Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość marekfarmer
Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał:

Ukrainki moga zostać😗

Jak nie potrafią na siebie i rodzine zarobić to sa niezaradni albo leniwi albo jedno i drugie. Ewntualnie nie chciało się do szkoły chodzić i rozumu nie starcza ale za to nikt im nie winien.  Nic tak nie motywuje jak brak kasy i to wyzwala kreatywnośći wspomaga myslenie.Od 89 roku tacy ludzie jakoś dawali radę a teraz nagle zaniemogli i państwo musi im pomagać. Bzdura - to jest socjal degenerujący społeczeństwo. Taki szlifierz zamiast mysleć jak zarobić te dodatkowe 1500 pln ma je podane na talerzu na koszt innych. Po cholerę będzie kombinował i się starał? 

Był gdzieś taki twój post o tym jak 500+ zmotywuje do posiadania 2 i 3 dziecka. Teraz piszesz podobnie. Czy uważasz że ludzia sa takimi szmatławcami że za takie psie pieniądze będą dzieci robić?  Może ty masz tak prymitywne instynkty?  Jesli dzieci miały by się rodzić w rodzinach o takiej motywacji to lepiej niech się nie rodzą by się niziny społeczne nie rozrastały. Skoro tak funkcjonuje myslenie przecietnego PISowca to nie dziwne że dali sie kupić za 500+

Jesli zabierają 25 i dają 25 a golasom nie maja z czego zabrać to czemu inni mają na nich robić?

Twoja  pogarda    dla   innych  jest   porażająca.

Nie tak dawno  obrażałeś  kasjerki  że są nieporadne że na kasie  siedzą.  Teraz  przedstawiciele podstawowych zawód. Dla ciebie człowiek który od rana do późnego popołudnia  stoi  przy maszynie  i  toczy  części  do twojego ciągnika  jest  ,,niezaradny, leniwy,,  ty  to serio  piszesz   czy  masz po prostu  dzisiaj gorszy dzień  ???.

Jak wszyscy pójdą  na studia    to kto będzie  toczył  frezował  spawał   piekł  chleb   kto  ci  włosy  obetnie  ???

Wszyscy  dyrektorami  czy  kierownikami  prezesami nie zostaną  bo nie ma tyle stanowisk. 

Nazywasz  tysiące  rodzin w Polsce  szmatławcami  ????  gdzie  są  granice  twojej POgardy  ????.   500+ Motywuje   zaradnych  do  posiadania większej ilości  dzieci. Bo  nikt nie  rodzi  się dyrektorem  czy  super  spawaczem.  Pnie  się  powoli w karierze   najpierw  zarabia  minimalną  potem idzie  coraz  dalej  i dla takich  ludzi   głównie jest  to motywacja  bo nie zarabia kokosów  bo zdobywa  doświadczenie  a dostanie  500+  i  stać  go na posiadanie dziecka.  

Tak  korzystają z 500+  jak to ty ich nazywasz ,,patolgia nieroby,,,  ale  ile  procent  oni reprezentują   0,01%  beneficjentów 500+   wątpię aby  było  ich więcej.

Czytając  twoje posty  a raczej  POgardę  do  innych ludzi  można wywnioskować  jedno. Ty nie masz żadnej działalności na żonę   a pracujesz   u kogoś kto takową działalność  ma  i  zapewne  pomiata  tobą  jak szmatą  i  z ta  ta  twoja  frustracja  i  POgardą   innego wyjścia  nie widzę .

Jest na tym forum ,,użytkownik,, który  robił sobie żarty  z dramatu  suszy która dotknęła  tysiące  gospodarstw.  Ale  to  co ty  reprezentujesz  to  przechodzi   wszelkie granice.

A może  byłeś  tak wychowany  bez  szacunku  dla pracy  innych?????. Strach  pomyśleć   co ty  o  sprzątaczkach myślisz  

Opublikowano
13 minut temu, marekfarmer napisał:

Jest na tym forum ,,użytkownik,, który  robił sobie żarty  z dramatu  suszy która dotknęła  tysiące  gospodarstw. 

Nie powiedziałbym że z dramatu suszy, raczej z "książki skarg i wniosków" w temacie pogody, jeśli mnie akurat masz na myśli.   😋

Opublikowano
21 minut temu, marekfarmer napisał:

500+ Motywuje   zaradnych  do  posiadania większej ilości  dzieci.  .

Chyba kpisz. 

12 minut temu, WawrzyniecPruski napisał:

Dki8EFjWsAA988e.jpg

Za wikipedia

"W 2008 otrzymała z rąk Lecha Kaczyńskiego nominację na sędziego Sądu Najwyższego"

Opublikowano (edytowane)

Marek, na anbicje chcesz mi wejść ? Psychoanalityk wiejski się znalazł😷

Jezeli ktoś ma 20 lat i siedzi na kasie to zaczyna pracę i to jest ok. Jak ma 30 i robi to samo to oznacza że cioś mu nie wychodzi a jak ma 50 i dalej jest kasjerem to znaczy że jest niezaradnym gamoniem. Jak tokarz zaczynał u kogoś a potem sam zaczął to robić i wkrótce otworzył warstat to jest przesiębiorczy i zaradny. Jesli całe zycie pracuje u kogoś to na czym polega jego zaradnośc? No prosze wyjaśnij.

W każdym społeczeństwie są zdolni i inteligentnio oraz głupi i leniwi. To jest zupełnie naturalne że ta druga grupa będzie klepac biedę - obcinać włosy kopac rowy czy układac kostkę. Zawsze jednak wśród nich znajdzie się ktoś kto otworzy firmę brukarską zakład fryzjerski. Nie wiem czemu bulwersuje cie fakt że gamonie są wśród nas i czemu na siłe chcesz poprawić ich byt kosztem innych? Może ty też należysz do tej grupy?

Jesli 500+ jest głównym impulksem do robuenia dzieci to jest to upadek i szmaciarstwo. Jestes kawalerem i koszty posiadania dzieci jest ci obcy tak samo zreszta jak powody dla których ludzie chcą je mieć. Jak zobaczysz fajną dziewczynę to idź do niej i powiedz że zrobisz jej dwoje dzieci i bedzie 1000 miesięcznie do podziału. Życzę powodzenia🙄

Działalnosci nie zazdrośc - łatwo można takie coś założyć.

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Twoja  POgarda  dla  ludzi  jest  porażająca.

Taki brak szacunku dla  pracy  innych  jest rzadko spotykany.   

Ten szef/szefowa   musi  cie  nieźle  poniewierać 

Nigdy  bym nie powiedział że  pani która sprzedaje  w sklepie i ma 50-60lat  jest nieporadna   kiedyś był  i chyba nadal jest  SPRZEDAWCA   i co nagle ma zmieniać zawód  bo za stara.

Pielęgniarka  też  jak ma 40 lat  i jest  pielęgniarką to  jest nieporadna  ??? 

17 minut temu, Sean napisał:

Nie powiedziałbym że z dramatu suszy, raczej z "książki skarg i wniosków" w temacie pogody, jeśli mnie akurat masz na myśli.   😋

Jeśli dla ciebie plony zbóż   od 500 do max 2t/ha   to nie dramart  to sorry  

Ciebie na myśli nie miałem 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nie marnuje  bo  spółki skarbu  Państwa  w końcu  zaczeły  ZARABIAĆ  nie przynosić straty jak to za PO było.

No popatrz, stadnina w Janowie miała dwa lata temu 3,5mln pln na plusie, obecnie 1,5 mln pln na minusie. Zysk jak cholera.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

No popatrz, stadnina w Janowie miała dwa lata temu 3,5mln pln na plusie, obecnie 1,5 mln pln na minusie. Zysk jak cholera.

Wystarczy nie kraść ?

Opublikowano (edytowane)

@mirek

ALe nie sądzę żeby marek miał wiedzę w tym temacie

Jeszcze @mirek, używki na tvp z obchodów widziałem, wydźwięk - wiele lat zaniedbań,  ale my już mamy się czym pochwalić i tam o jakichś owocach morza-homarach czy innych rakach 

Edytowane przez daron64
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacek1296 napisał:

Koń  to przeżytek   nawet  Pawlak  w latach  80tych  to wiedział  

xD  xD  xD  

Porównywanie  jednej małej stadniny  z  dużymi Molochami  jak  Kopalnie  czy  lot   co w czasach  PO-PSL straty  szły w setkach milionów    

Naprawdę ,,profesionalne,,

:D  :D  :D 

Opublikowano (edytowane)

No proszę . Nie mówiłem .

A jeszcze nie łapie że to tylko fikcja ekranowa .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

😄
Daron to było do mnie?

Tylko Ciebie tu z wojskiem kojarzę 😛

Ps

Czemu jak edytuje cytaty kogoś,  to nie mogę usunąć buźki? Też tak macie? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Pisałem o spółkach skarbu Państwa które za czasów  twoich idoli przynosiły straty w  setkach  milionów  złotych  rocznie  :)  

Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

@mirek

ALe nie sądzę żeby marek miał wiedzę w tym temacie

Jeszcze @mirek, używki na tvp z obchodów widziałem, wydźwięk - wiele lat zaniedbań,  ale my już mamy się czym pochwalić i tam o jakichś owocach morza-homarach czy innych rakach 

Za dużo tych sukcesów raczej nie ma. Za każdym razem ta sama śpiewka. Raczej poszliśmy w kierunku zapewnienia bytu PGZ poprzez kolejne zaliczki na poczet programów które i tak skończą w fazie makiety z dykty. Śmiem powątpiewać w program budowy nowego BWP. Już lepiej było te 1000 szt BWP1 zmodernizować. Mamy wieżę automatyczną od Rosomaka. władować jednostkę napędową i do boju. kiedyś Siemianowice zajmowały się remontami. Trochę WZT Poznań.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.08.2018 o 20:02, daron64 napisał:

(zaznaczyłem cały tekst i wywaliło, u mnie znów co innego i widzę kwadracik nie buźkę jak na tym screenie pod win7 chrome - przyp. cytującego)

Ps

Czemu jak edytuje cytaty kogoś,  to nie mogę usunąć buźki? Też tak macie? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, marekfarmer napisał:

Pisałem o spółkach skarbu Państwa które za czasów  twoich idoli przynosiły straty w  setkach  milionów  złotych  rocznie  :)  

Tak, tak jasne. Wszyscy wiemy, że nie ma na tym forum równie zawziętego " żołnierza pisu". Nawet w tym jaskrawym przykładzie nie potrafisz przyznać, że pis to matoły. Dalsza dyskusja zbędna. Koniec.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

dobre   1,5ml start   

Przyrównujesz  do  setek milionów strat   

POgarda  ci  uszami wychodzi  

Te  ,,matoły,, postawiły na nogi  spółki skarbu  Państwa które  przynosiły  za  czasów  PO-PSL  po 300mln  strat  rocznie  

Wiec  czym jest  jedna mało znacząca  stadnina ze stratą 1,5mln  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v