier...lankę.
Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/smierc-jolanty-brzeskiej-prokuratura-wrocila-do-wersji-o-samobojstwie/71wp4gf  dobra zmiana w prokuraturze ?????

pamietacie kto zwrocil jej kamienice ???????? a waltzow ?????

nastepny as w talii bylejakiego 

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/michal-szpadrowski-wyrzucony-ze-sztabu-patryka-jakiego/xfxr56j

lubicie ocet i denaturat ??? bo tylko to mozna bylo kupic w sklepach pod koniec prl- w sumie i tak milosnicy dojnej zmiany typu marka czy alamo pisza tak jakby denaturat byl ich podstawowym napojem- przepuszczacie przez chleb ?????????????

Opublikowano

Gdzie Ty denaturat widział ? Wodę brzozową po znajomości w kiosku " Ruchu" . Widać że Ty gówniarz .

Opublikowano

Kodomici smutne mają życie.. Kraj się rozwija, ludzie bogacą, są szczęśliwi, radośni, weseli, cieszą się sukcesem rządu, gorącym latem, urlopami i wakacjami, w d...pie mają dąsy jakiegoś Ujmaja,te smutasy ciągle biją murzyna.Zajadłe lemingi toczą taką gnojną kulę każdego dnia, która  systematycznie przybiera na rozmiarach,jednak gnój płatami się odrywa.Ktoś tu jest głupkiem wyprany z mózgu,można stwierdzić że są to Ujmany,pajacusie i cała reszta, albo Schetyna i reszta Totalnych,nie potrafiących wykorzystać tej gnojnej kuli,toczonej przez obecnych tu żuczków gnojarzy,fakt jest taki:albo mają na tyle głupią opozycję i całe zaplecze medialne które nadal mają w większości,albo sami są wypranymi frustratami którzy więcej dwa razy z myślą niż napiszą prawdę.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano

Ani mi dołożyli , ani zabrali , to czego każesz mi się cieszyć ? Tak samo gówno robią jak poprzednicy , tak samo kuzynów do spółekskarbu państwa wsadzają , to czego mam ich chwalić ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v