Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

odkad zamkneli takiego chemika z uniwersytetu rolniczego w krakowie,ktory niedaleko mnie kopal dziury w lesie za pomoca saletry amonowej-nie interesuje sie ta kimi tematami...

ten gud morning to chyba inny film

Opublikowano (edytowane)

Nie czytam Ziemkiewicza, ale przewrotnie wyszło gdy walka z plagiatem na tym forum dała największą reklamę oryginałowi.
W zasadzie to wcale nie czytam propagandystów jakichkolwiek opcji bo łatwo odróżnić tendencyjność od autentycznych przekonań na które propagandysta (może kto zna lepsze określenie tej profesji) najczęściej nie może sobie pozwolić.

Napalmem na gryzonie? zwłaszcza że tu mowa o hodowlanych... dobra, to była metafora, już nie będę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
42 minuty temu, jacus napisał:

ulman ma chyba zly dzien :P,j

Wręcz przeciwnie.

33 minuty temu, mirro napisał:

A to racja, bo nie ma to jak zapach świeżego napalmu o poranku,

Film doskonały , Duvall jeszcze lepszy mimo ze drugi plan.

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ten gud morning to chyba inny film

Film może nie ten,  ale jak gdzieś się Wietnam przewija,  to nieodparcie  na myśl przychodzi mi Robin Williams dracy ryja w radiu :)

Opublikowano

co taka cisza-zalalo was jak nie przymierzajac mieszkania + pod jarocinem:P, u mnie tez pada -ale u nas do kazdego domu trzeba po schodach wchodzic i byle oberwanie chmury nie robi zadnych szkod......

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

co taka cisza-zalalo was jak nie przymierzajac mieszkania + pod jarocinem:P, u mnie tez pada -ale u nas do kazdego domu trzeba po schodach wchodzic i byle oberwanie chmury nie robi zadnych szkod......

a ja mieszkam na wyżynie i woda zleci w duł :P 

Opublikowano

U mnie od 10 rano wczoraj ani kropli a nawet wiaterek i słoneczko osuszyło nieźle. pszenicę. Prognozy na jurto i czwartek nie są złe a od piątku  ma być pogoda na zniwa. Może w sobote po południu uda się zacząć. 

Paniom Grazynkom sie niestety nie poprawiło. Miało być tak za***iście a wyszło jak zwykle  https://manager.money.pl/wiadomosci/artykul/zakaz-handlu-niedziela-kasjerzy,152,0,2411160.html

Opublikowano

teraz leje ostro-ale poziom wody we wisle bardzo niski ,takich opadow z tydzien by nie zaszkodzil, przy ostatniej powodzi to mi sie rower zatarl bo jezdzilem po wodze-pardon po asfalcie..

w tv republika pani sedzia piwnik dyskutowala z kania "200 tys" o reformie sadownictwa- oj juz chyba jej nie zaprosza;).

minister ardanowski ma naprawic sytuacje w stadninach koni i uzdrowic aukcje w janowie- ktos to zepsul ???? w tvp-info nic takiego niemowili-dziw jakis,chyba musze tvn-24 ogladac bo nie nadazam........

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Paniom Grazynkom sie niestety nie poprawiło. Miało być tak za***iście a wyszło jak zwykle  https://manager.money.pl/wiadomosci/artykul/zakaz-handlu-niedziela-kasjerzy,152,0,2411160.html

bzdura kaczka dziennikarska , pracuje jak przed ustawa sobota max do 21, poniedzialek zaczynam od 9 rano

JESZCZE WP NIGDY NIE NAPISAŁO NIC POZYTYWNEGO CO SIĘ DZIEJE W POLSCE. KAŻDY ARTYKUŁ TO JAZDA NA RODAKÓW I TYLE TEN NIEMIECKI PORTAL MA DO POWIEDZENIA!!!

takie kłamstwo czytaj komentarze czyli ludzie na umowach na etat na najniższą krajową zarabiają mniej ?? xD

tylko ty jesteś tak głupi i naiwny u mnie to by pozamykali bo by nie pracowali  

https://agrobiznes.money.pl/artykul/skonczy-sie-podszywanie-pod-polskie,35,0,2411299.html

jedni przynajmniej coś robią 

a pamiętacie niedawno prowokacje tvn i wyborczej a podobno wszystko polskie było xD   

wychodzi na to ze nie polskie 

Opublikowano

Tak , tak Romanek. To jak zwykle są kłamstwa że ludzie woleli by w niedziele zarobić wiecej zamiast zapierniczac po nocach. A gdzie jest napisane że nie można Sprawdź na stronie Lidla że są w soboty do 22 otwarte a u mnie w Tomaszowie lubelskim Biedronka do 23. Tak ze chłopie znowu samobój jak zazwyczaj

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Tak , tak Romanek. To jak zwykle są kłamstwa że ludzie woleli by w niedziele zarobić wiecej zamiast zapierniczac po nocach. A gdzie jest napisane że nie można Sprawdź na stronie Lidla że są w soboty do 22 otwarte a u mnie w Tomaszowie lubelskim Biedronka do 23. Tak ze chłopie znowu samobój jak zazwyczaj

hahaha gdzie więcej zarabiają za weekendy ?? najniższa krajowa i wypad 

zatrudnionym pracownikom od 2550 do 3300 zł brutto w zależności od lokalizacji sklepu. Po dwóch latach zarobki te jednak wzrastają. Wtedy pracownik obsługujący kasę może liczyć nawet na 3000 do 3800 zł brutto

widzisz tu gdzieś płatne za godz albo dodatkowo weekend ?? xD

Dobrze znane hipermarkety Auchan i Carrefour oferują na 2000 zł brutto według danych z serwisu GoWork.pl

tylko ty jesteś na tyle głupi 

Opublikowano

"Trzeba też przypomnieć, że na początku roku 43 proc. wolało otrzymać dwa i pół razy wyższą stawkę godzinową we wszystkie niedziele, niż przymusowy wolny dzień.Po kilku miesiącach przybyło 8 proc. zwolenników tej opcji."

"Rodzice często zgadzają się na niedogodne godziny pracy, bo zwyczajnie chcą zarobić wystarczającą ilość pieniędzy dla siebie i dzieci. Trzeba podkreślić, że niedostatek bardzo niekorzystnie wpływa na relacje rodzinne. I nawet wspólnie spędzone niedziele nie są w stanie go zrekompensować."

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

"Trzeba też przypomnieć, że na początku roku 43 proc. wolało otrzymać dwa i pół razy wyższą stawkę godzinową we wszystkie niedziele, niż przymusowy wolny dzień.Po kilku miesiącach przybyło 8 proc. zwolenników tej opcji."

"Rodzice często zgadzają się na niedogodne godziny pracy, bo zwyczajnie chcą zarobić wystarczającą ilość pieniędzy dla siebie i dzieci. Trzeba podkreślić, że niedostatek bardzo niekorzystnie wpływa na relacje rodzinne. I nawet wspólnie spędzone niedziele nie są w stanie go zrekompensować."

Potwierdzają to wyniki ankiety zrobionej na zlecenie Polskiej Rady Centrów Handlowych.xD

Opublikowano

Ja wkleiłem stanowisko pracowników w sprawie pracy w niedziele a ty z bezsilnosci artykuł o niewiedzy klientów co i kiedy jest otwarte. Nie masz argumentów oprócz bzdur i obrazania. Słabiutko mistrzuxD

Nie do pomyslenia że ludzie chca czegoś innego niż lewacka Solidarność  która ich  niby reprezentuje:D

• Haha 1
Opublikowano

to chyba normalne ze kazdy ma takie wyniki za jakie zaplaci- tvp swoje -nielsen swoje9_99_99_9,

tak sie robi interesy.....jutro kupuje kamere i ruszam na wies-jeszcze troche staruszek zyje, moze nie pamietaja co bylo wczoraj ale lata 40 na pewno maja  dobrze wyryte

https://kultura.onet.pl/sztuka/ojciec-rydzyk-przekaze-do-muzeum-materialy-za-88-milionow-zlotych-artykul/slfs6vy

teraz solidarnosc reprezentuje rzad a post-komunistyczny opzz protestujacych robotnikow-taki znak czasow.....za pare lat z nszz nie zostanie kamien na kamieniu

Opublikowano

ostatnio czytałem ze budowlanka się sypie bo ludzie sparują się i coraz częściej pracują do 15 a nie do 20 xD

górnictwo zeby było efektywne  musi pracować 7 dni xD  kolejny bełk dla ciebie 

górnictwo a w szczególności ściana musi jechać 7/24  bo by się zapaliła   czasami 3/4 razy miesiącu staje w ramach konserwacji  ale artykuły dla takich jak ty 

https://www.nowiny.pl/biznes/106567-jest-pierwszy-pozar-w-kopalni-jsw.html

6 minut temu, Ulman napisał:

Ja wkleiłem stanowisko pracowników w sprawie pracy w niedziele a ty z bezsilnosci artykuł o niewiedzy klientów co i kiedy jest otwarte. Nie masz argumentów oprócz bzdur i obrazania. Słabiutko mistrzuxD

Nie do pomyslenia że ludzie chca czegoś innego niż lewacka Solidarność  która ich  niby reprezentuje:D

nie wklejam tylko moja żona pracuje i wiem jaką ma umowę i nic nie ma przewidziane za dodatkowe nadgodziny  stała kwota co miesiąc daj argument bo tylko bełkot wklejasz a ja fakty 

wypłaty pracownikowi normalnego wynagrodzenia wraz z dodatkiem w wysokości 100% wynagrodzenia za każdą godzinę pracy nadliczbowej przekraczającej 40-godzinną tygodniową normę czasu pracy. 

czyli teraz zarabiają w marketach 4tyś xD

Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

Lidle do 22 a Biedronki do 23 . Możesz przeczytać na ich stronach. Oni też kłamia? Może po 21 pracują cyborgi?xD

znów sobie strzeliłeś w palę i tak zwane twoje zwolnienia za zakaz w niedziele pamiętasz xD

25 minut temu, Ulman napisał:

Po suszy jagód nie ma. Brakuje też chętnych do zbioru.

wina 500+ i dobrej zmiany ze za 12 godzin nikt nie chce 50 zł xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

bzdura kaczka dziennikarska , pracuje jak przed ustawa sobota max do 21, poniedzialek zaczynam od 9 rano

Biedronki otwarte do 23  wbrew ustawie a w poniedziałek takze wbrew ustawie  robota  od 00 15 http://www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/a/pracownicy-biedronki-zaczna-prace-w-poniedzialek-o-godzinie-0015-wtedy-niedzielny-zakaz-handlu-juz-nie-obowiazuje,12873518/

Takie ty masz kolego pojecie o wszystkim

Nie ma handlu w niedzielę więc jest do przepracowania mniej godzin w tygodniu = ograniczenie etatów = zwolnienia. To oczywiste

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v