Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale mam leżeć przy tym ognisku żeby mnie leczyli? Czy mogę poleżeć sobie gdzie indziej? 

Leczyłem się publiczne z raz czy dwa razy w życiu, ale że mnie przywiązali do noszy i powieźli na bombach, to specjalnie wyboru nie miałem. Pozatym wszystko prywatnie, bo więcej straciłbym na staniu w kolejce, niż mógłbym w tym czasie zarobić.

Z głodu też nie umrę, bo coś tam życiu robię, a że komuś to daję tyle radochy, że mi groszem kapnie to i żebrać nie muszę.

Opublikowano

Ale PIS jest partią dla nierobów frustratów i niedojdów a oni lubią jak się o nich dba bo nie maja wiary we własne siły.  Socjalizm to dla nich najlepsza opcja. Tak jak Roman napisał - mozna leżeć a i tak cie wyleczą i nakarmią, więc po co się wysilać?

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

I dlatego jak 500+ dostali to im się robić odechciało. Mechanizm dokładnie taki jak opisałeś. Socjal demoralizuje zawsze a czym wiecej socjalu tym wieksze ogłupienie i zidiocenie.

ciebie też ?? więc jak kiedyś mi bd się należało to od mówie  ..  

u mnie krzyki i hałasy na wsi  demoralizują się przy grillu i 500+    ale nigdy nie pamietam zeby taka wioska radosna 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Roman napisał - mozna leżeć a i tak cie wyleczą i nakarmią, więc po co się wysilać?

żeby nie patrzeć się na kogoś i mieć więcej jak ja co za dużo tyra .. na socjalu nikt się nie dorobił 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Socjal demoralizuje zawsze a czym wiecej socjalu tym wieksze ogłupienie i zidiocenie.

ulmanku nie jest tak do końca jak piszesz  bo u mnie gdy jest byt na wsi godne zarobki ludzie traktują to jak dodatek , u mnie na wsi jest wyścig szczurów kto ma więcej kto jaki ma dom co zrobił jakim autem jeździ  na 5tyś mieszkańców morze 10 domów to socjalistów  więc ok 2% wiec nijak się to ma do teori tutaj są godne zarobki wiec ludzie za bardzo nie kwapią się na socjal lu niepracowanie 

1 minutę temu, Ulman napisał:

W jaki sposób?

no w taki jak napisałeś bo sam bierzesz i pytam czy ciebie też ...

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja piernicze,  ale dramat 😪

Właśnie napisałeś że  nie wiesz co to socjalisci!  Roman, ty ich mylisz z żyjącymi z socjalu a to jest socjalistyczna patologia. Socjaliści to ludzie którzy uwazaja za słuszne interwencjonizm państwa, redystrybucje dóbr i srodków, opiekę i piecze państwa nad wszystkimi aktywnościami obywatela. Mówiąc w skrócie - popieraja zniewolenie. Nie dziwie się że nie rozumiejąc kto to socjalista zwiesz się prawicowcem. Najgorsze jest to ze powyzszy przykąłd pokazuje kompletny brak świadomości jakie poglady sie posiada. Tak jak wielokrotnie pisałem - to jest fenomen PISu. Ludziom o lewicowych poglądach wówił że są prawicowcami bo lewica się kojarzy z komuną a ta jest be.

Bez zmiany poglądów stali się patriotami i prawicowcami.

Jak dla mnie rewelacyjna robota.

Opublikowano

o tym co piszesz to może jest 5% elektoratu góra 10, większość ludzi pis to anty po, narodowcy ,zwolennicy zamknięcia tuska i tam ludzi po już nie jeden politolog o tym gadał  niestety ja jakikolwiek do zwiększenia dzietności  popieram wsparcie zeby za 40 lat mojego pokolenia nie było 60% do 76% ja nie toleruje płacenia na zdrowych i młodych ludzi bez powodu ,, niestety ty to popierał łeś  imigranci widziałeś ostatnie zdjęcia na interii co uratowali imigrantów żadnej kobiety i dziecka wiek młodzieży 20 do 30 lat  

0007IT60RRH7HVW0-C122-F4.jpg

0007FSNRFKL9GJEF-C122-F4.png

cała pewnością czemu do służy czy merkel chce zniszczyć eu ??

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano

5% zwolenników PIS jest świadomych że są lewicowcami a reszta myśli że jest prawicowcami, narodowcami, patriotami i jedynie słuszna siłą. Tak jak napisałeś -PIS to w twojej głowie anty PO. Wszystko za PO było złe a za PIS jest dobre. Dokładnie to jest napisane w linku który wkleiłem. Uważasz że płacisz na zwiększenie dzietnosci? Chłopie , juz nawet rząd w to nie wierzy a ty powtarzasz te bzdety z braku innych argumentów. 

No ale do sedna. Twoje chęć płacenia by państwo decydowało na co wydać kasę jest popieraniem redystrybucji  z  wiarą że państwo zrobi lepszy pożytek z twojej kasy niż ty. To jest  z defincji lewicowa i socjalistyczna postawa. Uświadom to sobie.  Pogódź się z tym.  

O imigrantach pisałem już nie raz. Państwo które nie umie sobue poradzić z tysiącem czy dwoma bezowych jest tylko teoretyczne.  Nie wpuszczenie miało raczej charakter symboliczny dla elektoratu. Zresztą teraz i tak importujemy muzłumanów za błogosławieństwem rzadu    http://wprawo.pl/2018/06/19/merkel-chwali-morawieckiego-za-przyjmowanie-uchodzcow-zostalismy-oszukani-wideo/    

http://wprawo.pl/2018/06/19/merkel-chwali-morawieckiego-za-przyjmowanie-uchodzcow-zostalismy-oszukani-wideo/

Niestety o tym się nie mówi źle,  albo nawet wcale. To jest dobre bo to robi PIS.😃

Opublikowano

Noo po takim grilu na wiosce, jak u Romana, to i faktycznie dzietność może się poprawić. 🤣 Ale pewnie w tej kategorii "wyścig szczurów" nie obowiązuje.
Piszecie tu ile to państwo zabiera obywatelowi jako jednostce. Ale wydaje mi się że nie to jest najważniejsze. Pytanie ile zabiera np temu co mu płaci, czyli pracodawcy? Czyli temu który realnie  musi "urobić" na pensję i pozostałe daniny. 
Oprócz tego czekam z niecierpliwością na dane jak to nasz terminal LNG poprawił nam sytuację z gazem i czy już wiadomo dlaczego premier namawia do jak największego zainteresowania tym 'tanim" paliwem. Bo właśnie wczoraj patrząc na instalację chłodniczą dopadły mnie bardzo dziwne obawy.

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

.. na socjalu nikt się nie dorobił 

Już parę razy pisałem jaki u mnie potrafią mieć socjal - 5dzieci, fikcyjnych rozwód z mężem,  który oczywiście robi tylko na czarno i nawet 7.5 tys msc (przed 500plus). Drugi przykład - babka ma chora córkę,  nie zna nawet nazwy choroby), mąż pracuje na czarno, 4.5 tys socjalu. Mam wkoło same po pgrowskie miejscowości to można takie przykłady mnożyć. 

Znajomy robił w pgr(nie wiem ile lat),  a od upadku tylko doraźnie - jakieś godzinowki, coś z UP i na Kuronia i tak w kółko.  Ze dwa lata temu przeszedł na emeryturę - ponad 2 tys. Dla przykładu wujek,  który nieprzerwanie jest nauczycielem(czasem po półtorej etatu ciagnal)  od końca studiów na i jakoś teraz mógłby odejść już na emeryture,  dostał wyliczenie na niecałe 3tys.

Jak w gopsie z caritasu dawali dary, to taki dobrobyt jest,  jak się okazało,,  że dzieciaki się k**wa serkami po drodze rzucaly. 

Ciotka byka zootechnikiem głównym na fajnie świń za PGR, od ich rozpadu,  nigdzie normalnie nie pracowała. Jak znajomy, który był kiedyś tu weterynarzem,  a potem w jednej z większych firm produkujących pasze,  jako jakiś regionalny przedstawiciel jeździł, załatwił jej prace na fermie za 3tys z zakwaterowaniem(z 10lat temu to bylo),  to odmówiła i dalej tylko aby do Kuronia dorobić. I tak jeszcze chyba nie ale 3.lata do 60tki.

Od razu Ci odpisze - skoro im tak dobre,  to czemu sam na ten socjal nie pójdziesz - nie twierdzę, że im tak dobrze,  tylko że ten socjal przez tyle lat poczynil u niektórych nieodwracalne zmiany. Po co iść do pracy,  po co się wysilać i starać poprawić swój los,  jak i tak na przeżycie państwo da. 

A co do 500 plus,  powiedz romku,  w czym moja hania jest gorsza od innych dzieci,  których rodzice na pierwsze dziecko się łapią,  albo od tych dzieci,  które są drugie? Tym,  że my oboje z polowica pracujemy? 

A jak już pisałeś o podniesionych przez po podatkach.  To może powiesz,  które z nich PiS obniżył? Bo coś i o vacie pamiętam i o jakieś teksty o odwadze jeśli chodzi o akcyzę w paliwie? 

Opublikowano

Tak właśnie się nagradza tych którzy uczciwie zarabiają i pracują .

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Piszecie tu ile to państwo zabiera obywatelowi jako jednostce. Ale wydaje mi się że nie to jest najważniejsze. Pytanie ile zabiera np temu co mu płaci, czyli pracodawcy? Czyli temu który realnie  musi "urobić" na pensję i pozostałe daniny. 
Oprócz tego czekam z niecierpliwością na dane jak to nasz terminal LNG poprawił nam sytuację z gazem i czy już wiadomo dlaczego premier namawia do jak największego zainteresowania tym 'tanim" paliwem. Bo właśnie wczoraj patrząc na instalację chłodniczą dopadły mnie bardzo dziwne obawy.

Państwo zabiera obywatelowi pracującemu od cholery a takiemu co daje pracę innym - jeszcze więcej. To taka forma komunistycznego domiaru.

Teraz gaz bedzie na topie bo zrobili Trumpowi łaskę i pewnie spore ilości zakontraktowali na przekór Rosji. Od ruskich muszą odebrać bo i tak zapłacą a od Donalda bardzo chcą bo tak go uwoielbiają. Może się zaraz okazać że lepiej jest zuzywać gaz jak nasz patriotyczny wegiel bo to poprawi nasze stosunki z USA i żydami.

1 godzinę temu, daron64 napisał:

1. odrazu Ci odpisze - skoro im tak dobre,  to czemu sam na ten socjal nie pójdziesz - nie twierdzę, że im tak dobrze,  tylko że ten socjal przez tyle lat poczynil u niektórych nieodwracalne zmiany. Po co iść do pracy,  po co się wysilać i starać poprawić swój los,  jak i tak na przeżycie państwo da. 

2. A jak już pisałeś o podniesionych przez po podatkach.  To może powiesz,  które z nich PiS obniżył? Bo coś i o vacie pamiętam i o jakieś teksty o odwadze jeśli chodzi o akcyzę w paliwie? 

1. Spustoszenie poczynił takie że Romek rozumuje tak jak napisał poniżej.

2. PIS podnosi podatki patriotycznie a PO podnosiło zdradziecko.  A poza tym jak dają to niech zabierają bo średni Kowalski nie umie liczyć i nie wie że więcej mu zabrali niż dają. Nieswiadomość  i głupota ludzi zawsze pomagała w rządzeniu nimi.  (2 post poniżej)

10 godzin temu, Roman176 napisał:

oto czy leżysz czy nie i tak cię leczą...   z głodu też nie umrzesz... 

10 godzin temu, Roman176 napisał:

oooo właśnie dochodzimy do sedna więc kto ci wiecej dał ?? oto chodzi zeby dobrze gospodarzyli naszymi pieniędzmi  

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

To powiedz jakim cudem  rodzinie  5 osobowej gdzie tylko Ojciec  pracuje zarabiał za ,, profesura,,  xD   3500zł netto   Matka zajmowała się dziećmi  Przyszła dobra  zmiana  dała im 1500zł  co miesiąc    jakim cudem  im zabrał PiS    więcej niż dał ??????

Edytowane przez marekfarmer
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Od złodziei    VATU 

A przede wszystkim :)  

To jak odpowiesz na pytanie  czy nie  ????

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

39167210_1784629038311525_70708511309509

"Zdaję sobie sprawę z tego, że niektórzy mogą uważać, że przekaz razi ludzi inteligentnych, bo tak odbieram te sformułowania, ale trzeba wiedzieć, że ten przekaz winien trafić do wszystkich, do możliwie jak najszerszej ilości Polaków"

Opublikowano

Pierdu pierdu będzie wiosna będzie trawka lepiej rosła. Czemu w takim razie tych złodziei vatu nie wsadzaja? Może paru aresztowali a tak to tylko hasło dla ciemnoty by nie wiedzieli że ich skubia. Jak kasa tylko od złodziei vatu to po co nowe podatki i plany na kolejne? Nie starcza im? A nie pszepraszam - teraz to nie podatki a daniny i opłaty się nazywa by ciemnota sie nie burzyła😂

Odpowiem ci bardzo prosto - dadzą im 1500 ale sasiad juz płaci na podatek bankowy, na zwiekszone koszty płacuy w towarach na opłąty ekologiczne i inne podatki nałozone przez PIS.  Nadwyzkę zapłaci za nich sasiad przedsiębiorca który musi zapierniczać jeszcze więcej by go ta czerwona hydra nie pogrążyła. Aby ciamajda nie potrafiacy zarobić na rodzine dostał 1500 sasiadowi muszą zabrać 1700 klub wiecej bo jeszcze cała masa pań Grażynek musi te pieniadze przyjąć podzielić itp.  Pytanie jest banalne - czemu sasiad ma płacić na nieroba i gamonia

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ulman -  Ale Pisałeś  że  więcej im zabrali jak dali. Więc  co przyznajesz się że kłamałeś  ???

Opublikowano

Jeśli myslisz wąsko (jak zawsze) to oczywiście nierobom nie zabiorą bo oni nic nie mają więc to się nie może udac.  Jeśli weżmiesz natomiast ogół w obrebie np województwa czy powiatu zawsze per saldo  więcej im zabiorą niż dadzą bo inaczej się nie da. Jednak pokazujesz tu myslenie nieroba i lenia w pełnej krasie - najwazniejsze gamoniom daja a ze komuś tam zabiora to co mnie to obchodzi. Jak tyle ma to pewnie nakradł. Komunistyczny egoizm materialny prymitywnych ludzi.

Daron, jeszcze święto Grażynek i Januszów by sie przydało😷

A może dzień żyjącego z 500+?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v