Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to w Sandomierzu suweren się nie popisał. Łeb świński przynieść w darze premierowi? Toż to zniewaga. Swoją drogą, bardzo fajnie ta trumna z łbem wyglądałaby na Centralnych Dożynkach. I jeszcze jakby śpiewali "łeb niesiemy łeb w gospodarza dom"☺️.

Opublikowano

No i niech ktoś powie że ja nie mówiłem od początku że trzeba zwalczać dzika , a nie rolnika .Marecek cały czas drwił z moich słów . Jak nowy minister też głośno o tym trąbi , to raptem zamilkł . To jak marecek , tłuc te dziki , czy się i tak nie da ?

Opublikowano
Zetor - samo tłuczenie dzika to nie wszystko (pisaliśmy tu) a na konkretne i pełne działania kasy nie będzie. Dobrze, że tego złomu z Australii nie kupili. Musiałby być naprawdę tani i prosto do stoczni na modernizację.
Opublikowano

Nie wszystko , ale 90% sukcesu i realna walka z ASF . Ja tak to widzę . Minister miał nawet odwagę wspomnieć o "obrońcach zwierząt" , że to im nie odpowiada .

3 minuty temu, DTaras napisał:

Zetor - samo tłuczenie dzika to nie wszystko (pisaliśmy tu) a na konkretne i pełne działania kasy nie będzie. Dobrze, że tego złomu z Australii nie kupili. Musiałby być naprawdę tani i prosto do stoczni na modernizację.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Do tych które  PO-PSLem doprowadził  do ruiny 

Opublikowano (edytowane)

Oj zapomniałem jeszcze o tej co nam już 17 lat buduje  jedną jednostkę pływającą. To ta nie utopiona przez PO-PSL.☺️

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano

Toć  PO-PSL  zaprzestały budowy   i  kupa rdzy  została  :/  

Opublikowano

Jak nie naprawia? Kazali dobudować hangar na śmigłowiec. A z patrolowca przemianowali kadłub na fregatę. Tylko jest problem. Bo nikt nie wie jaki śmigłowiec będzie na wyposażeniu. Można by zamówić ze składanym wirnikiem głównym, a nawet z łamaną belką ogonową, ale to też nic pewnego a kasa dużo większa,

Opublikowano
Mirro - niewiem i prawdę mówiąc nie zastanawiałem się czy to wogóle polska stocznia. Francuskie chyba mają lepsze doświadczenie. Bardziej chodziło mi o to, że to inny akwen, inne porty, zadania i choćby mniejsze zasolenie.
Opublikowano

Gdzieś czytałem analizę możliwości naszych stoczni. Wynika z tego że kadłub to jeszcze mogą pospawać. Natomiast zrobienie z niego organizmu zdatrnego do wykonywania zadań przerasta nas na dzień dzisiejszy. 
Mamy tez fajnego zgryza w postaci pocisków Spike. Otóż Rafael nie zgadza się abyśmy sami wyprodukowali na własne potrzeby to ustrojstwo. mamy je kupić od Eurospike, które jest przedstawicielem na nasz region. I tu rodzi się kolejny cyrk, bo Eurospike sprzeda nam pociski wyprodukowane przez nas samych w Polsce. Czyli za pociski płacimy dwa razy. A bez tych pocisków nie można ruszyć z integracją uzbrojenia wieży bezzałogowej dla Rosomaka. Ponoć nasi zaczynają rozglądać się za Javelinem. Pozostaje jeszcze opcja wieży włoskiej gdzie Spike już jest zintegrowany z całością. Ale tu trzeba by zapłacić i Włochom  i Rafaelowi, więc pewnie kosztowało by to więcej niż reszta Rosomaka. 
Jak mi jeszcze ktoś powie że wstaliśmy z kolan to mu przyp...lę.

Opublikowano

Marecek . końcówka chyba do ciebie .

Myślałem że Morawiecki będzie bardziej kompetentny od Szydło , a ostatnio mam wrażenie że jednak nie . Zajął się na całego kampanię wyborczą , a to nie jet chyba główna rola premiera . Dużo , słów , obietnic , obrzucania epitetami ... Czy od tego Polsce przybędzie siły gospodarczej ?

Opublikowano

wlasnie ze negocjowal😎, byl tez czlonkiem komitetu honorowego komorowskiego i doradca tuska- ot taki typowy pisowski przeciwnik establishmentu. a marek co na to -jako przeciwnik ue powinien docenic role bankstera w wejsciu do ue... wczoraj w studio polska jedna z klientek bz-wbk z kredytem we frankach oficjalnie nazwala go klamca i przedstawila na to dowody......

tak to wygladalo-oczywiscie z uwzglednieniem kabaretowej oprawy.lata mijaja ale internety pamietaja. pis przestal wspoinac to my zaczniemy

http://www.wiocha.pl/1528636,Oto-jak-PiS-manipuluje-narodem

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, mirro napisał:

Gdzieś czytałem analizę możliwości naszych stoczni. Wynika z tego że kadłub to jeszcze mogą pospawać. Natomiast zrobienie z niego organizmu zdatrnego do wykonywania zadań przerasta nas na dzień dzisiejszy. 
Mamy tez fajnego zgryza w postaci pocisków Spike. Otóż Rafael nie zgadza się abyśmy sami wyprodukowali na własne potrzeby to ustrojstwo. mamy je kupić od Eurospike, które jest przedstawicielem na nasz region. I tu rodzi się kolejny cyrk, bo Eurospike sprzeda nam pociski wyprodukowane przez nas samych w Polsce. Czyli za pociski płacimy dwa razy. A bez tych pocisków nie można ruszyć z integracją uzbrojenia wieży bezzałogowej dla Rosomaka. Ponoć nasi zaczynają rozglądać się za Javelinem. Pozostaje jeszcze opcja wieży włoskiej gdzie Spike już jest zintegrowany z całością. Ale tu trzeba by zapłacić i Włochom  i Rafaelowi, więc pewnie kosztowało by to więcej niż reszta Rosomaka. 
Jak mi jeszcze ktoś powie że wstaliśmy z kolan to mu przyp...lę.

Wstaliśmy  z kolan  

39580679_1793839947390434_15448423556081

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

1500937327_8qjgi1_600.jpg

I co z tego wynika?

2 godziny temu, mirro napisał:

No to w Sandomierzu suweren się nie popisał. Łeb świński przynieść w darze premierowi? Toż to zniewaga. Swoją drogą, bardzo fajnie ta trumna z łbem wyglądałaby na Centralnych Dożynkach. I jeszcze jakby śpiewali "łeb niesiemy łeb w gospodarza dom"☺️.

Frewencja jakaś marna . W TVPis nie było ujęć z całego placu a jak za szeroko chcieli pokazać to im na brzegach wychodziło że co 10 metrów ktoś stoi. 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Mirro - niewiem i prawdę mówiąc nie zastanawiałem się czy to wogóle polska stocznia. Francuskie chyba mają lepsze doświadczenie. Bardziej chodziło mi o to, że to inny akwen, inne porty, zadania i choćby mniejsze zasolenie.

I właśnie dlatego by uniknąć kłopotów i trudnych sytuacji nie kupią żadnych fregat. Nie będzie trzeba myslec nad przystosowaniem, stoczniami, uzbrojeniem, itd. Same korzyści😋

34 minuty temu, marekfarmer napisał:

Wstaliśmy  z kolan  

39580679_1793839947390434_15448423556081

Jesli twoja działalność świadczy o wstawaniu z kolan to nic dziwnego że na świecie maja nas za idiotów.

Jak PIS wziął PO za mordę?

Opublikowano
12 godzin temu, zetorki12 napisał:

@mirro , ktoś do Ciebie ...

A Ten to standardowo, w zasadzie na nikogo innego nie liczyłem. Choć Alamo przestał ostatnio umieszczać mnie w swoim spisie niegodnych, a to może już wzbudza mój niepokój.

Gość marekfarmer
Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

1.Jesli twoja działalność świadczy o wstawaniu z kolan to nic dziwnego że na świecie maja nas za idiotów.

Jak PIS wziął PO za mordę?

1.Jak czytają  twoje  rewelacje na temat np:  pani która ma 50 lat i pracuje  w sklepie jako sprzedawczyni   co nazwałeś   je ,,  nieporadne leniwe,,  itd  czy  ludzi  pracujących w innych zawodach  to może  i  takich ludzi  jak ty mają   za  ,,idiotów,, 

2. Np.   firma   Sienkiewicza   już nie zarabia  milionów  na współpracy  z   Orlenem  :)  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v