Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Alamo napisał:

Lemingi są zaliczane do uszczypliwych gryzoni. Ich ciała (w zależności od gatunku) mają maksymalną długość 10 cm do 13,5 cm, przy masie od 33 do 112 g. Cechą charakterystyczną lemingów jest okresowe wykształcanie większych pazurów gdy czują zagrożenie. Późną jesienią środkowe pazury stają się wyraźnie masywniejsze, dzięki czemu zwierzętom łatwiej odbijać piłeczkę. Na wiosnę wymiar środkowych pazurów przez nadmiar pracy ulega stępieniu,staje się na powrót porównywalny z wymiarami pozostałych pazurów

Ty , ale jak to? Tekst nie z Ziemkiewicza?  Hańba!

Opublikowano

Normalnie jakby czytała Krystyna Czubówna . Pewno dla zmyły .:D:D

Opublikowano

to akurat wikipedia-gdyby doczytal troche dalej to by sie dowiedzial ze lemingi to sa w sumie fajne zwierzatka ,ale to klasyczna niemota wiec nie ma co za duzo wymagac......

Opublikowano

Jak Pan z kotem mówi że lemingi złe to złe. Niejaki Gargamel tez miał kota Klakiera (co za zbieg okolicznościxD), ganiał takie małe smerfy  ale nic im nigdy nie zrobił. Nawet jak złapał to i tak wypuścił (przypadkowa analogiaxD)  Cholera jakie to zycie jest przewrotne :D:D:D

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

to akurat wikipedia-gdyby doczytal troche dalej to by sie dowiedzial ze lemingi to sa w sumie fajne zwierzatka ,ale to klasyczna niemota wiec nie ma co za duzo wymagac......

Tradycyjnie Twój dyskurs jest śmierdząca toksyczną wydzieliną zaprzeczającą wszystkiemu co pochodzi od nienaszości.

W masowej kulturze w odniesieniu do lemingów funkcjonuje określenie „masowe samobójstwo”. Mit pojawił się wiele wieków temu, gdzie w ten sposób starano się wyjaśnić nagłe zmiany liczebności populacji.Lemingi miałyby instynktownie dążyć do samozagłady, aby zapobiec zbytniemu zagęszczeniu populacji

👏👏👏

Opublikowano
18 godzin temu, daron64 napisał:

Co ja pacze.... 

Miej że litość romku. Rozumiem,  że ta c*pa ma podobne do Twoich poglądy i chcesz go bronić,  ale nie broń czegoś,  czego obronić się nie da. Typ wkleja cały czas teksty Ziemkiewicza -  jako swoje przemyślenia,  bez podania żadnego źródła. A Ty to porownujesz do demonstracji kodu? A może porównaj to do jakiegoś marszu zwolenników PiS? Przecież to bzdura, co napisałeś. 

i tu się mylisz  bo bardziej głupsi bo mam nadzieje tak myślę ze on wie co wkleja a jak baran stoi z transparentem i go się ktoś pyta a on nie wie z czym to się je i dlaczego to dopiero dno ....         

po za tym nie-czytałem ani jednego tekstu Ziemkiewicza 

bo ja nie lobię gdy ktoś kreuje poglądy lub uczy  społeczeństwo, od tego co dla mnie jest dobre to ja i moja głowa jest :P

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

na budowie centralnego portu komunikacyjnego jeszcze lopaty nie wbito a juz kilkunastu ludzi zatrzymano za korpupcje, tak samo z budowa nowego bloku w elektrowni jaworzno III..

dobrze piszesz znów kolejni  lokalni działacze Platformy ob  za przetarg w 2013    wiec jak widzisz ciągle kogoś zamykają ,  ja już naliczyłem mniej więcej 400 pionków kiedy grube ryby ???

1 minutę temu, Ulman napisał:

Eee tam. Jak zwykle pitolisz co ci wmówili sącząc do słabych umysłów jad kłamstwa i ogłupienia wprost z TVPis. Ta zbudowana od nowa pseudoświadomość oparta na kłamstwie  i lękach skrzywdzonego człowieka , wtłoczona w głowy niespełnionych i zgorzkniałych ludzi i dla uwiarygodnienia poparta przez Ojca dyrektora

jak w radiu leci ch*jowa muzyka to słuchasz czy biadolisz ?? komuny już niema jest więcej kanałów ja ostatni raz oglądałem informacje w długi weekend majowy, i w ten pierwszy i żyje 

Opublikowano
13 minut temu, Alamo napisał:

Tradycyjnie Twój dyskurs jest śmierdząca toksyczną wydzieliną zaprzeczającą wszystkiemu co pochodzi od nienaszości.

W masowej kulturze w odniesieniu do lemingów funkcjonuje określenie „masowe samobójstwo”. Mit pojawił się wiele wieków temu, gdzie w ten sposób starano się wyjaśnić nagłe zmiany liczebności populacji.Lemingi miałyby instynktownie dążyć do samozagłady, aby zapobiec zbytniemu zagęszczeniu populacji

👏👏👏

gdybys nie byl niemota to bys znal znaczenie slowa mit:D,

co uwazasz za naszosc-kradziez i donoszenie ???????  jesli tak to rzeczywiscie zaprzeczam naszosci.

romus -te sprawy to akurat sprawa dojnej zmiany,a tych z po to za co zamkneli bo nie kojarze o co chodzi, w sumie kazda wladza kradne i tych obecnych tez beda scigac i zamykac......

Opublikowano

Tak sobie napisałem nasladując styl Alamo. Yyyy...... w sumie to nie jego tylko tych których kopiuje. Ot taka nowomowa zajadłych patriotów katolików obrócona o 180 %

Opublikowano (edytowane)

romus -te sprawy to akurat sprawa dojnej zmiany,a tych z po to za co zamkneli bo nie kojarze o co chodzi, w sumie kazda wladza kradne i tych obecnych tez beda scigac i zamykac......

oj za pisu ile po zamykali , niestety pis nie dostał od CDu kasy na kampanie... 

jsw też prokuratura ma ciekawe dowody pewnie czekają na wybory ?? 

Czy JSW straciła ok. 87 mln zł przez działania byłego zarządu

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ot taka nowomowa zajadłych patriotów katolików obrócona o 180 %

czemu każdego katolika wsadzasz do jednego wora ?? lewaku :P

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

a jaki kierunek wplywu pieniedzy do pis-u sugerujesz -wschod ??? czy moze bardziej prawdopodobny poludnie i to dalekie azjatyckie ????

ilu zamkneli -pewnie kilkunastu, ile siedzi -pewnie nikt albo jednostki , nawet gawlowskiego wypuscili.....piekne akcje cba kamery kurwizji sa wczesniej niz agenci a potem wielke nic, brak dowodow-slowo przeciw slowu, spreparowane zeznania"skruszonych" swiadkow 

srebrna miala robic interes z izraelska spolka na setki milionow ale hgw zaczela im przeszkadzac i temu teraz taka nagonka na nia, mial powstac gigantyczny wiezowiec z tysiacami metrow powierzchni biurowej i handlowej i na razie nici,ale ustawa o ipn zmieniona, niedlugo wybory samorzadowe i pewnie po nich budowa ruszy z kopyta...

Opublikowano

ilu zamkneli -pewnie kilkunastu, ile siedzi -pewnie nikt albo jednostki , nawet gawlowskiego wypuscili.....piekne akcje cba kamery kurwizji sa wczesniej niz agenci a potem wielke nic, brak dowodow-slowo przeciw slowu, spreparowane zeznania"skruszonych" swiadkow 

no własnie narybek pionki a tacy Gawłowscy nie  ale za reprywatyzacje wszyscy oprócz hgw 

Opublikowano (edytowane)
  • Rosja - sucha pogoda - spadek produkcji o 1,5 mln t do 67 mln t
  • Australia - sucha pogoda - spadek produkcji o 2 mln t do 22 mln t
  • UE - mieszane warunki pogodowe - produkcja zmniejszyła się o 4,4 mln ton do 145 mln ton
  • Ukraina - sucha pogoda - spadek produkcji o 1 mln t do 25,5 mln t
  • Co to może oznaczać? Mianowicie to, że ceny mogą wzrosnąć. Z pojedynczych komentarzy zasłyszanych podczas dzisiejszej sondy wynika, że ruchy cenowe w rodzimych punktach mogą się zacząć po publikacji przez USDA właśnie cytowanego raportu. 
5 minut temu, Ulman napisał:

Tam od razu wschód.:D Nas przewalili na kasę  na ratowanie SKOKów

zapytaj Bronka zeby od dał 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

Sąd Okręgowy w Katowicach uniewinnił ich jednak od tych zarzutów.  wracamy do sedna sprawy kto ma kasę ten nie pójdzie siedzieć ..........   wiec jak to było konstytucja demokracja   niezawisłe sądownictwo xD 

Opublikowano
Prokuratura nadmuchuje dowody. Logowanie telefonów podstawą zarzutu dajcie spokój. To najwyżej ślad, poszlaka. Ignoranci ot co. Adwokat Domagały ucieszył się pewnie z prostej sprawy...
Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:
  • Rosja - sucha pogoda - spadek produkcji o 1,5 mln t do 67 mln t
  • Australia - sucha pogoda - spadek produkcji o 2 mln t do 22 mln t
  • UE - mieszane warunki pogodowe - produkcja zmniejszyła się o 4,4 mln ton do 145 mln ton
  • Ukraina - sucha pogoda - spadek produkcji o 1 mln t do 25,5 mln t
  • Co to może oznaczać? Mianowicie to, że ceny mogą wzrosnąć. Z pojedynczych komentarzy zasłyszanych podczas dzisiejszej sondy wynika, że ruchy cenowe w rodzimych punktach mogą się zacząć po publikacji przez USDA właśnie cytowanego raportu. 

zapytaj Bronka zeby od dał 

Czyli wszyscy wymienieni produkowali 268,4 mln ton a po spadku 259,5 mln ton. Spadek o 3,3%. No faktycznie strasznie wiele:D Ty masz raport zanim w USA go opublikują? Szatan nie Roman! 

Opublikowano
"jsw też prokuratura ma ciekawe dowody pewnie czekają na wybory ?? " Roman - niedawno kipiałeś kręgosłupem moralnym w sprawie obłudy opiekunów osób niepełnosprawnych w sejmie. Skoro to Prawo i Sprawiedliwość to dlaczego czekają do wyborów?
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Roman - niedawno kipiałeś kręgosłupem moralnym w sprawie obłudy opiekunów osób niepełnosprawnych w sejmie

nie rozumie jaśniej napisz ??

2 minuty temu, DTaras napisał:

Skoro to Prawo i Sprawiedliwość to dlaczego czekają do wyborów?

chwyt marketingowy :P

7 minut temu, Ulman napisał:

Czyli wszyscy wymienieni produkowali 268,4 mln ton a po spadku 259,5 mln ton. Spadek o 3,3%. No faktycznie strasznie wiele:D Ty masz raport zanim w USA go opublikują? Szatan nie Roman! 

jest już opublikowany szacunkowo a nie  końcowe  :P 

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

i tu się mylisz  bo bardziej głupsi bo mam nadzieje tak myślę ze on wie co wkleja a jak baran stoi z transparentem i go się ktoś pyta a on nie wie z czym to się je i dlaczego to dopiero dno ....         

po za tym nie-czytałem ani jednego tekstu Ziemkiewicza 

bo ja nie lobię gdy ktoś kreuje poglądy lub uczy  społeczeństwo, od tego co dla mnie jest dobre to ja i moja głowa jest :P

"bardziej glupsi"? Poważnie? :) Jak nie czytałeś żadnego tekstu ziemkiewicza? Blokujesz  Alamo,  czy jak?

Kurcze z jednej strony nie lubisz,  gdy ktoś stara się kreować Twoje poglądy, od tego co dobre dla Ciebie jest Twoja głową,  a z drugiej jesteś za tym,  że typ cały czas podpiera się kradzionymi opiniami? Jak Ty to godzina? 

11 godzin temu, Alamo napisał:

11 godzin temu, Ulman napisał:

Cieszę sie że jakieś zdanie napisałeś samodzielnie. Tak trzymaj chłopie! Samodzielne pisanie to juz coś -samodzielne myslenie przyjdzie z czasemxD

Zmiany pojedynczych  słów w tekście skopiowanym z netu nie nazwałbym samodzielnym pisaniem.  Niemniej jednak - postęp jest i należy się z tego cieszyć. Może z czasem nauczy się samodzielnie wyrażać własne zdanie. 

10 godzin temu, Alamo napisał:

Hmm może się mylę,  ale skoro napisał o "nienaszosci",  to jest to przeciwieństwo "naszosci". W jego opinii (własnej,  czy kradzionej)  chyba naszosc jest cacy,  a nienaszosc jest niecały?  Więc skoro ktoś swoją "śmierdząca toksyczną wydzieliną"  zaprzecza temu co jest niecacy, więc jest chyba za tym,  co jest cacy,  czyli jest za naszoscia. Czyli defacto c*pa pochwalila to co robi/pisze jacus? Na kacu moge ciężko trybic,  ale czy gdzieś tu popełniłem błąd odnośnie interpretacji tego tekstu?

Jeśli nie,  to mamy nieoczekiwany zwrot narracji. 

Opublikowano (edytowane)

A ja czytuję Ziemkiewicza, tylko zakładam folię na ekran żeby nie opluć ze śmiechu. Myślę że powinien napisać coś na kształt "Władcy Pierścieni".:D Ma chłop zadatki.

A tu coś w kwestii ustawy 447. Proszę wszystkich co wieszają psy na zmarłym Panu Bartoszewskim o dokładne wysłuchanie

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v