Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Alamo napisał:

Tak sobie myślę,trzecia wasza kadencja rządów od 2015r,a już na start szykowano kilka tyś młodych muzułmanów. Przez wzgląd na politykę niższości,dzisiaj ta liczba byłaby kilkukrotnie większa.Ciekawe ilu ludzi byłoby zabitych do dziś,Twoją kartą wyborczą

Tak sobie myślę, że jeszcze pierwsza kadencja waszych rządów się nie skończyła a już mamy tyle doniesień o grabieży państwa, że aż strach pomyśleć czy coś zostało by do trzeciej kadencji. W 20166 roku pisowski rząd samo sobie przyznał 1 milion zł nagród. Co chwila Polskę obiegają wieści o kolejnym skoku na kasę pisowskich dygnitarzy. Jak nie radni grabią spółki skarbu państwa to rząd grabi budżet. Naród nie zgodził się na podwyżki dla rządu to rząd postanowił grabić po cichu.

20 godzin temu, PawelWlkp napisał:

Odnośnie tego dolewania oleju to do common rail tdi też się dolewa? Mam z dość dużym przebiegiem i na ciepłym coś dłużej kręci żeby zapalić.

Tu już olej 2 T nie bardzo pomoże. Pozostaje diagnostyka. Przede wszystkim układ wtryskowy. Można spróbować schłodzić pompę wysokiego ciśnienia i zobaczyć czy pomoże. Oraz wszelkie czujniki położenia wału korbowego czy wałków. One też dają taki objaw uszkodzenia w postaci cięższego rozruchu na ciepłego silnika. Schłodzenie ich też by pomogło tylko z reguły ciężko wyjąć aby schłodzić. Ale kop powinien pokazać błędy synchronizacji..

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, zetorki12 napisał:

A jaki to ma związek z cytowanym postem ???o.O

A po. co ma mieć związek? Lubi pisać to napisał jak zwykle  o muzułmanach i „waszych rządach

13 godzin temu, Elektryk napisał:

Czyli osioły przepłacają za niebezpieczne niemieckie badziewie, zamiast reaktywować polski przemysł motoryzacyjny.

Roman wlasnie obalił najstarszą prawdę ze duże auta są bezpieczniejsze. Otóż okazuje się ze jest dokładnie odwrótnie co widać na przykładzie wypadku Pani Premier W małym Seicento chłopakowi nic sie nie stało a Audi całe rozdupcone i pasażerowie ranni.

Romek , jak to jest z tym brakiem stref zgniotu w autach pancernych  ? Czemu ich nie ma?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Dymisja i tak. będzie z winy Tuska:D 

Myślisz ze następny będzie lepszy?  Dadzą kolejnego gamonia który zwiększy dochodowość o kolejne 30% i będzie git. Z asf.  nic nie zrobi bo to wina Sawickiego z ruskimi się nie dogada.bo to byłaby zdrada a susza może się sama rozwiąże jak będzie się wdrażał w sprawy resortu. Jak mu to miesiąc zajmie to akurat żniwa.sie zaczną i będzie „po ptokach”  

Opublikowano

Taaa , akurat . Jak popada to będzie zasługa @marecka . Wystarczy poczytać to co wkleja .:D

Opublikowano

Gdzieś czytałem ze oprócz tego ze Jurgiel to jelop to ponoć następuje wycinka opcji Rydzykowej w rządzie. Szyszko, Antek, Jurgiel .Ponoc Antek nadal zajmuje byle miejsce urzędowania jeżdzi limuzyną a na dokumentach podpisuje się „minister obrony 2015-2018" O.o

Opublikowano

Bo u nas to już tak jest . Urzędnik , to niczym profesor , tytułuje się już później do końca życia . B|

Opublikowano

Stopnie naukowe. nadawane są dożywotnio a minister to funkcja taka jak wójt. czy dyrektor. Antek to mitoman narcyz i schizofrenik wiec zostawili mu piaskownicę ale takiego idioty jeszcze wśród ministrów w Polsce nie było. 

Opublikowano

Antonii i jego zachowania, a raczej styl sprawowania urzędu to jedno. Natomiast Błaszczak sprawia wrażenie jakby został MONem za karę. Poza grającymi ławeczkami chyba zbyt wielu ważkich decyzji nie podejmie. 

Opublikowano

Eee tam I tak pisowscy wyborcy wiedzą ze to najlepsi szefowie MON od 45 roku. Zasadniczo to jaka wielka odnowa. naszych sił zbrojnych nastąpiła skoro co chwilę okazuje się ze albo zaniechali albo opożnili procesy przetargowe i kiedy wrócą do tematu nie wiadomo . Oprócz WOT które nie wiadomo po co jest i co z nim począć ,  nic się. nie zmienilo

Opublikowano

Tak między nami mówiąc to szkoda byłoby zmarnować potencjał i zaangażowanie ludzi z WOT. Jeżeli konsekwentnie pociągniemy szkolenie tej formacji to za parę lat, może 5, może 10, będą naturalnym zapleczem jednostek bojowych. Dużą szkodę wyrządził im sam Antonii, kreując ich jako "zabójców Specnazu". Trochę śmiszne też te kursy oficerskie dla WOT. 

Opublikowano
17 godzin temu, Elektryk napisał:

Czyli osioły przepłacają za niebezpieczne niemieckie badziewie, zamiast reaktywować polski przemysł motoryzacyjny.

heheh wystarczyło by ze złomów wyciągnąć 2 jednego i mamy 

10 godzin temu, Ulman napisał:

Roman wlasnie obalił najstarszą prawdę ze duże auta są bezpieczniejsze. Otóż okazuje się ze jest dokładnie odwrótnie co widać na przykładzie wypadku Pani Premier W małym Seicento chłopakowi nic sie nie stało a Audi całe rozdupcone i pasażerowie ranni.

każde nowe auto tak stare jak ty piszesz bodajże cikłecieto  było mocniejsze od Poldka  

10 godzin temu, Ulman napisał:

Romek , jak to jest z tym brakiem stref zgniotu w autach pancernych  ? Czemu ich nie ma?

bo służą  do taranowania i ucieczki VIP-ów  bodajże wytrzymuje strzał z buzuki 

Opublikowano (edytowane)

Z czołgu może jeszcze?xD

Bez stref zgniotu to jeżdżąca trumna bi podczas wypadku masz przyspieszenie kilkanaście czy kilkadziesiąt G które wyrywa ci bebechy 

Porównaj obecnie produkowane auta. Czy Skoda city będzie bezpieczniejsza od Superba bo na mniejsza masę i bezwładność?

Czemu kłamali ze Pani Premier nic się nie stało jak się tak potłukła?

prawda jest banalna. Zapierd...li jak małe zajączki ale mimo ze wszyscy którzy jeżdżą autami wiedza ze to ściema to będą iść w zaparte bo nie wpada by władza była tak rozpasana jak kiedyś. I ty nawet w to wierzysz

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No ale ty byłeśza tymi nierobami , jak mnie pamięć nie myli ? Zmieniłeś zdanie ? Ciekawe czy @hubertus nadal za ciapatymi ?

Opublikowano

Za tym żeby przyjmować , żywić , płacić .... , Zresztą co pytasz , Ty romecek że nie łapiesz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v