Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

To już zmiana tematu czyli Markowi się udało a jako że ja za wiele o obecnych kompetencjach, skuteczności i działaniach ONZ-u nie wiem to ..
Na ra..

A co wiesz o kompetencjach  T.  i  jego skuteczności   

sorry   zapomniałem  faktycznie  Marynarki zakłada skutecznie  

xD  xD  xD  

Po  co  Anglea  objeżdżała kraje UE  przed głosowaniem ????

Poco  przed  pierwszym głosowaniem w 2014  bodajże   musieliśmy zadeklarować  kupno  krakanów  z francji ???

Opublikowano
Po 70 roku życia jest niewiele spraw, za które grozi odsiadka. Tak, że od przyszłego roku.. Na twarzy Pana Jarosława zmiany. Dobrze to nie wygląda i niech mu bozia da zdrowie. Komisje. Niewiem czy ktoś z Was był przesłuchiwany jako świadek przez prokuratora. Prokurator niemal zawsze widzi w świadku potencjalnego oskarżonego. To oczywiście zależy mocno od charakteru sprawy. Wtedy trzeba przeforsować efekt. Generalnie w celu ustalenia porządku w miejscu wysłuchania, podniesienia swojego autorytetu i usunięcia pewności siebie ze świadka bierze go prokurator na tzw. "huki". Wtedy tylko spokój. Gdy w trakcie oczekiwania na kolejkę ktoś jeszcze przychodzi to spokój, opanowanie i gra na zwłokę. Komisje owe perfidnie działają jak prokuratorzy a nie rządowy zespół w celu poprawienia procedur i ew. kierowanie wniosków do prokuratur. Przychodzą na spotkanie z gotowymi scenariuszami - często przewodniczący zapoznaje się z nim na miejscu i pytania zadaje w chwili gdy zna jego treść. W przypadku zburzenia scenariusza oświadczeniem idzie w taktyczny odwrót. Komisje nie współpracują z sądami. Często opierają się na interpretacjach przepisów spowodowanych we własnym zakresie i na własny użytek. Stosują formy nacisku w celu wymuszenia zeznań. Kto im do cholery dał tak szerokie uprawnienia? Mam wrażenie, że ta cała komisja ma od dawna napisane wnioski końcoweni bynajmniej nie dotyczą one procedur a kar dla konkretnych ludzi. Kabaret... Przydałby się tam obserwator z ramienia human wright's. Ciekawe, że w sprawie frankowiczów niema komisji. Mnie się to niepodoba i celu w tym żadnego nie widzę a także chciałbym wiedzieć kto przygotowuje dokumenty dla tych komisji bo raczej jest to praca zespołu analityków...
Opublikowano

Komisje są po to,  żeby rządząca (w danej chwili) partia,  miała gdzie lansować swoich polityków i propagandowo walić w politycznych przeciwników. 

A twierdzenie wassermanowny chyba najlepiej o tym świadczy. 

Opublikowano

W sprawie frankowiczów chyba ktoś poszedł po rozum do głowy i nie chciał kompromitacji potencjalnej komisji. Już widzę posła Suskiego jak kopie się z firmowymi prawnikami przed kamerą.:D Przesłuchanie "cywila" to jednak zawsze większa atrakcja. 

A to ciekawe? Nikt, oprócz jednej firmy nie startuje do przetargu?
http://zbiam.pl/nowe-samochody-dla-regulacji-ruchu/
"Dostawą 47 samo­cho­dów, które zaku­piono na mocy umowy pod­pi­sa­nej 27 lipca, została firma Hibneryt Sp. z o.o. sp.k.. Będą kosz­to­wać 9,7 mln zło­tych bez VAT – bio­rąc pod uwagę dotych­cza­sowe suk­cesy, będą to naj­praw­do­po­dob­niej samo­chody Volkswagen Transporter bądź Crafter. Tylko w bie­żą­cym roku to trze­cia umowa pomię­dzy firmą Hibneryt oraz 2.Regionalną Bazą Logistyczną na zakupy samo­cho­dów – łącz­nie powyż­sza firma dostar­czy 97 pojaz­dów, a w opcjach kon­trak­to­wych znaj­duje się kolej­nych 50. Co cie­kawe, był to kolejny prze­targ, w któ­rym nie było innych ofe­ren­tów."

Opublikowano

z balic jeszcze jakies samoloty i helikoptery startuja-wiec nie jest tak zleB|, obawia m sie ze bedzie gorzej.......

przy ostatniej [powodzi przyjechaly z gliwic 2 amfibie jedna nawet z lawety nie zjechala,druga sie po dwoch kursach zagrzebala-po miesiacu ja wyciagneli, wojsko nie mialo swojego oswietlenia wiec nasze osp im swoich halogenow uzyczylo. jak bedzie przy nastepnej powodzi to pewnie kiedys opisze......

panna-z odzysku- wasermman - kurna strach bedzie przez plac wszystkich swietych jechac[tam magistrat jest] corka prokuratora zasluzonego dla prl od 74 r  do konca, do tego matka, ktora kupila mieszkanie w przekreconej kamienicy-to krakow wiec nikt nie robil hecy jak z dziennikarzami polsatu.

ciekawe jaka ona poniosla odpowiedzialnosc gdy na budowie ich domu zginal robotnik nielegalnie zatrudniony przy dachu ????????? nie wspominajac o slynnej wanni czy rurociagu gazowym.

Opublikowano

Degradacja techniczna to proces ciągły, zegar tyka, Dopóki pomiędzy ilością startów  i lądowań można postawić znak=, to jeszcze nie jest źle. W innym przypadku pozostaje stawianie pomników. 

Opublikowano

napoleon z zoliboza tez za kolnierz nie wylewal -z tuskiem niejedno wino obalil, a kto zuzyl te setki "malpek" na ktore sa odpowiednie faktury w kancelarii to do dzisiaj nikt nie wie.B|

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

dla alkoholika  pewnie  tak 

38949176_2102817853302422_36213615990061

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Jakiegoś działania mówiącego o tym że nie jesteśmy już państwem teoretycznym. Faktów, dat, powiązań, dokumentów związanych z zatrzymaniem tych na których donosił. Opracowania IPN spinającego to do kupy, No choćby dyskusji historyków.  

Opublikowano

czy w tym kraju kogoś kiedyś ukarali  ??  afera fozz tylko ludzie gineli miliardy z budzetu sie stracily i co ? ty znów nabijesz kasę swoimi podatkami 

FOZZ sumą 9,8 biliona starych złotych (980 milionów PLN) przekazanych przez Ministerstwo Finansów, jako dotacja na wykup długów. Jako osoby odpowiedzialne za nadużycia w raporcie wymieniono dyrekcję oraz Radę Nadzorczą FOZZ, wiceministrów finansów Wojciecha Misiąga i Janusza Sawickiego oraz ministra finansów Leszka Balcerowicza

wszyscy wszystko wiedzą a tu czemu nikt nie poszedł siedzieć ??

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jakiegoś działania mówiącego o tym że nie jesteśmy już państwem teoretycznym. Faktów, dat, powiązań, dokumentów związanych z zatrzymaniem tych na których donosił. Opracowania IPN spinającego to do kupy, No choćby dyskusji historyków.  

,,Włącz TVN  włącz  myślenie,,

To będziesz  to widział   byli nie raz w TV  ludzie  którym ,,Bolek,, zniszczył życie  

Opublikowano (edytowane)

w taki upal chodzenie we futrze z jenotow jest niebezpieczne dla mozgu...zreszta czego sie spodziewac dla kogos kto siedzi w sejmie obok antka .

a takiego wolfganga tez ukaraja, albo balbine ??????

roman-znowu niedoczytales do konca, w aferze fozz-u kilka osob prawomocnie skazano i odsiedzieli swoje wyroki, i nie wspomiales o dwoch braciach tez oskarzonych o branie pieniedzy z fozz..........

ktos 45 lat temu zniszczyl im zycie a  dzisiaj sie swietnie maja- tez bym tak chcial9_9

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Fozz. Takie działanie z wykupowaniem własnych długów po niższych pieniądzach jest niezgodne z prawem. Pieniążki na fozz były jak na autostrady w Niemczech. Zrzutka z wypłaty. Jeżeli fundusz sam był małolegalny to jak go zgodnie z prawem rozliczyć?
Opublikowano (edytowane)

@marekfarmer

piszę tu by tam nie robić syfu 

Cytat

Modlitwa  to  ,,szopki i cyrk,,  :ph34r:   w czym ci to przeszkadzało że chcieli uczcić 96  ofiar   96  miesięcznicami ???  Mieszkasz w Warszawie  czy jak. Chcieli w taki sposób uczcić  zmarłych to tak zrobili   wolny kraj. 

Szopki i cyrki  to dzieją się   od 3 lat  w warszawie  robione  przez  Obecną Opozycję  plucie  na policjantów wrzeszczenie    kładzenie się na asfalt  itd.

po prostu dziwi mnie potrzeba takiej częstotliwości uszczenia pamięci ofiar i rozgłos jaki temu towarzyszy w mediach  (byc może że było to za rządów po-psl to i miało to medialnie trochę bardziej negatywny rozgłos ) . w warszawie nie mieszkam 

czytałem takie wątki i artykuły na wikipedii https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Katastrofy_lotnicze_w_Rosji i częśc to loty wojskowe , też zdażają się ważne ruskie osobistości na pokładzie ale chyba nie było to tak głośno celebrowane wspominanie pamięci ofiar chyba że słabo szukałem 

i dotychczas sytuacja w PL to chyba pierwsza kiedy to katastrofę wspominano co miesiąc . w innych krajach inne katastrofy nie były raczej tak często rozgrzebywane chyba że za słabo szukałem

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v